آفتابنیوز : آفتاب: اتفاقات روی داده در 3 هفته اخیر كه با عزل حیدر مصلحی وزیر اطلاعات آغاز شد، توجه رسانههای آمریكایی را به خود جلب كرده است.
در هفتهها و روزهای اخیر انبوهی از گزارشها و تحلیلها در اینباره در رسانههای مختلف آمریكایی انتشار یافته كه مضمون مشترک همه آنها این است كه واشنگتن باید در تحلیلهای گذشته خود درباره "امكان رابطه با ایران از كانال دولت احمدینژاد" تجدیدنظر كند.
روزنامه واشنگتنپست پنجشنبه هفته گذشته در سرمقاله خود به این موضوع اشاره كرد و با ادعای اینكه اسفندیار رحیممشایی به عنوان دست راست رییسجمهوری ایران در سالهای گذشته تلاش زیادی كرده است تا كانالی را برای ایجاد رابطه با آمریكا "از طریق خودش" باز كند، مینویسد كه آمریكا با توجه به رویدادهای اخیر در ایران باید به این نتیجه رسیده باشد كه كلید اصلی رابطه با آمریكا در ایران در دست دولت و نزدیكان محمود احمدینژاد نیست.
خبرگزاری آسوشیدپرس نیز با ارایه تحلیلی از رویدادهای اخیر در ایران مینویسد كه احمدینژاد دو سال سخت در پیشرو خواهد داشت.
بر اساس این گزارش قدرت احمدینژاد در دو سال آینده رو به تحلیل میرود و وی دیگر موقعیت سابق خود را درون سیستم سیاسی ندارد و اسفندیار رحیممشایی هم رییسجمهور بعدی ایران نخواهد بود.
سوزان مالونی كارشناس امور ایران در موسسه بروكینگز واشنگتن میگوید: برای من تحولات اخیر ایران چیز جدیدی را ثابت نكرد، در ایران قدرت اول در دستان رهبری است.
وی درباره رفتار سپاه پاسداران در حمایت از رهبری و نظام در مقایسه با دفاع از اشخاص گفت: سپاه پاسداران به جای دفاع از اشخاص از كلیت نظام و رهبری دفاع میكند. سپاه هیچگاه اعتبار خود را هزینه دفاع از فردی كه ممكن است سیستم را به چالش بكشد نمیكند.
رادیو "ان پی آر" (رادیو ملی آمریكا) نیز در مطلبی با عنوان "احمدینژاد بازنده اصلی نزاع قدرت در ایران"، مینویسد: از آنچه تا كنون از نبرد قدرت در ایران مشاهده شده باید محمود احمدینژاد را بازنده اصلی آن دانست.
این گزارش به نقل از فریده فرهی استاد علوم سیاسی دانشگاه هاوایی میگوید: غیبت 10 روزه احمدینژاد در نهاد ریاستجمهوری به ضرر او بود. وی با این غیبت موقعیت گذشته خود را درون سیستم از دست داد".
این گزارش به مصاحبه محمد مرندی وزیر سابق بهداشت با شبكه الجزیره اشاره میكند و به نقل از مرندی مینویسد: "در نتیجه رویدادهای اخیر قدرت احمدینژاد تضعیف شد."