کد خبر: ۱۲۴۹۹۹
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۸
در بیانیه پایانی نشست در قطر تاکید شد

گروه تماس: قذافی باید از قدرت کناره‌گیری کند

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: نمایندگان بیش از ۲۰ کشور جهان همراه با فرستادگانی از نهادهای بین‌المللی در قطر گرد آمدند تا برای یافتن راه‌حلی برای بحران لیبی رایزنی کنند.
به گزارش دویچه وله، در بیانیه پایانی نشست گروه «تماس» که در دوحه، پایتخت قطر برگزار شد، تمامی نمایندگان ائتلاف مخالف «معمر قدافی»، رهبر حکومت لیبی خواستار کناره‌گیری وی شدند. 

در بیانیه پایانی نشست دوحه تاکید شده تمام شرکت‌کنندگان خواستار کناره‌گیری قذافی از قدرت هستند. 

انقلابیون لیبی پیش از این اعلام کرده‌اند شرط پذیرش آتش بس و آغاز مذاکره با دولت کناره‌گیری قذافی و پسرانش از قدرت است. 

«بان کی‌مون»، دبیر کل سازمان ملل متحد یکی از نخستین سخنرانان نشست قطر با اشاره به ترک کشور توسط ۴۹۰ هزار شهروند لیبی و مهاجرت اجباری بیش از ۳۳۰ هزار نفر  در داخل، نسبت به گسترش ابعاد فاجعه‌ انسانی در این منطقه هشدار داد. 

بان کی‌مون با اعلام این‌که ممکن است نیمی از مردم لیبی به کمک‌های بشر دوستانه نیاز پیدا کنند از جامعه‌ جهانی خواست در برخورد با مسائل لیبی «هم‌صدا» باشند. 

بنا بر این گزارش، کشورها و تشکل‌هایی که در نشست دوحه شرکت کرده‌اند در مورد کناره‌گیری رهبر لیبی معمر قذافی اتفاق نظر دارند اما در مورد بسیاری از موضوع‌ها هم‌صدا نیستند. یکی از هدف‌های اصلی این نشست یافتن راه‌های موثر برای حل مناقشه‌ لیبی و جلوگیری از بروز یک جنگ داخلی و فراگیر در این کشور اعلام شده است. 

به اعتقاد ناظران درگیری‌های نظامی میان نیروهای وفادار به حکومت و شورشیان که از حمایت هوایی نیروهای ناتو برخوردارند به بن‌بست رسیده است. 

«آندرس فوگ راسموسن»، دبیر کل ناتو در آستانه‌ نشست دوحه گفت، از پایان ماه مارس تا کنون بیش از ۹۰۰ عملیات هوایی علیه مواضع نیروهای حکومتی لیبی انجام شده که به از کار افتادن یک سوم از تجهیزات ارتش این کشور انجامیده است. 

وی می‌گوید به نظر می‌رسد راه حل بحران کنونی نظامی نباشد و ما باید یک روند سیاسی را آغاز کنیم. 

گفته شده، در نشست دوحه نمایندگان «شورای ملی انتقالی لیبی» که از سوی برخی کشورها به عنوان نماینده رسمی این کشور به رسمیت شناخته شده نیز حضور داشتند. 

«علی العیساوی»، مسئول سیاست خارجی شورا از نیروهای ناتو خواست به حمله‌های هوایی خود شدت دهند. 

وی همچنین خواستار افزایش بمباران هوایی تانک‌ها و زره‌پوش‌های نیروهای حکومتی شد. 

به گزارش «اشپیگل انلاین»، سخنگوی شورای ملی انتقالی انتقادهای خود به ناتو را با صراحت بیشتری بیان کرده است. 

«محمود شمام» نیروهای ناتو را سرزنش می‌کند که در برابر حمله به غیرنظامیان خیلی کند از خود واکنش نشان می‌دهد. 

وی در این باره گفته است: «زمانی که نیروهای آمریکایی سهم بیشتری در نیروهای ائتلاف داشتند، عملیات از تحرک بیشتری در جهت حفاظت از غیرنظامیان برخوردار بود.» 

همچنین خبرگزاری فرانسه گزارش داد که پنتاگون چهارشنبه اعلام کرده که نیروی هوایی آمریکا همچنان نقشی حمایت‌کننده در لیبی بر عهده خواهد داشت. 

بر اساس آخرین گزارش‌ها از درگیری‌های لیبی، چهارشنبه در حالی که شرکت‌کنندگان در نشست قطر وارد دوحه می‌شدند نیروهای وفادار به معمر قذافی بار دیگر حمله‌های سختی را علیه شهر «مصراته» آغاز کردند. 

این شهر در کنترل انقلابیون است و از سوی نیروهای دولتی محاصره شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین