کد خبر: ۱۲۷۸۵۸
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۸

وقتی مغزها جلوی دوربین تلویزیون فرار می‌کنند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: این روزها سریال «سراب» روزهای پایانی تصویربرداری را پشت‌سر می‌گذارد. به همین دلیل به خیابان فردوس، یکی از لوکیشن‌های این سریال رفتیم.

این مجموعه تلویزیونی به کارگردانی حسین سهیلی‌زاده و تهیه‌کنندگی شهلا ولی‌زاده و عزیز علیزاده در 13 قسمت 40 دقیقه‌ای برای پخش از شبکه اول سیما تهیه می‌شود. 

دانشجویان مقابل دوربین 

سهیلی‌زاده بعد از سریال‌های پرمخاطبی مثل دلنوازان و فاصله‌‌ها باز هم به طرف طرح موضوعات جاری در جامعه رفته تا مخاطبان را پای تلویزیون بنشاند.

وی برای سکانس بعدی با تصویربردار صحبت می‌کند و به بازیگران توضیح می‌دهد که باید از کجا تا کجا حرکت کنند. فضای داخل لوکیشن خیلی گرم است. حسین سهیلی‌زاده روی صندلی نشسته و برای گفت‌وگو اعلام آمادگی می‌کند. وی دارای پیشینه‌ای مثبت در مجموعه‌سازی است و با ارائه مجموعه‌های دیدنی نشان داده که حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. سهیلی‌زاده درخصوص تولید مجموعه سراب می‌گوید: «این سریال به موضوعات و مشکلاتی که دانشجویان با آن درگیر هستند از جمله مسائلی نظیر فرار مغزها می‌پردازد و سعی دارد عوامل اصلی پدیده فرار مغزها را مورد بررسی قرار بدهد.»

وی با بیان این‌که سریال دوماه و نیم، پیش تولید داشته می‌گوید: «سریال «سراب» 16 آذر، درست روز دانشجو کلید خورد. همزمان با تصویربرداری مراحل فنی آن از جمله تدوین و صداگذاری صورت می‌گیرد تا هر چه زودتر برای پخش آماده شود.»

سهیلی‌زاده سریال «سراب» را با سریال‌های گذشته خود متفاوت می‌داند و می‌گوید: «تمام تلاش همکارانم بر این بوده که اثر مطلوبی تولید شود، در ضمن باید بگویم با توجه به جذابیت‌هایی که در داستان وجود دارد و طراحی‌هایی که صورت گرفته، این سریال مورد استقبال مخاطبان قرار خواهد گرفت.»

وی با اشاره به این‌که «سراب» با تلفیقی از بازیگران چهره و غیرچهره تولید می‌شود، تصریح می‌کند: «من همواره در آثارم از بازیگران جدید نیز بهره برده‌ام و در هر اثر تقریبا چند بازیگر جدید معرفی کرده‌ام. در این سریال نیز حدود 70 درصد از بازیگران غیرحرفه‌ای و بیشتر دانشجو هستند.»

ماندن بر سر دوراهی 

عزیز علیزاده، یکی از تهیه‌کنندگان این مجموعه درخصوص داستان سریال «سراب» می‌گوید: «حمید، دانشجوی ممتاز رشته برق در یکی از دانشگاه‌های معتبر با تعدادی از دوستانش روی یک پروژه علمی مهم تحقیق می‌کنند. با آن که این پروژه علمی حساس و بسیار قابل ملاحظه است، اما تعدادی از مسئولان آنچنان که باید حمید و دوستانش را حمایت نمی‌کنند. همین موضوع باعث بروز اختلافاتی بین حمید و دوستانش می‌شود و در این میان حادثه‌ای ناخواسته همه معادلات را به هم می‌ریزد. وی با بیان این‌که سریال در 30 لوکیشن تصویربرداری خواهد شد، اضافه می‌کند: دانشگاه، خانه وحید، وزارت علوم، رستوران و خانه‌های شخصیت‌های اصلی داستان از لوکیشن‌های اصلی این سریال به شمار می‌آیند.»

وی با اشاره به این‌که تحقیقات لازم قبل از تولید سریال صورت گرفته، تاکید می‌کند: «با توجه به این‌که موضوع سریال خاص و در حال حاضر یکی از مسائل روز جامعه محسوب می‌شود باید از جهات مختلفی همچون محدودیت‌های اجتماعی و اختلاف دیدگاه فرهنگی، همچنین فقدان بسیاری از امکانات رفاهی دانشجویان مورد بررسی قرار بگیرد تا فیلمنامه با پشتوانه تحقیقاتی لازم برای تولید آماده شود.»

نقد منصفانه را می‌پذیرم 

حدیث میرامینی در سریال «گل‌های گرمسیری» نقش دختری مرفه به نام ضحی را بازی می‌کرد. پس از آن برای نقش مریم در سریال «شب می‌گذرد» و نقش شایسته در سریال «گیلعاد» انتخاب شد. از دیگر کارهای این بازیگر می‌توان به فیلم «شب حورا»(شهاب ملت‌خواه) و سریال «قصیده شب بارانی» (علی سبزواری) اشاره کرد. شاید بینندگان تلویزیونی او را با نقش روشنک بیشتر می‌شناسند. میر امینی در این سریال شخصیت نگار را بازی می‌کند. نگار یکی از شخصیت‌های اصلی این سریال محسوب می‌شود. میرامینی درباره نقشش در سریال سراب می‌گوید: «نگار شخصیتی درونگرا و آرام و سرگرم زندگی زناشویی است و با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کند.»

وی با توجه به این‌که سومین فعالیت هنری‌اش را با سهیلی‌زاده تجربه می‌کند، معتقد است: «در کنار این گروه کار کردن برایم لذت بخش است به گونه‌ای که این گروه را خانواده دومم می‌دانم.»

دانشجویان در تلویزیون کمتر دیده شده‌اند 

پندار، فرزند اول عبدالرضا اکبری است. وی در مجموعه «تلاش و زمزمه محبت» به کارگردانی پدرش، «عید آن سال» به کارگردانی سعید ابراهیمی‌فر و سریال‌های «نوعروس»، «پشت صحنه»، «بوی غریب پاییز» و «فاصله‌ها» بازی کرده است. پندار اکبری نقش حمید، دانشجوی نخبه را در این سریال به عهده دارد. وی برای دومین بار همکاری با سهیلی‌زاده و حسن جوهرچی را تجربه می‌کند. وی درخصوص نقشش می‌گوید: «برای این که بتوانم نقش را بخوبی بازی کنم تحقیقاتی را درخصوص موضوع فیلمنامه انجام دادم.»

اکبری معتقد است: «این موضوع جای کار بیشتری دارد، به شکلی که حتی می‌تواند در قسمت‌های بیشتری تولید شود، چون موضوع مشکلات دانشجو و فرار مغزها کمتر در رسانه دیده شده است.»

دوست دارم متفاوت بازی کنم 

حسن جوهرچی سال 1347 در تهران متولد شده و لیسانس تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران دارد. بازی در سینما را سال 1367 با «فیل در تاریکی» که بعد از 15 سال کامل شد، شروع کرد. اولین بازی مطرح او در سینما سال 1370 با فیلم «برخورد» به کارگردانی سیروس الوند بود. اما با بازی در سریال «در پناه تو» به سال 1377 به‌شهرت رسید. جوهرچی در سریال «سراب» با نقش دکتر سلیمانی ظاهر می‌شود. وی درباره نقشش در این سریال می‌گوید: «دکتر سلیمانی، استاد دانشگاه و معاونت دانشجویی دانشکده است. دانشجویان این دانشگاه نخبه هستند و دکتر سلیمانی ارتباط زیادی با دانشجویان دارد، اما به دلیل شرایطی که به وجود می‌آید دانشجویان از این شخصیت رنجیده می‌شوند و اتفاقات جدید رخ می‌دهد.»

جوهرچی درباره نقش‌های متفاوتی که در یکی دو سال گذشته بازی کرده است، می‌گوید: «من دوست دارم متفاوت بازی کنم. شاید بعضی‌ها فکر کنند من بازی در نقش‌های منفی را بیشتر می‌پسندم، اما این شخصیت منفی نیست. من از مردم انعکاس بازی‌هایم را جستجو می‌کنم و اکثر آنها از این تفاوت راضی هستند و تشویق می‌کنند.»

وی ادامه می‌دهد: «یکی از مسائلی که در بازیگری بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد، درک نقش است و من تمام تلاشم را می‌کنم تا نقشی را که می‌پذیرم ابتدا درک و سپس آن را بازی کنم.»

جوهرچی هم مانند بقیه عوامل از فعالیت در این سریال راضی است و از همه آنها به نیکی یاد کرده، اظهار می‌کند: «سهیلی‌زاده بخوبی مسائل روز جامعه را شناسایی می‌کند و به نظرم این موضوع فوق‌العاده است، چون مردم همیشه نشان دادند از تولیداتی که بیانگر مشکلات و مسائل روز باشد استقبال می‌کنند.»

امیر دژاکام، حمیدرضا محمدی، محمد مختاری، علی زندی، الکساندر کوانجی، بیتا بیگی، هاله میرهادی، سارا کهربایی، سپیده صباغ، سولماز حصاری، لیدا عباسی، شیوا خسرومهر، مریم سرمدی بازیگرانی هستند که در این سریال نقش‌آفرینی می‌کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین