آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد صبح سهشنبه در مراسم افتتاح دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران گفت: ما باید الگو و الهامبخش برای سایر ملتها باشیم و در واقع حس عمومی در بین ملت ما این است که ما باید الگو و الهامبخش باشیم و این به خاطر شایستگیها و استعدادهای بینظیر ملت ایران است.
احمدینژاد با اشاره به اهداف ترسیم شده در چشمانداز 20 ساله در راستای تحقق این موضوع گفت: من باور دارم که زودتر از این میتوانیم به این هدف برسیم.
وی با بیان اینکه برای الگو شدن نیازمند پیشرفت سریع در تمام ابعاد هستیم، ادامه داد: اگر یک ملت از نظر فرهنگی در اوج باشد و از نظر زندگی در صف عقب قرار بگیرد و بهترین اندیشهها را نیز عرضه کند در دنیا خریداری ندارد؛ چرا که پیشرفت همهجانبه پشتوانه اثبات حقانیت یک ملت و شایستگیهای یک ملت است.
احمدینژاد با بیان اینکه کسی که میخواهد الگو باشد باید پیشتاز باشد و جلوتر از همه حرکت کند، گفت: امروز جنگ اصلی اینجاست و کسانی که در یک دوره در بخشهایی جلو افتادند امروز تنظیمکننده سیاستهای کلان و معیارها حتی در عرصه علمی هستند و در واقع این قانون حاکم بر بشر است که هرکس جلو میافتد او تنظیمکننده معیارها و روابط است.
احمدینژاد با بیان اینکه ما باید به قلههای پیشرفت برسیم و این کار را میتوانیم انجام بدهیم، گفت: در راستای تحقق این موضوع همه چیز در ایران فراهم است. به عنوان خادم کوچک شما به همه جای ایران سفر کردهام و در مورد نقاط مختلف ایران مطالعه کردهام و میخواهم شهادت بدهم که خداوند متعال در این سرزمین تمام استعدادهای لازم را برای الگو شدن و پیشرفت قرار داده است و در واقع به لحاظ استعداد انسانی، ذخایر خزانه استعدادهای انسانی در ایران است و در واقع این سخن را در راستای یادآوری مسوولیت مهمی که بر عهده داریم بیان میکنم و ما به مقدار این استعدادها و امکاناتی که در کشور وجود دارد مسوولیت بر عهده داریم؛ چرا که با این استعدادها و امکانات میتوان کارهای بسیار بزرگی انجام داد.
وی با اشاره به نقش ایرانیان در تولید فرهنگ و علم در عرصه جهانی گفت: ما در واقع خمیرمایه و مواد اولیه لازم را در اختیار داریم و باید جهش کنیم.
احمدینژاد با بیان اینکه برای پیشرفت کشور در عرصههای مختلف و رسیدن به قلهها ما نیازمند عوامل گوناگونی هستیم، ولی دو عامل کلیدی وجود دارد، گفت: عامل اصلی علم است. علم نباشد شکوفایی رخ نمیدهد.
احمدینژاد ادامه داد: اگر یک نسلی عالم و اندیشمند باشد تمام قلهها را فتح میکند. علم یکی از کلیدهای اصلی پرش به قلههای بلند است.
وی گفت: ما در عرصههای علمی در حال جهش هستیم، جهشی که هر بار بلندتر و نویدبخشتر است.
احمدینژاد با بیان اینکه علم و پیشرفتهای علمی باید در زندگی مردم نقشآفرین باشد، گفت: علوم انسانی ماندگار است که در زندگی اجتماعی و خانوادگی ما نقشآفرینی کند و علوم فنی نیز در این زمینه جایگاه خاص خود را دارد.
احمدینژاد ادامه داد: باور دارم که سطح علمی دنیا در هر رشتهای دور از دسترس استعدادهای ایرانی نیست و ما باید حرکت کنیم.
وی افزود: برخی فکر میکنند که ما باید مسیر ریل یکطرفهای که دیگران طی کردهاند را برویم و فقط این ریل وجود دارد؛ در حالی که این کفران نعمت است؛ چون وقتی ما در آن ریل قرار بگیریم همیشه عقب هستیم؛ چون آنها همیشه بر اساس این ریل از ما جلوتر حرکت میکنند. ما باید مقصدی برای حرکت علمی خود تعیین کنیم و در واقع باید مقصد و ریل جدیدی را برای پیشرفت خود تعریف کنیم. ما میتوانیم دنیای جدیدی را بسازیم.
احمدینژاد با بیان اینکه بشر در راه پیشرفتهای علمی و کشفیات علمی با تمام اتفاقات و پیشرفتهایی که رخ داده در ابتدای راه است، گفت: ما هنوز در ابتدای راه هستیم و به همین بابت جلو زدن از دیگران در این مسیر امکانپذیر است.
احمدینژاد به پیشرفتهای کشور در زمینه رشتههای مختلف علمی از جمله نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی اشاره کرد و گفت: همانطور که گفتم یک بال اصلی برای رسیدن به جهش و پیشرفت، علم و فناوری است و هرچقدر ملتی در این زمینه سرمایهگذاری هدفمند کند باز هم کم است.
وی بال دوم در این زمینه را عدالت عنوان کرد و گفت: اگر عدالت در کنار علم نباشد علم آنچنان شکوفا نمیشود و نتیجه آن موجب سعادت نمیشود. مشکل جامعه بشری این است که فقط با یک بال علم و فناوری حرکت کرده و عدالت را کنار گذاشته است. به همین بابت علم و فناوری در مواقعی به بمب اتم و آدمکشی مدرن تبدیل شده است.
احمدینژاد ادامه داد: اگر عدالت باشد تک تک انسانها محترم هستند و حق انسانها محترم شمرده میشود پس باید در مسیر پیشرفت به دو بال علم و عدالت توجه کرد؛ چرا که عدالت مقوم و شکوفاکننده علم است.
احمدینژاد با بیان اینکه ما 75 میلیون نفر جمعیت هستیم و اگر 75 میلیون استعداد انسانی شکوفا شود اتفاق بزرگی در کشور رخ میدهد، گفت: 75 میلیون استعداد در سایه عدالت میتواند شکوفا شود.
وی با بیان اینکه به خاطر عدم وجود عدالت چه استعدادها و آرزوهایی شکوفا نمیشود، گفت: عدالت و علم با هم هستند و علم حقیقی پایهگذار عدالت است و عدالت حقیقی شکوفاکننده علم است.
احمدینژاد با بیان اینکه ما باید نقطه نهایی حرکتمان را نجات بشر و شکوفایی تمام انسانها و استعدادهای آنها قرار دهیم، گفت: در همین راستا افق نگاه ما نیز به همین اندازه گسترده و همت ما به همین اندازه بزرگ میشود.
احمدینژاد با بیان اینکه ایران باید الگو و الهامبخش باشد و این امر مستلزم ساختن است و در این راستا ما استعدادها و امکانات لازم را داریم، به تحریمهای دشمنان علیه ایران اشاره کرد و گفت: خدا را شکر که دشمنان ما را تحریم کردند. من یک روزی این موضوع را گفتم، برخی گفتند که این سخن حرف سیاسی است. درست است مقداری از آن حرف سیاسی بود ولی از ته دلم گفتم.
وی با اشاره به تاثیر تحریمها در راستای خودکفایی ملت ایران گفت: به محض اینکه به ما گفتند بنزین به شما نمیفروشیم، ما تولید بنزین در کشور را شروع کردیم و در واقع در راستای خودکفایی هرچه بیشتر حرکت کردیم.
احمدینژاد با بیان اینکه ملت ایران در اوج خودباوری، اقتدار و اعتماد به نفس است، خطاب به حاضرین در این جلسه گفت: شما مجاهدان خط نهایی نجات بشریت هستید. کسانی که در راستای شکوفایی علم در خط عدالت حرکت میکنند.
احمدینژاد خطاب به آنها ادامه داد: ما در خدمت شما هستیم. شما در راستای آفرینشهای علمی و فناوری حرکت و برنامهریزی کنید و بشتابید که آینده زیبا و درخشان در انتظار همتهای بلند شماست.