کد خبر: ۱۲۴۶۵۴
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۰ - ۲۲:۰۶
لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی:

رشد اقتصادی کشور از متوسط جهانی پایین‌تر است

رفتارهای جنجالی را مناسب نهادهای اصلی انقلاب نمی‌دانیم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: چند روز پس از مصاحبه مطبوعاتی محمود احمدی‌نژاد که در آن بر رشد بالا و قابل قبول اقتصادی تاکید شده بود، علی لاریجانی این شاخص را پائین‌تر از متوسط جهانی دانست. 

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما چه بخواهیم مشکلات اشتغال و بیکاری را برطرف کنیم و چه بخواهیم سطح درآمدها را بالا ببریم، همگی به رشد اقتصادی کشور بستگی دارد. 

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر روز یکشنبه در نشستی مشترک با اعضای فراکسیون حزب موتلفه اسلامی، این حزب را جزو احزاب ریشه‌دار در کشور برشمرد و اظهار داشت: یکی از احزابی که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش موثری داشت، حزب موتلفه بود.

وی در ادامه تاکید کرد: آن چیزی که مهم است، این است که ما چطور می‌توانیم موتور اقتصادی کشور را روشن کنیم، شعار امسال با یک هدفگذاری و به طور قطع با توجه به ضعف‌های موجود انتخاب شد.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه باید ترسیم درست و واقع‌گرایانه از وضعیت اقتصادی کشور داشته باشیم، گفت: ما چه بخواهیم مشکلات اشتغال و بیکاری را برطرف کنیم و چه بخواهیم سطح درآمدها را بالا ببریم، همگی به رشد اقتصادی کشور بستگی دارد که متاسفانه این رشد رقم خوبی نیست و از متوسط جهانی پایین‌تر است.

رشد اقتصادی به معنای افزایش پروژه‌های عمرانی دولت نیست

وی اظهار کرد: رشد اقتصادی به این نیست که ما تعداد پروژه‌هایی که دولت انجام می‌دهد را افزایش دهیم، رشد اقتصادی از این درنمی‌آید. البته زمانی که نظام‌های متمرکز سوسیالیستی در کشورها بود شاید این طور تصور می‌کردند، اما بعدها فهمیدند که تنها راه رشد اقتصادی این است که ذهن مردم را درگیر اقتصاد کشور کنیم.

لاریجانی در ادامه صحبت‌های خود به نیروی انسانی، عنصر الهام‌بخش، منابع انرژی و معدنی در کشور اشاره کرد و افزود: تمامی این منابع به نوعی فرصت‌های ما است، اما اینکه این با چه مکانیزمی می‌تواند تحقق پیدا کند و به رشد توسعه‌ای که رهبر معظم انقلاب فرمودند در برنامه به 8 درصد برسد، نه تنها دولت نمی‌تواند محقق کند بلکه شرکت‌های شبه‌دولتی نیز نمی‌توانند آن را محقق کنند، مهم است.

وی تنها راه رشد اقتصادی و تحقق فرموده رهبر معظم انقلاب را ایجاد فضای تسهیل کسب و کار و ایجاد مشارکت همه سطوح جامعه در اقتصاد عنوان کرد و ادامه داد: یک‌سال از عمر مجلس هشتم باقی مانده و رهبر معظم انقلاب نیز یک راهنمایی فرموده‌اند، این پایداری اقتصادی زمانی است که روان‌سازی اقتصادی در تولید رخ بدهد، براساس گزارش‌هایی که من دارم نقص‌هایی در این زمینه وجود دارد.

لاریجانی افزود: وضعیت سرمایه‌گذاری، کشاورزی و دامداری دارای نقص است و مخصوصا در جریان هدفمندی یارانه‌ها بر تبعات تولیدی باید خیلی حساس باشیم، این بعد از مدتی می‌تواند به اشتغال موجود لطمه بزند، یعنی باید ببینیم مشکلات دامداران، مرغداران و کشاورزان چیست؟

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه کشاورزان در مورد قیمت گاز، نفت و برق با مشکل مواجه هستند، تصریح کرد: این تصور که بخش کشاورزی و دامداری را بدون یارانه بگذاریم درست نیست، حتی در کشورهای توسعه یافته مانند ژاپن دولت از این 2 بخش به طور جدی حمایت می‌کند در حالی که در کشور ما اینگونه نیست.

وی دلیل این عدم توجه به کشاورزی و دامداری را عدم رقابت این 2 حوزه با سایر بخش‌های اقتصادی دانست و بر ضرورت تحت پوشش دولت قرار دادن کشاورزی و دامداری تاکید کرد.

لاریجانی در ادامه صحبت‌های خود به توجه فراکسیون حزب موتلفه به حوادث منطقه اشاره کرد و یادآور شد: این موضوع کم‌اهمیتی نیست و حساسیت شما نیز قابل فهم است، ما همواره از ملت‌ها و قیام‌های مردم منطقه حمایت کرده‌ایم و این ساده‌اندیشی است که بخواهیم به دلیل منافع از آنها حمایت نکنیم و در واقع همانطور که از فلسطین حمایت می‌کنیم حامی سایر کشورهای منطقه نیز هستیم.

به گفته لاریجانی وظیفه ما امروز در گروی حمایت از نهضت‌های منطقه‌ای است و خامی است که فکر کنیم، این انقلاب‌ها چندروزه هستند.

مسائلی که بوی ناسیونالیستی می‌دهد، مسائل اصالت‌داری نیستند

نماینده قم در مجلس، با بیان اینکه برخی از حرف‌های کم‌بنیه از نظر اسلامی در کشور ما دیده می‌شود، اظهار کرد: این حرف‌ها در واقع اصیل نیست و فراکسیون موتلفه باید بتواند اینها را میزان کند که تا چه اندازه اینها با تفکر اصیل فاصله دارند، مسائلی که از آن بوی ناسیونالیستی می‌آید حرف‌های اصالت‌داری نیست ممکن است مسائل دیگری در درونش وجود داشته باشد؛ اما با این شرایط کشور عاقلانه نیست که ذهن جامعه را مغشوش کنیم.

وی در ادامه عنوان کرد: فراکسیون حزب موتلفه باید با بیان درست نظر و پیشنهادهای خود را بدهد و البته من معتقدم با فکر نباید به صورت مرده باد، زنده باد برخورد کرد بلکه باید با تفکر با اینگونه فکرها برخورد کرد.

لاریجانی با تاکید بر اینکه مبنای کارها همیشه باید براساس حق باشد، افزود: برخی آسیب‌های فرهنگی در جامعه ما وجود دارد که البته مبنای ما نباید رای باشد، بلکه این حق است که مبنای ما را تعیین می‌کند.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: جریان‌های اصیلی که می‌خواهند مبنادار حرکت کنند باید حق‌مدار باشند، یعنی آنجایی که کژی در مسائل فرهنگی مشاهده می‌کنند با روش خودش آن را ساماندهی و پیگیری کنند، تذکر بدهند و گاهی راهنمایی کنند.

رفتارهای جنجالی را مناسب نهادهای اصلی انقلاب نمی‌دانیم

وی همچنین گفت: برخی از مسائل وجود دارد که ممکن است در پروسه انتخابات هم مهم باشد، ولی اینها همه فرع بر رفتارهای اصیلی که ما داریم است، قاعدتاً مجلس هشتم هم از نظر پایبندی به اصول و هم از نظر پایبندی به مبانی انقلاب اسلامی و تفکرهای اصیل دارد و این را هم در برهه‌های مختلف نشان داده و نگاهش به مسائل طبیبانه است، ما رفتارهای جنجالی را مناسب نهادهای اصلی انقلاب نمی‌دانیم در صورتی که حرکت این نهادها باید طبیبانه باشد.

وی با بیان اینکه مسیری حزب موتلفه در پیش از انقلاب داشت مسیری داهیانه بود، اظهار کرد: این حزب همان مسیر قبل از انقلاب اسلامی را در بعد از آن نیز ادامه داد و این طور نبود که تغییر مشی بدهد و همواره از نوعی ثبات و استواری برخوردار بود.

رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس تصریح کرد: من می‌دانم که هم منافع ملی کشور در اهداف این حزب و هم منافع ما به‌عنوان یک مسلمان، جدای از هر اموری در آن لحاظ شده، بنابراین این مسیر و مشی، مسیری داهیانه و دقیق است.

لاریجانی اظهار امیدواری کرد که فراکسیون اصولگرایان در مجلس نیز بتواند همان چارچوب‌های گذشته حزب موتلفه را ادامه داده و به آن عمل کند.

رئیس قوه مقننه، ادامه داد: البته گزارش آقای بادامچیان حاکی از آن است که فعالیت‌های این حزب در عرصه‌های سیاسی، داخلی و خارجی از یک مبنای ایدئولوژیک برخوردار است.

وی همچنین به بحث طرح نظارت بر نمایندگان اشاره کرد و افزود: این طرح هم‌اکنون در کمیسیون تخصصی در حال نهایی شدن است و ما تمام تلاشمان این است که پس از به نتیجه رساندن بودجه 90 بتوانیم طرح نظارت بر نمایندگان را در دستور کار قرار دهیم. با این کار هم نگاه رهبری محقق می‌شود و هم مشکلات مجلس را رفع می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی، با اظهار این مطلب که حزب موتلفه در راستای تحقق شعار جهاد اقتصادی کمک زیادی کند، افزود: در شرایط فعلی آن چیزی که انتظار می‌رود این است که اولا نسبت به شرایط اقتصادی کشور با توجه به نام‌گذاری که رهبر معظم انقلاب فرمودند، یعنی جهاد اقتصادی، شما تمرکزتان را بر این موضوع بگذارید، شما می‌توانید زمینه ترقی در این امور را برای مجلس و ملت فراهم کنید.

به گفته لاریجانی توجه فراکسیون حزب موتلفه به دخل و خرج کشور و اینکه براساس اصل 52 و 53 شکل بگیرد یک مبنای قانونی درست است و اگر در جایی کجی و کاستی وجود دارد، باید آن را اصلاح کرد.

در این نشست، نمایندگانی مانند اسدالله بادامچیان، حسن غفوری‌فرد، نادر قاضی‌پور، موسی قربانی، علی عباسپور تهرانی‌فرد، حسن ملک‌محمدی، موسی‌الرضا ثروتی، علی احمدی بیغش، علی‌اکبر رنجبرزاده، لاله افتخاری، نورالله حیدری دستنایی و... به‌عنوان اعضای فراکسیون حزب موتلفه مجلس حضور داشتند.

همچنین در ابتدای این نشست "اسدالله بادامچیان " گزارشی از عملکرد این فراکسیون در طول 2 سال فعالیت خود و همچنین پیشنهادهای فراکسیون متبوعش در رابطه با مسائل کشور و مجلس ارائه کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین