آفتاب: یک پایگاه اینترنتی فرانسوی از علت اصلی اخراج خبرنگار صدا و سیما از پاریس پرده برداشت.
آخریننیوز نوشت: به نوشته پایگاه تحلیلی رو89، کامران نجفزاده، خبرنگار صدا و سیما از بیش از یک هفته پیش فرانسه را ترک کرد اما به طور شگفتانگیزی هیچ یک از رسانههای فرانسوی خبر اخراج وی را بازتاب ندادند که اولین مورد اخراج خبرنگاری خارجی از فرانسه به شمار میرود. مطبوعات ایران نیز نجفزاده را قربانی آزادی بیان و مطبوعات توصیف کردهاند اما در حقیقت نجفزاده قربانی بازیهای سیاسی میان فرانسه و ایران و واکنش پاریس به حملات مکرر تهران شده است.
کامران نجفزاده پس از ورود به فرودگاه تهران در بیست و ششم مارس به مطبوعات گفت که مجبور شد به علت محدودیتهایی که دولت فرانسه پس از به اصطلاح گزارشهای جنجالبرانگیزش اعمال کرده بود، این کشور را ترک کند. وی حتی گفته بود که وزیران کشور و امور خارجه فرانسه پس از 18 ماه فعالیت خبری وی در دیداری به این نتیجه رسیدند که گزارشگر صدا و سیما از خطوط قرمز عبور کرده و موجب ترویج نفرت در بین افکار عمومی فرانسه شده است. اما معلوم نیست او این نقل قول را از کجا پیدا کرده چرا که هیچ یک از وزیران ذکر شده هرگز درباره این اخراج اظهار نظر نکردهاند.
نجفزاده مدعی است تلاش کرده است افکار عمومی فرانسه را علیه دولت ان بسیج کند. با همه این اوصاف علت اخراج این خبرنگار جای دیگر است. چند روز قبل از ان جی دشموخ خبرنگار خبرگزاری فرانسه از تهران اخراج شده بود. به این ترتیب اخرج نجفزاده واکنشی به اخراج خبرنگار فرانس پرس بوده است. رومن نادال معاون مطبوعاتی وزارت خارجه فرانسه ارتباط میان علت و معلول را تایید کرد اما یاداور شد فرانسه نمیخواهد همواره واکنشهای مقابله به مثل از خود نشان دهد.
وی ادامه داد: هنگامی که دشموخ به اخراج از تهران تهدید شده بود ما فرد شماره دو سفارت ایران را در پاریس احضار کردیم تا به وی گوشزد کنیم در صورتی که این تهدید عملی شود، بدون پیامد نخواهد ماند. او اخراج شد و ما نیز مجوز اقامت نجفزاده را تمدید نکردیم.
نادال افزود: اما به تازگی برای دو خبرنگار خبرگزاری رسمی ایرنا کارت اقامت صادر کردهایم. ما همچنین به مقامات ایران اعلام کردهایم اگر صدا و سیما میخواهد خبرنگار جدیدی معرفی کند، آمادهایم درخواست را بررسی کنیم. امروزه حدود 10 خبرنگار ایرانی در فرانسه مجوز فعالیت دارند.
این دیپلمات یادآوری کرد که خبرنگار قبلی فرانسپرس که جی دشموخ جانشینش شد، نیز دو سال پیش از ایران اخراج شده بود. یکی از منابع غیردیپلماتیک که خواست نامش افشا نشود و این پرونده را از نزدیک دنبال کرده است عقیده دارد اخراج خبرنگاران ایرانی از پاریس کار سادهای نیست. تا جایی که ما اطلاع داریم از دوران جنگ سرد به بعد این نخستین باری است که فرانسه یک خبرنگار خارجی را اخراج میکند.