آفتابنیوز : آفتاب: معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با تصریح اینکه بازرسیها در سال 90 با همان شدت سال 89 وجود خواهد داشت و برنامه تشدید بازرسی همچنان ادامه دارد، از پلمپ 300 واحد صنفی متخلف از ابتدای اسفند ماه سال گذشته تا 18 فروردین ماه سال جاری خبر داد.
این مسئول وزارت بازرگانی همچنین در مورد تفاهمنامههای این وزارتخانه با تولیدکنندهها برای تثبیت قیمتها عنوان کرد: در آن تفاهمنامهها بحث تثبیت قیمت را نداشتیم بلکه به منظور جلوگیری از افزایش غیرمنطقی قیمتها بود.
جواد تقوی در مورد بازرسیها در سال جاری توضیح داد: در امسال برنامه تشدید بازرسیها همچنان ادامه دارد و پس از اتمام طرح نظارتی نوروز در دهه اول اردیبهشت، طرح نظارتی اجرای هدفمندسازی یارانهها ادامه خواهد یافت.
وی ادامه داد: طرحهای نظارتی سازمان حمایت مصرفکنندگان در هر مقطعی به منزله تمرکز نظارتها بر روی کالاهای پرتقاضای آن مقطع است که در طرح نظارتی اجرای هدفمندسازی یارانهها نیز اولویت اول 22 گروه کالایی شامل 56 قلم کالاست که 68 درصد هزینه خانوار را شامل میشود و اولویت بعدی نیز با سایر کالاهاست.
به گفته او 22 گروه کالایی شامل محصولاتی مانند مواد پروتئینی، موادغذایی، مصالح ساختمانی، قند و شکر و روغن نباتی است.
تقوی با تاکید بر اینکه بازرسیها همه کالاها را شامل میشود، افزود: در اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها تدارک وسیعی برای بازرسی دیده شده بود و در امسال نیز بازرسیهای با همان شدت سال گذشته دنبال خواهد شد.
تفاهمنامه برای تثبیت قیمت نبود معاون سازمان حمایت در مورد تفاهمنامههای سازمان حمایت با تولیدکنندهها برای تثبیت قیمتها، عنوان کرد: در آن تفاهمنامهها بحث تثبیت قیمت را نداشتیم بلکه به منظور جلوگیری از افزایش غیرمنطقی قیمتها بود و هماکنون نیز با هرگونه افزایش غیرمنطقی برخورد میشود و برای افزایش قیمت باید از طریق دستگاه مربوطه و با مصوبه کارگروه کنترل بازار اقدام شود.
تقوی در ادامه در مورد بازرسی در نوروز نیز بیان کرد: طرح نظارتی نوروز از ابتدای اسفند ماه با هماهنگی استانداریها، فرمانداریها و نیروی انتظامی با هدف ایجاد فضایی ایمن در بازار شروع شد و ضمن افزایش گسترده بازرسیها، میزان تخلفات گزارش شده و تعداد پروندههای تشکیل شده کاهش پیدا کرد.
به گفته او طرح نظارتی نوروز با وجود اینکه تا دهه اول اردیبهشت ماه ادامه دارد اما بعد از آن نیز در صورت لزوم تمدید خواهد شد.
پلمپ 300 واحد صنفی متخلف
طبق آمارهای ارائه شده از سوی تقوی، از ابتدای اسفند ماه تا 18 فروردین ماه سال جاری بیش از یک میلیون و 246 هزار مورد بازرسی در کشور صورت گرفته که حاصل آن تشکیل 95 هزار پرونده بوده است.
وی اضافه کرد: تمرکز بازرسیها بر روی مواد لبنی، پروتئینی، سبزی و میوه، قند و شکر، روغن نباتی، مصالح ساختمانی، کاغذ و لاستیک و خدماتی مانند خدمات ارائه شده در مکانهای اقامتی، مراکز تفریحی و رستورانها بوده است. همچنین در حملونقل بینشهری نیز در بخشهای ریلی، جادهای و هوایی نیز بازرسی داشتیم.
تقوی متذکر شد: بیشترین تمرکز روی نصب نرخنامهها، برچسب قیمتها و صدور فاکتور، مراکز نگهداری کالاها، سود عمدهفروشی و خردهفروشی، شیوه عرضه کالا و بررسی شناسنامه کالا بوده است.
تقوی همچنین از پلمپ بیش از 300 واحد صنفی متخلف طی این مدت خبر داد و گفت: این آمار مربوط به ابتدای اسفند ماه سال گذشته تا 18 فروردین امسال است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خود کاهش یافته است.
وی در پایان یادآور شد: در مورد تخلفها بیشترین میزان از نظر آماری مربوط به گرانفروشی است.