کد خبر: ۱۲۴۸۱۸
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۴
پزشکیان، عضو فراکسیون خط‌ امام (ره) مجلس:

کاری نکنیم که ریشه‌ی دشمنی‌ها عمیق و غیرقابل برگشت شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: پزشکیان، یک عضو فراکسیون خط‌ امام (ره) مجلس، با استناد به فرمایشی از حضرت علی(ع) خطاب به مالک اشتر گفت: نباید در جامعه کاری کنیم که ریشه دشمنی‌ها عمیق شده و عقده‌ها در دلها سنگین و غیرقابل برگشت شود. 

مسعود پزشکیان در نطق میان دستور امروز – سه شنبه – خود در مجلس با اشاره به خطبه‌ای از حضرت علی (ع) گفت: بر اساس این خطبه کسی که با نگاه قلبش می‌ببیند و بر مبنای بصیرت عمل می‌کند، در ابتدای کار خود باید بررسی کند کاری که انجام می‌دهد به نفعش است یا ضررش که اگر آن کار به ضررش بود آن را ادامه ندهد.

پزشکیان با اشاره به فرمایش حضرت علی(ع) در خطبه ۱۵۲ نهج‌البلاغه گفت‌: بر اساس این خطبه اگر می‌خواهیم با بصیرت عمل کنیم باید ابزار اندازه‌گیری برای کارها را هم داشته باشیم و این ابزار اندازه‌گیری به نحوی باشد که هرکس که بخواهد اندازه‌گیری کند به یک نتیجه واحد برسد.

وی در تشریح این موضوع در شرایط حال کشور اظهار داشت: مشکلی که ما در قوانین و اجرای کارها و بسیاری از موارد داریم به مسأله اندازه‌گیری‌ها برمی‌گردد؛ در اعلام اندازه‌گیری بین ۰ تا ۱۰۰ فاصله‌ی زیادی وجود دارد و این نشان می‌دهد که ابزار اندازه‌گیری ما دارای اشکال است، لذا ما باید در اندازه‌گیری به یک زمان مشترک برسیم چراکه همه اختلافات به این خاطر است که در ابزارها با مشکل مواجهیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه سند چشم‌انداز را میثاق مشترک همه ملت دانست و افزود: مقام معظم رهبری در آن چشم‌انداز تاکید کرده‌اند که تدوین، تهیه و تصویب برنامه بودجه سالانه شاخص‌های کمی کلان از قبیل نرخ سرمایه‌گذاری، درآمد سرانه، تولید ناخالص ملی، نرخ اشتغال، کاهش فاصله‌ی درآمد دهک‌ها، رشد فرهنگی آموزش و پژوهش، توانایی متناسب با سیاست‌ها باید بر اساس اهداف و الزامات چشم‌انداز تنظیم و تعیین شود، یعنی چیزی که در مجلس تصویب ‌می‌کنیم باید بر اساس اهداف سند چشم‌انداز باشد که در این‌صورت مشکلی نخواهیم داشت.

پزشکیان با طرح این سوال که آیا در این راستا شاخص مشخصی وجود دارد گفت: آیا بودجه‌ای که ۶۰ هزار میلیارد آن متفرقه است در جهت برنامه است یا خیر؟

نماینده‌ی تبریز بیشتر مشکلات را مربوط به اندازه‌گیری‌ها دانست و افزود: حضرت علی(ع) در نامه‌ای به مالک اشتر توصیه‌ کرده‌اند که هر گره‌ای که در جامعه و از مردم در دل توست، بیرون بریز و ریشه دشمنی‌ها را نابود کن، هر چیزی که بخواهد به دشمنی منجر شود را نیز از ریشه برکن، لذا در جامعه نباید کاری کنیم که ریشه دشمنی‌ها عمیق شده و عقده‌ها در دل‌ها سنگین و غیرقابل برگشت شود.

وی با اشاره به نقل قولی از شهید بهشتی گفت: در کتاب حق و باطل از دیدگاه قرآن، شهید بهشتی عنوان می‌کند که ما با شعار داشتن آیین حق و عدل در جهان امروز، دعوت خودمان را عرضه می‌کنیم، البته به شرط این که عمل ما آنقدر وارونه نباشد که مردم دنیا را بیزار کند تا از حق، گریزان شده و بگویند این حقی نیست که فطرت ما جستجو می‌کرد.

پزشکیان ادامه داد: شهید بهشتی عنوان می‌کند آیا مراقب این هستیم که در گفت‌وگو، حق‌محور و عدل‌محور باشیم نه خود‌محور؟ آیا مراقب این هستیم که هر یک از ما خود و اندیشه خود را ترازوی منحصر به فرد حق و باطل قرار ندهیم؟ آیا آماده آن هستیم اگر بر اندیشه، گفته و رفتار ما نقدی منصفانه شود آن را به راحتی بپذیریم؟ آیا عادت کرده‌ایم که انتقادات ما آهنگ سوال داشته باشد نه آهنگ کوباندن؟

وی تصریح کرد: در ادامه از شهید بهشتی آمده است به نحوی نباشد که اگر در همان گام اول، جهانیان با ما روبه‌رو شدند ما را آدم‌های لجوج و متعصب به معنای خودمحور بیابند که این ما هستیم که محور حق و باطل، ترازوی منحصر به فرد حق و باطل و عدل و ظلم هستم؛ مسلم است در چنین وضعیتی از ما فاصله خواهند گرفت، هر فرد و گروهی این گرفتاری را داشته باشد اگر از همه دستگاه‌های تبلیغاتی دنیا و آخرین فنون تبلیغاتی بهترین قلم و بیان، شیرینی‌ترین و جذاب‌ترین شعرهای مهیج،‌ نمایشنامه و فیلم هم استفاده کند باز به جایی نمی‌رسد.

نماینده‌ی تبریز تصریح کرد: شهید بهشتی از دید خود می‌گوید دعوت به اسلام یعنی دعوت به حق، یعنی اگر کلمه اسلام را از روی آن برداریم، دعوت شونده ببیند که ما او را به حق دعوت می‌کنیم و اگر دعوت زبانی، قلمی، اندیشی و عملی ما به اسلام به این آراستگی و جذابیت شد، فکر می‌کنم بتوانیم به پیروزی این دعوت مطمئن شویم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین