آفتابنیوز : آفتاب: نایبرئیس دوم مجلس شورای اسلامی با بیان این که طبق قانون باید 10 درصد از درآمد هدفمند شدن یارانهها به حوزه سلامت اختصاص مییافت، تاکید کرد: دولت درآمد 56 هزار میلیارد تومانی از اجرای قانون هدفمند شدن یارانهها در سال 89 داشت؛ 10 درصد این رقم 5 هزار و 600 میلیارد تومان میشود که این مبلغ در بودجه حوزه سلامت سال 90 در نظر گرفته نشده است.
نمایمده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر درخصوص بودجه حوزه سلامت در سال 90 گفت: در بودجه سال 90 در حوزه سلامت و در بخشهای هزینهای و جاری یک رقم 6 هزار و 800 میلیارد تومانی و یک بودجه 900 میلیارد تومانی برای بخش عمرانی حوزه سلامت در نظر گرفته شده که جمع آن 7700 میلیارد تومان میشود.
وی ادامه داد: یک رقم 5هزارمیلیارد تومانی نیزبرای درآمد اختصاصی بیمارستانها در بودجه 90 منظور شده که جمع آن نزدیک 13 هزار میلیارد تومان است.
صدر با بیان این که رشد بودجه سال 90 نسبت به سال قبل دربخش عمرانی 52درصد و در بخش بودجه جاری 11.7 درصد بوده است، گفت: مجموعه بودجه در حوزه سلامت حدود 13 هزار میلیارد تومان است و آنچه درخصوص بودجه حوزه سلامت مورد مناقشه است مربوط به مصوبات برنامه پنجم میشود که طبق آنچه در صحن علنی مجلس مصوب شد، باید 10درصد درآمد حاصل از قانون هدفمند شدن یارانهها به حوزه سلامت اختصاص یابد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اعلام درآمد 56 هزار میلیارد تومانی دولت از اجرای قانون هدفمندشدن یارانهها در سال 89، تصریح کرد: 10 درصد این رقم 5 هزارو 600 میلیارد تومان میشود که این مبلغ در بودجه حوزه سلامت در نظر گرفته نشده است.
صدر افزود: در نسخه دیگری از بودجه که به مجلس آمده، 2 هزار میلیارد تومان نوشته شده است که آن نیز در سرجمع اعتبارات دیده نمیشود و این مسأله محل اشکال است.
نایبرئیس دوم مجلس تاکید کرد: با توجه به اینکه برنامه پنجم بهتازگی تصویب شده، 10 درصد حاصل از سود اجرای قانون هدفمند شدن یارانهها باید در بودجه سال 90 به حوزه سلامت اختصاص یابد، اگراین 10 درصد اختصاص نیابد همین وضعی که در حوزه سلامت وجود داد، یعنی کسری اعتبارات در حوزه سلامت و بدهکاری به بیمارستانها، بدهکاری به شرکتهای دارویی و پرداخت نشدن دستمزد پزشکان و کادرشان ادامه خواهد داشت.
صدر ادامه داد: در بخش بیمههای سلامت به بیمارستانهای دولتی به پزشکان به داروخانهها و مراکز رادیولوژی بدهکاری دارند و اگر آن 10 درصد یعنی 5 هزارو 600 میلیارد تومان بر اساس قانون برنامه اضافه شود، این باعث میشود اعتبارات حوزه سلامت تقویت و کسری اعتباراتی که دارند برطرف شود.
60 درصد هزینههای درمانی از جیب مردم پرداخت میشود عضو فراکیسون اصولگرایان مجلس با بیان این که بیمارستانهای ما توانایی پاسخگویی به مردم در حوزه سلامت را ندارند، گفت: به دلیل مشکلات فعلی مردم مجبور هستند در مراجعات خود به بیمارستانها چه دولتی و چه خصوصی بیش از 60 درصد هزینههای درمانی را از جیب خود پرداخت کنند.
صدر ادامه داد: این در حالی است که در ابلاغ سیاستهای کلی نظام از سوی مقام معظم رهبری آمده است که باید تا پایان برنامه 5 ساله هزینههای حوزه سلامت برای مردم به کمتر از 30 درصد کاهش یابد که اگر بخواهد این اتفاق بیافتد، باید هزینههای درمان سالی 6 درصد کاهش یابد تا 60 درصدی که مردم میپردازند به 30 درصد برسد.
این نماینده مجلس اظهار کرد: اگر این بودجه با همین وضعیت از مجلس خارج شود و اعتبارات حوزه سلامت اصلاح نشود، مشکلاتی که وجود دارد ادامه پیدا میکند و باعث میشود نه تنها سهم مردم از پرداخت هزینههای حوزه سلامت کاهش نیابد، بلکه به دلیل یکسری مطالبات و بدهکاریهای قدیمی افزایش پیدا میکند.
وی تاکید کرد: باید کاری کرد تا به عنوان یک اقدام قانونی 10درصد از درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمند شدن یارانهها در بودجه اختصاص یابد تا وضعیت اعتبارات حوزه سلامت اصلاح شود. البته حوزه سلامت تنها مشکل اعتباری ندارد بلکه مشکلات ساختاری نیز دارد که باید اصلاح شود.