آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با اعضای هیأت امنا، خیرین، مدیران و کارکنان بنیاد بیماریهای خاص، کمک به بیماران نیازمند را از بالاترین جلوههای ایثار عنوان کرد.
به گزارش آفتاب، آیتالله هاشمی رفسنجانی در این دیدار که به مناسبت پانزدهمین سالگرد تأسیس این بنیاد صورت گرفت، خواستار اهمیت بیشتر به پیشگیری و درمان این نوع بیماریها در کشور شد و تأکید کرد: زمینههای بسیاری برای فعالیت در این خصوص وجود دارد و نهادهای مسئول باید تلاش کنند این زمینهها جنبه اجرایی به خود بگیرد.
ایشان جذب کمک مردمی در داخل و خارج از کشور و همچنین فعالیت در عرصه بینالمللی و جلب کمک افراد تأثیرگذار را در این خصوص با اهمیت عنوان کرد و گفت: همکاریهای بینالمللی به ویژه همکاریهای منطقهای میتواند تأثیرات مهمی در کاهش مشکلات در این خصوص شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأسیس دو بیمارستان در کربلا و نجف برای خدمترسانی به این بیماران را اقدامی قابل تقدیر عنوان کرد و گفت: تجاربی که در بنیاد بیماریهای خاص ظرف این پانزده سال شکل گرفته، میتواند در رفع مشکلات کشورهای نیازمند مؤثر باشد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی تأسیس مراکز خدماترسانی و بیمارستان برای بیماران خاص در کشور را نیز بسیار مهم عنوان کرد و با اشاره به تأسیس یکی از بزرگترین این مراکز در خیابان چمران تهران از توقف فعالیت ساختمانی این مرکز ابراز تأسف کرد و گفت: اینکه در خدمترسانی به محرومان و نیازمندان تحت تأثیر فشارهای افراد غیرمسئول، اختلال ایجاد شود، در کشور اسلامی ایران غیرقابل قبول است و باید برای آن چارهاندیشی شود.
ایشان همچنین کمکهای دولتی در خصوص رفع و کاهش مشکلات بیماران خاص را مهم ارزیابی کرد و گفت: یکی از مهمترین اقدامات میتواند افزایش هدیه ایثار متناسب با تورم به اهداءکنندگان کلیه باشد تا نیازمندان بتوانند از خدمات پیوند کلیه در کشور با دغدغه کمتری استفاده کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین توجه به بیماران سرطانی را خواستار شد و گفت: سرطان اکنون بلای بزرگی در جهان شده است و آمار رو به تزاید این بیماری در ایران نشان میدهد که کشور ما نیز از این مشکل بینصیب نبوده است.
ایشان افزود: اقدامات پیشگیرانه در این خصوص میتواند از سرعت رشد آن جلوگیری کند و باید در این خصوص از تجارب جهانی نیز استفاده مناسب شود.
در ابتدای این دیدار آقای دکتر محمدباقر لاریجانی دبیرکل بنیاد بیماریهای خاص گزارشی را از اهدف شکلگیری و همچنین فعالیتهای این بنیاد در پانزده سال اخیر از جمله افزایش مراکز درمانی از 181 مرکز به 900 مرکز، داشتن 428 مرکز دیالیزی و 30 مرکز پیوند کلیه ارائه داد.
وی افزود: بنیاد بیماریهای خاص طی این مدت حدود 1140 دستگاه دیالیز، 2500 تخت بیمارستانی و حدود 6000 دستگاه تجهیزات به این واحدها اهداء کرده است.
دکتر محمدباقر لاریجانی با اشاره به تهیه بیش از 200 بروشور آموزشی که حدود
پنج میلیون بار به چاپ رسیده است، افزود: قبل از ارائه این آموزشها توسط بنیاد سالانه حدود 1000 بیمار تالاسمی متولد میشد که این رقم تنها در این بخش به یک چهارم تقلیل یافته است.
دبیرکل بنیاد بیماریهای خاص افزود: با انجام حدود 30 هزار پیوند کلیه در کشور در حال حاضر بیش از چهار هزار تخت دیالیز فعال داریم و سال گذشته حدود 2258 پیوند کلیه در 20 مرکز انجام گردید.