آفتابنیوز : آفتاب: دانشمندان میگویند راهی برای بدل کردن چربی بدن به نوع بهتری از چربی که به جای ذخیره کردن کالری آن را میسوزاند و باعث کاهش وزن میشود، یافتهاند.
تیم محققان دانشگاه جانز هاپکینز موفق به این کار در موشهای آزمایشگاهی شد اما معتقد است که همین کار را میتوان در انسان انجام داد، که راهی تازه برای درمان چاقی مفرط را نوید میدهد.
اصلاح پروتئینی که به اشتها مربوط است نه تنها مصرف کالری حیوانات و وزن آنها را کاهش داد، بلکه همچنین ترکیب چربی بدن آنها را دگرگون کرد.
نشریه "متابولیسم سلولی" گزارش داد که در این تجربه چربی سفید "بد" به چربی قهوهای "خوب" تبدیل شد.
چربی قهوهای در بدن نوزادان فراوان است، که از آن به عنوان یک منبع نیرو برای تولید حرارت بدن و مصرف کالری استفاده میشود.
اما با افزایش سن، چربی قهوهای بدن عمدتا ناپدید میشود و جای خود را به چربی سفید "بد" میدهد که معمولا مثل "لاستیک یدکی" دور کمر حلقه میبندد.
کارشناسان استدلال کرده اند که تحریک بدن برای ساختن چربی بیشتر قهوهای به جای سفید میتواند راهی مفید برای کنترل وزن و جلوگیری از چاقی مفرط و مشکلات سلامتی مرتبط با آن مانند دیابت نوع 2 باشد.
رویکرد بدیع تیم های مختلفی از دانشمندان مشغول جستجوی راهی برای انجام این کار بوده اند، و دکتر شنگ بی و همکارانش در دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز معتقدند که ممکن است آن را یافته باشند.
آنها آزمایشی را طراحی کردند تا ببینند آیا سرکوب یک پروتئین به نام "ان پی وای" که باعث تقویت اشتها میشود به کاهش وزن موشها کمک خواهد کرد یا نه.
زمانی که آنها "ان پی وای" را در مغز جوندگان به اصطلاح "خاموش" کردند متوجه شدند که اشتها و مصرف غذای آنها کاهش یافت.
حتی زمانی که موشها با رژیمی پرملاط و پرچربی تغذیه شدند، وزنشان کمتر از موشهایی ماند که "ان پی وای" آنها کاملا فعال بود.
دانشمندان سپس ترکیب چربی موشها را آزمایش کردند و متوجه وقوع تغییری جالب شدند.
در موشهایی که پروتئین "ان پی وای" آنها خاموش شده بود، بخشی از چربی سفید جای خود را به چربی خوب قهوهای داده بود.
محققان اظهار امیدواری میکنند که شاید بتوانند با تزریق سلولهای پایه چربی قهوهای به زیر پوست انسان به همین نتیجه دست یابند؛ به طوری که چربی سفید بسوزد و بدن به کاهش وزن تشویق شود.
دکتر بی گفت: "اگر بتوانیم کاری کنیم که بدن انسان چربی بد را به چربی خوب که کالری را به جای ذخیره کردن میسوازند بدل کند، در آن صورت به ابزار جدی تازهای برای مقابله با مشکل اپیدمی چاقی دست یافتهایم. تنها تحقیقات آتی به ما خواهد گفت که چنین چیزی ممکن خواهد بود یا نه."