کد خبر: ۱۲۶۹۱۲
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۶

توریسم حلال، محصول جدید از سازمان گردشگری

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «توریسم حلال» یک محصول جدید از صنعت گردشگری است که برنامه‌های ویژه‌ای را برای مسلمانان تدارک می‌بیند چراکه آنها دوست دارند در طول سفر به آداب مذهبی خود نیز عمل کنند.

شهباز یزدانی، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری به تازگی طرح گردشگری حلال را برای جذب گردشگری ارائه داده است. هرچند که این سبک گردشگری در کشورهایی مثل ترکیه و مالزی هم وجود دارد. اما او در معتقد است که طرح گردشگری حلال یک محصول جدید از صنعت گردشگری است که برنامه‌های ویژه‌ای را برای مسلمانان تدارک می‌بیند چراکه آنها دوست دارند در طول سفر به آداب مذهبی خود نیز عمل کنند: هم‌اکنون نیز شمار ورود گردشگران مذهبی به ایران‌رقم مناسبی دارد؛ ۳۰ درصد گردشگران ورودی به ایران را گردشگران مذهبی تشکیل می‌دهند. بنابراین برای جلب بیشتر گردشگران مذهبی باید دست به اقداماتی زد. 

***

شما به تازگی طرح گردشگری حلال را مطرح کردید. تصور می‌کنید این ایده بتواند در ایران عملی شود؟

بله. با توجه به وجود زیرساخت‌های متعدد گردشگری مذهبی و فرهنگی در ایران، رونق «گردشگری حلال» به عنوان یکی از اولویت‌های این معاونت در سال جاری به جدیت دنبال می‌شود.

گردشگری حلال یا حرام چه مفهومی می‌تواند داشته باشد؟

مطابق تعریف سازمان جهانی جهانگردی، گردشگری حلال نوع خاصی از گردشگری مذهبی است که تمام فعالیت‌های آن با توجه به قوانین اسلامی انجام می‌شود. «توریسم حلال» یک محصول جدید از صنعت گردشگری است که برنامه‌های ویژه‌ای را برای مسلمانان تدارک می‌بیند چراکه آنها دوست دارند در طول سفر به آداب مذهبی خود نیز عمل کنند.

مثلا؟

بر اساس بررسی‌های انجام شده، منطقه آسیا پتانسیل زیادی برای گردشگری حلال دارد، بنابراین هتل‌های بین‌المللی زیادی در کشورهای این منطقه دایر شده است که شئون اسلامی مانند ذبح شرعی، ارائه غذاهای حلال و جدایی قسمت‌های ورزشی و رفاهی مخصوص بانوان و آقایان رعایت می‌شود و نمای مناسب با ادیان مختلف در طبقات اینگونه هتل‌ها بنا شده است. به نظر من ترکیه در جایگاه نخست این نوع گردشگری در جهان قرار دارد و کویت نیز فعالیت‌های زیادی را برای کسب جایگاهی مناسب در این حوزه آغاز کرده است.

بنابراین شما معتقدید که این طرح در ایران برای جذب گردشگر موفق خواهد بود؟

از آنجایی که رویکرد ایران در صنعت گردشگری، فرهنگی و مذهبی است، می‌توان با برنامه‌ریزی‌های کوتاه‌مدت و دراز مدت در زمینه راه اندازی تورهای گردشگری خانوادگی اسلامی به موفقیت‌های زیادی دست یافت. هم‌اکنون نیز شمار ورود گردشگران مذهبی به ایران‌رقم مناسبی دارد به‌گونه‌ای که ۳۰ درصد گردشگران ورودی به ایران را گردشگران مذهبی تشکیل می‌دهند. بنابراین برای جلب بیشتر گردشگران مذهبی باید دست به اقداماتی زد.

اقداماتی هم برای گردشگری حلال انجام داده اید؟

هماهنگی‌هایی با رهبر «شیعیان خوجه» که بیشتر اهل کشورهای آفریقایی هستند اما محل اقامت آنها در کشورهای اروپایی و آمریکایی است، برای راه‌اندازی تورهای گردشگری حلال و بازدید آثار تاریخی فرهنگی و مذهبی ایران صورت گرفته است.

غیر از گردشگری حلال، برای افزایش تویست خارجی در ایران، نوع دیگری از گردشگری هم مدنظر است؟

با توجه به ظرفیت‌های مذهبی و فرهنگی که در ایران وجود دارد، می‌توانیم در زمینه گردشگری جنگ نیز به موفقیت‌های زیادی دست یابیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین