آفتابنیوز : آفتاب: راشد جزایری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر بیش از یک میلیارد نفر از جمعیت جهان اعتیاد به استعمال دخانیات دارند.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از 5 میلیون نفر در اثر ابتلا به سرطان ریه، بیماریهای قلبی و دیگر امراض حاصل از اپیدمی دخانیات میمیرند، گفت: گزارشات حاکی از آن است که تا سالهای 2003 این تعداد به 8 میلیون نفر در سال افزایش مییابد.
جزایری با بیان اینکه دخانیات تنها محصولی است که مصرف آن در کشورهای مختلف جهان قانونی است، گفت: این در حالی است که مصرف دخانیات علاوه بر اثرات خسرانآور جسمانی بیش از نیمی از مصرفکنندگان را نیز قربانی این پدیده شوم میکند.
مدیرگروه سلامت محیط و کارمرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری سن مصرف دخانیات در این استان را 15 سال اعلام کرد و گفت: این در حالی است که فروش سیگار به افراد زیر 18 سال طبق قوانین موجود در کشور در مراکز فروش دخانیات ممنوع بوده و در صورت مشاهده با فروشندگان این مواد برخورد قانونی میشود.
وی از اختصاص بیش از 70 میلیون ریال به مراکز بهداشتی شهرستانهای هفتگانه این استان به منظور تبلیغات گسترده در هفته ملی کاهش دخانیات خبر داد و گفت: این میزان اعتبار از محل بودجه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی به مراکز بهداشتی شهرستانهای هفتگانه این استان اختصاص یافته است.
جزایری تصریح کرد: اپیدمی دخانیات گرچه نابود کننده است اما قابل پیشگیری بوده بر همین اساس مبارزه علیه استعمال دخانیات باید بیش از پیش سرعت یابد به گونهای که این ضرورت کمتر از مبارزه علیه بیماریهای عفونی نباشد.
وی افزود: هماکنون بیش از 10 کلینیک و مرکز تخصصی ترک اعتیاد در این استان، با نظارت و حمایتهای مادی مرکز بهداشت در حال فعالیت و خدماترسانی به معتادین این استان است.
جزایری ادامه داد: در چارچوب کنوانسیون کنترل دخانیات توافقی چند جانبه با بیش از 150 کشور جهان و منعقد شده که این مهم نخستین گام در مبارزه جهانی با اپیدمی دخانیات است.
وی افزود: در گزارش سال 2008 سازمان جهانی بهداشت در زمینه اپیدمی جهانی دخانیات مجموعهای از دادههای بینظیر و قابل مقایسه و اختصاصی از هر کشور ارائه شده است که پرتوی را بر حقایق موجود از استعمال دخانیات، اثرات آن بر انسان، اقتصاد و پیشرفت کشور و به عقب راندن اپیدمی دخانیات منعکس میکند.
جزایری پایش استعمال مواد دخانی و سیاستهای پیشگیرانه از آن را از مهمترین خط مشهای سازمان جهانی بهداشت در کنترل دخانیات در جهان یرشمرد و گفت: حفاظت مردم از دود مواد دخانی، کمک به ترک استعمال دخانیات، هشدار در مورد مضرات دخانیات، اجرای ممنوعیت تبلیغات، ترویج و حمایت مالی از دخانیات و افزایش مالیات بر دخانیات از دیگر این خطهای سازمان جهانی بهداشت است.