کد خبر: ۱۲۶۴۰۳
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۵
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

آمارهای ارائه شده بانک مرکزی به مجلس شفاف نیست

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: موسی‌الرضا ثروتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌و‌‌گو با خبرآنلاین از دغدغه‌های این روزهای اعضای این کمیسیون در خصوص عدم شفاف‌سازی این بانک می‌گوید که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

از سال 1387 تا کنون بانک مرکزی رشد اقتصادی کشور را اعلام نمی‌کند و در نهایت مسئولان این بانک با افزایش گلایه بهارستانی‌ها و رسانه‌ها تاکید می‌کنند در حال جمع‌بندی‌های نهایی هستند تا نرخ رشد اقتصادی کشور را پس از 4سال اعلام کنند. گلایه بهارستانی‌ها زمانی شدت یافت که آمار رشد اقتصادی از سوی صندوق بین‌المللی پول اعلام شد. در حالیکه مسئولان دولتی بدون اعلام این نرخ همواره بر بالابودن آن و رشد بی‌نظیر اقتصادی کشور اصرار داشتند یک باره اعلام شد که رشد اقتصادی ایران در سال 1389، یک درصد بوده است. در عین حال رشد اقتصادی ایران برای سال‌های 1387 و 1388 نیز ارقام 1/0 درصد و یک درصد اعلام شده است.

این نگرانی‌ها تا جایی افزایش یافته که بهارستانی‌ها با زیرسوال بردن عملکرد بانک مرکزی خواستار هر چه سریع‌تر اعلام شدن نرخ رشد اقتصادی کشور برای رسیدن به برنامه‌ای شفاف در جهت رفع موانع شده‌اند.

متاسفانه بانک مرکزی طی چند سال گذشته سیاست عدم شفاف‌سازی در ارائه آمارهای اقتصادی را در پیش گرفته است که همین امر موجب نارضایتی نمایندگان مردم در خانه ملت شده است. در کل طی این چند سال بانک مرکزی ناعادلانه و غیرشفاف عمل کرده است. برهمین اساس تا کنون تذکراتی از طرف کمسیسون برنامه و بودجه به بانک مرکزی ارائه شده است و حتی تحقیق از عملکرد حساب ذخیره ارزی صورت گرفته اما هنوز نتوانسته‌ایم مدیران این بانک را متقاعد به تغییر سیاست‌های کنونی کنیم. 

بحث حسات ذخیره ارزی بارها در کمیسیون برنامه و بودجه مورد بررسی قرار گرفته است و بارها از بانک مرکزی تقاضای ارائه گزارش‌های به موقع و هرچه سریع‌تر به کمیسیون شده است که متاسفانه هر بار گزارش‌های دولت با اظهارات مسئولان این بانک متفاوت بوده است و این نشان دهنده عدم ارائه گزارش شفاف از سوی بانک مرکزی به کمیسیون برنامه و بودجه است. برای همین است که ما تا کنون نتوانسته‌ایم به نتیجه درستی دست پیدا کنیم.

عدم گزارش مناسب و دقیق در بحث موجودی حساب ذخیره ارزی و عملکرد آن، میزان وام‌های داده شده و نوع متقاضیان در خواست تسهیلات وام، نوع تسهیلاتی که در اختیار استان‌ها قرار گرفته است و نوع اقداماتی که در ارتباط با بحث ارتقای ارزش پول ملی و تبدیل ارزها به مجلس باعث نارضایتی از عملکرد بانک مرکزی شده و باید هر چه زودتر به این وضعیت با ارائه راهکاری خاتمه داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین