کد خبر: ۱۲۴۴۷۹
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۰ - ۲۲:۰۲

۱۷ کشته در ناآرامی‌های روز جمعه سوریه

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: گزارش‌ها حاکی است که دست‌کم ۱۷ نفر در ناآرامی‌های روز جمعه در شهر درعا واقع در جنوب سوریه کشته شده‌اند. سازمان‌دهندگان اعتراض‌ها از معترضان خواسته‌اند که هر جمعه در خیابان‌ها تظاهرات کنند.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خود گزارش داده است که دست‌کم ۱۷ نفر در ناآرامی‌های روز جمعه در شهر درعا واقع در جنوب سوریه کشته شده‌اند. 

رویترز همچنین از تظاهرات هزاران نفر از اقلیت کرد در شرق سوریه خبر داده است که خواستار انجام اصلاحات در این کشور شده‌اند.
 
برپایه این گزارش، تظاهرات‌کنندگان در شهر درعا، یک ساختمان دولتی را به آتش کشیده و مجسمه برادر رئیس‌جمهوری سوریه، باسل اسد را درهم شکستند؛ باسل اسد در سال ۱۹۹۴ در یک سانحه رانندگی کشته شد.
 
یک منبع بیمارستانی اسامی هفده نفر را که به گفته او روز جمعه به دست نیروهای کشته شده‌اند، در اختیار رویترز قرار داده است که بدین ترتیب شمار تلفات ناآرامی‌های این کشور در طول سه هفته گذشته از مرز ۹۰ نفر تجاوز کرده است.
 
دولت سوریه وقوع ناآرامی روز جمعه در شهر درعا را تایید کرده است، اما با این حال گفته است که تنها دو نفر و آن هم به دست اوباش مسلح و نه نیروهای امنیتی کشته شده‌اند.
 
خبرگزاری رسمی سوریه در گزارشی اعلام کرد که یک پلیس و یک راننده آمبولاس در ناآرامی‌های روز جمعه در شهر درعا کشته شده‌اند. 

دولت سوریه از دسترسی رسانه‌های مستقل به شهر درعا جلوگیری کرده است.
 
یک شاهدان عینی که خود در انتقال کشته‌ها و زخمی‌ها به بیمارستان شرکت داشته، نیز به آسوشیتدپرس گفته است که شمار کشته‌شدگان ۱۳ نفر بوده‌اند. 

از سوی دیگر یک پرستار در بیمارستان درعا نیز گفته است به دلیل شمار زیاد زخمی‌ها، این بیمارستان با کمبود تخت مواجه است و بسیاری از زخمی‌ها بر روی زمین یا نزدیک مسجد مداوا می‌شوند. 

سازمان‌دهندگان اعتراض‌ها در سوریه در طول سه هفته گذشته از معترضان خواسته‌اند که هر جمعه در خیابان‌ها تظاهرات کنند.
 
تظاهرات‌کنندگان در سوریه خواستار اصلاحات در این کشور هستند که نزدیک به ۴۰ سال خاندان اسد بر آن حکومت می‌کند؛ یکی از عمده‌ترین خواسته معترضان لغو حالت فوق‌العاده‌ است که از سال ۱۹۶۳ در این کشور برقرار است.
 
حالت فوق‌العاده بسیاری از بندهای قانون اساسی سوریه را به حال تعلیق درآورده است. 

وزارت کشور سوریه از شهروندان درعا خواسته است که به گروه‌های مسلح که به روی مردم و پلیس آتش گشوده‌اند پناه ندهند و اگر اطلاعی از آنها دارند به مسئولان گزارش کنند.
 
سوریه که در بحبوبه ناآرامی‌های کشورهای عربی آرام به نظر می‌رسید از سه هفته پیش شاهد اعتراض‌های مردمی بوده است.
 
شهر درعا که به کانون اعتراض‌ها در این کشور تبدیل شده است، به مدت یک سال است که دچار خشک‌سالی است و اوضاع اقتصادی مناسبی ندارد. 

بشار اسد تاکنون با انحلال کابینه و برکناری دو فرماندار و نیز وعده اصلاحات تلاش کرده است که از گسترش ناآرامی‌ها کند. 

به گزارش خبرگزاری‌ها، وی در سخنرانی خود در پارلمان این کشور دست «دشمنان» را پشت ناآرامی‌های اخیر این کشور دانست که به گفته او تمامیت این کشور را هدف قرار گرفته‌اند. 

نزدیک به ۹۰ درصد جمعیت ۲۱ میلیونی سوریه را مسلمانان تشکلیل می‌دهند؛ ۷۴ درصد از مسلمانان سوریه سنی‌مذهب هستند.
 
ژنرال حافظ اسد، پدر بشار اسد در سال ۱۹۷۰ در این کشور دست به کودتا زد و در سال ۱۹۷۱رئیس‌جموری سوریه شد. طبق قانون اساسی سوریه رئیس‌جمهوری این کشور باید مسلمان باید. پس از مرگ حافظ اسد در سال ۲۰۰۰ فرزندش بشار، رئیس‌جمهوری این کشور شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین