کد خبر: ۱۲۴۰۶۳
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۱

خلف وعده وزارت بهداشت در اجرای آزمایشی قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: غضنفر میرزابیگی اظهار داشت: اجرا نشدن دوره آزمایشی این قانون که قرار بود از اول اسفند آغاز شود برخلاف تعهد وزارت بهداشت است و هیچ توجیهی ندارند و جامعه پرستاری از این خلف وعده گلایه‌مند است.
 
وی در ادامه به ابلاغ قانون ارتقای بهره وری خدمات کارکنان بالینی نظام سلامت اشاره کرد و گفت: وزیر بهداشت طی نامه ای در تاریخ 26 اسفند 89 اجرای قانون ارتقای بهره وری خدمات کارکنان بالینی نظام سلامت را به تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرد و با توجه به اینکه چند روز قبل از این ابلاغیه سازمان نظام پرستاری طی نامه‌ای به رئیس‌جمهوری از اجرا نشدن این قانون و پرداخت نشدن مابه‌التفاوت اضافه کار پرستاران گله کرده بود به نظر می‌رسد این ابلاغیه وزیر بهداشت با دستور رئیس‌جمهوری صورت گرفته است. 

میرزابیگی ادامه داد: بر اساس این قانون باید پرستاران و دانشگاه‌های علوم پزشکی نسبت به هم تعهدهایی داشته باشند و لازم است که پرستاران برگه تعهدنامه‌ای را امضا کنند اما طبق توافق وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری قرار است متن این تعهدنامه با توافق وزارت بهداشت و این سازمان نهایی شود و در اختیار پرستاران قرار گیرد.
 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: هنوز متن این تعهدنامه بین وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری نهایی نشده اما شنیده‌ایم برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی برگه‌هایی را به عنوان تعهدنامه به پرستاران ارائه کرده‌اند تا امضا کنند که برخلاف توافق قبلی بین وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری است.
 
وی ادامه داد: توصیه ما به همه پرستاران کشور این است که تا قبل از اعلام این توافق از سوی سازمان نظام پرستاری هیچ تعهدنامه را امضا نکنند. امضا نکردن تعهدنامه به هیچ وجه مانعی برای پرداخت مابه‌التفاوت اضافه کار آنان مطابق قانون ارتقای خدمات پرسنل بالینی نیست و مطابق ابلاغیه وزارت بهداشت باید این حق پرستاران را در اسرع وقت به آنان بپردازد.
 
میرزابیگی اضافه کرد: بر اساس اعلام قبلی دولت مابه‌التفاوت اضافه کار پرستاران باید از زمان ابلاغ این قانون از سوی دولت یعنی از ابتدای دی 89 محاسبه و پرداخت شود بنابراین نه تنها امضا نکردن تعهدنامه از سوی پرستاران مانعی برای پرداخت مابه‌التفاوت اضافه کار از ابتدای اسفند نیست بلکه جامعه پرستاری پرداخت این مابه‌التفاوت را از ابتدای دی 89 حق خود می‌داند که جزء دیون دولت است و اگر دولت به علت مشکلات مالی فعلاً توان پرداخت آن را ندارند می‌تواند در آینده این حق پرستاران را پرداخت کند ضمن اینکه رئیس‌جمهوری در فروردین 89 موضوع پرداخت مابه‌التفاوت اضافه کار پرستاران را مطابق این قانون اعلام کرده بود.
 
وی درباره تعهدات متفابل پرستاران و دانشگاه‌های علوم پزشکی، گفت: مطابق قانون ارتقای بهره‌وری کارکنان بالینی نظام سلامت، پرستاران تحت شمول این قانون باید تعهد کنند که همزمان در بخش دولتی و خصوصی کار نکنند و البته در صورت رعایت تمام شرایط این قانون از سوی دانشگاه علوم پزشکی ساعت خواب پرستاران در شیفت شب از بین می‌رود.
 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها نیز باید متعهد شود که به هیچ عنوان پرستاران بیش از 12 ساعت متوالی کار نکنند و بلافاصله بعد از 12 ساعت کار متوالی پرستاران باید برای استراحت، آزاد شوند. وی گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی باید متعهد شوند که هر ساعت کار در شیفت شب یا روزهای تعطیل رسمی و روزهایی که دولت تعطیل اعلام می کند معادل 5/1 ساعت کار محاسبه شود، ساعت شبکاری نیز از 7 شب تا 7 صبح است و حتی یک ساعت کار در این ساعات باید معادل 5 / 1 ساعت محاسبه شود.
 
میرزابیگی ادامه داد: اجرای این قانون به هیچ وجه مانعی برای پرداخت اضافه کاری تشویقی به پرستاران نیست کما اینکه بسیاری از کارکنان ستادی وزارت بهداشت بدون اینکه 175 ساعت اضافه کاری خود را پر کنند و حتی برای برخی مدیران بدون حضور در ساعات اضافه کار کل مبلغ اضافه کاری 175 ساعتی را به صورت تشویقی دریافت می‌کنند و حتی خواهان این هستیم که گاهی هم این امتیاز تشویقی را برای پرستاران قائل شوند.
 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: بر اساس ابلاغیه وزارت بهداشت تا زمانی که کار استخدام پرستاران به پایان برسد و نیروهای جدید وارد سیستم شوند که پیش‌بینی می‌شود حدود 3 تا 4 ماه طول بکشد، پرستاران مطابق قانون ارتقای بهره‌وری از مابه‌التفاوت اضافه کار برخوردار می‌شود و بعد از آن با ورود نیروهای جدید مطابق قانون ساعت کاری آنان کاهش می‌یابد.
 
وی تاکید کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی که به علت کمبود نیرو توان اجرای این قانون را ندارند به هیچ‌وجه حق ندارند ساعت خواب پرستاران را در شیفت شب حذف کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین