کد خبر: ۱۲۷۵۳۱
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۷

آیت‌الله مکارم‌شیرازی: افرادی که از جایگاه خود سوء‌استفاده کرده و چندین پست دارند، انحصار‌طلبند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یکی از مراجع تقلید شیعه در قم، با انتقاد از افرادی که از جایگاه خود سوء‌استفاده کرده و چندین پست و مقام همزمان را برای خود تعریف کرده‌اند، آنها را انحصارطلب خواند که در جامعه ما باب شده است. 

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی صبح امروز و در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، با انتقاد شدید از افرادی که با سوء‌استفاده از موقعیت شغلی خود چندین پست و مقام را همزمان در اختیار گرفته‌اند، گفت: این کارها در حالی است که بسیاری از جوانان در به در دنبال کار می‌گردند. این رویکرد جامعه را نسبت به برخی از مسائل بدبین می‌کند.

این استاد حوزه با اشاره به آیاتی از قرآن و بیان ویژگی‌های افراد «محسن» که مثلا در مجالس برای دیگران جا باز می‌کنند، اظهار داشت: اسلامی که می‌گوید در مجالس جا برای دیگران باز کنید، به طریق اولی نمی‌گوید در زمینه دریافت مسئولیت و شغل‌ها، جا برای دیگران باز کنید؟

این مرجع تقلید، تصریح کرد: امروزه برخی 10 الی 20 پست و مقام برای خود گرفته‌اند و این درحالی است که عده زیادی از جوان‌های لایق و تحصیل‌کرده ما در به در دنبال کار می‌گردند و بیکارند.

وی تأکید کرد: افرادی که با سوء‌استفاده از موقعیت و قدرت خود چندین مسئولیت و پست و مقام برای خود تعریف کرده‌اند، افرادی هستند که این شغل‌ها ورا احتکار کرده‌اند.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این که چنین اقداماتی از تفکراتی نشأت می‌گیرد، در تشریح این تفکرات گفت: افرادی با این تفکر می‌گویند من فقط لایق هستم، که البته این تفکر، تفکر کبر و خودبرتربینی است که از بدترین صفات است و همین تفکر ابلیس را بدبخت کرد و از درگاه خدا بیرون کرد.

وی دومین منشأ بروز چنین تفکراتی در این افراد را حرص و طمع عنوان و اظهار کرد: چنین فردی می‌خواهد همه منافع برای خود و گروه خودش باشد. قطعا کسی که 10 تا 15 پست و مقام یا شغل همزمان دارد، از حرص و طمع و روحیه انحصارطلبی برخوردار است که این یکی از بدترین رذائل اخلاقی است.

وی در بیان علت دیگر بروز چنین تفکراتی در این افراد، گفت: این افراد فکر می‌کنند باید گروه خودمان پست و مقام‌های بیشتری را در اختیار داشته باشد، حال آن که باید از چنین فردی پرسید که آیا باید همه منافع برای شما باشد؟ متاسفانه این فرهنگ، بد و نازیباست که در جامعه امروز ما متأسفانه وجود دارد و عامل مشکلات بسیاری نیز شده است.

وی به نتایج ترویج این تفکر نازیبا در جامعه امروزی ما پرداخت و ابراز داشت: یکی از نتایج، این است که آن شخص انحصارطلبی که تمام آن کارها و مسئولیت‌ها را برای خود تعریف کرده، کار را خراب می‌کند. این گونه اقدامات در حالی که بسیاری از افراد تحصیل‌کرده ما از داشتن حداقل‌های شغلی محروم اند، باعث ایجاد کینه و بدبینی نسبت به بسیاری از مسائل می‌شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره مجدد به خصلت‌های افراد «محسن» که در قرآن ذکر شده است، و تأکید بر ترویج آنها در جامعه گفت: افرادی که چندین مسئولیت را به صورت همزمان گرفته‌اند باید بگویند من که شغلی دارم، بگذارم دیگران شغل را به دست بگیرند.

وی با بیان این که اینها مسائل مهمی است که درفرهنگ اسلامی ما وجود دارد، اما متأسفانه در فرهنگ اجتماعی ما هنوز پیاده نشده است، اظهار داشت: امیدوارام رفته رفته فکرهای‌مان وسیع‌تر شود و مسائل جناحی را کنار بگذاریم؛ به فکر همه باشیم تا خدا راضی شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین