کد خبر: ۱۲۸۱۸۲
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۴۲

زندگی‌نامه راتکو ملادیچ، فرمانده سابق صرب بوسنی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ژنرال راتکو ملادیچ در دوران جنگ بوسنی فرمانده کل ارتش صرب بوسنی بود و بسیاری او را عامل اصلی اقدامات خشونت‌بار این حنگ خونین می‌دانند. 

ژنرال ملادیچ همراه با راداوان کاراجیچ، رهبر سیاسی صرب‌های بوسنی، به عنوان عاملان اصلی پاکسازی فرقه‌ای کروات‌ها و مسلمان‌ها شناخته شده‌اند. 

او با این سابقه، تبدیل به یکی از مهمترین کسانی شد که در سطح بین‌المللی، تحت پیگرد قانونی قرار دارند. 

فرار راتکو ملادیچ از چنگال قانون برای بیش از یک دهه، موجب سرافکندگی مقامات صرب شد و بر روی روابط این کشور با غرب سایه افکند. 

دادگاه رسیدگی به جرائم جنگی، وابسته به سازمان ملل متحد، با مطرح کردن اتهام نسل‌کشی و ارتکاب جرائم جنگی، از جمله قتل عام ۷۵۰۰ مرد و پسر مسلمان در سال ۱۹۹۵ در شهر سربرنیتسا، برای رسیدگی به این اتهامات، علیه آقای ملادیچ کیفرخواست صادر کرد. 

راتکو ملادیچ که تا قبل از دستگیری اسلوبودان میلوسویچ، رئیس‌جمهور سابق یوگسلاوی، در سال ۲۰۰۱، آشکارا در صربستان زندگی می‌کرد، پس از این دستگیری در انظار عمومی دیده نمی‌شد. 

از سال ۲۰۰۴ به بعد، رفته‌رفته مشاوران ژنرال ملادیچ خود را به دادگاه رسیدگی به جرائم جنگی تحویل دادند و پس از آن بود که دولت صربستان از طرف جامعه بین‌المللی تحت فشار قرار گرفت تا او را تحویل بدهد. 

پس از دستگیری راداوان کاراجیچ در سال ۲۰۰۸ در بلگراد، حدس زده می‌شد که آقای ملادیچ هم به زودی به سرنوشت او دچار شود. 

راتکو ملادیچ در سال ۱۹۴۲ در روستای کالینوویک در بوسنی به دنیا آمد. 

او در دوران حکومت تیتو در یوگسلاوی بزرگ شد و به عنوان یک افسر عادی به ارتش خلق یوگسلاوی پیوست. 

با آغاز از هم پاشیده شدن یوگسلاوی در سال ۱۹۹۱، او به فرماندهی یگان نهم ارتش یوگسلاوی در جنگ علیه کروات‌ها در کنین، برگزیده شد. 

مدتی بعد راتکو ملادیچ به فرماندهی ناحیه دو نظامی ارتش یوگسلاوی منصوب شد که مقرش در سارایوو بود. 

پس از آن در ماه مه ۱۹۹۲، مجمع صرب‌های بوسنی، رای به ایجاد ارتش صرب بوسنی داد و ژنرال ملادیچ را به فرماندهی آن برگزید. 

در سال ۱۹۹۵ او فرماندهی نیروهایی را بر عهده داشت که به سریرنیتسا، محدوده تحت کنترل سازمان ملل متحد، حمله کردند. 

نیروهای صرب بوسنی ابتدا این شهر را مجاصره کردند، شهر مملو از هزاران غیرنظامی بود که از حملات قبلی صرب‌ها در شمال شرقی بوسنی گریخته و در آنجا پناه گرفته بودند. 

بعد به مدت پنج روز سربرنیتسا را با توپ و راکت به شدت گلوله‌باران کردند و پس از آن ژنرال ملادیچ، همراه با گروهی فیلمبردار وارد شهر شد. 

روز بعد اتوبوس‌هایی برای بردن زنان و کودکان به نقاط دیگر مسلمان‌نشین، وارد سربرنیتسا شدند، همزمان صرب‌ها مردان و پسران مسلمان بین ۱۲ تا ۷۷ سال را برای "بازجوئی به ظن ارتکاب جرائم جنگی" از بقیه افراد جدا کردند. 

در طی پنج روزی که نیروهای صرب بوسنی شهر سربرنیتسا را به تصرف خود درآورده بودند، دست‌کم ۷۵۰۰ مرد و پسر مسلمان به قتل رسیدند. 

این قتل عام، بی‌رحمانه‌ترین کشتاری بود که از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون صورت گرفته است. 

پس از پایان جنگ راتکو ملادیچ در حالی که از حمایت آشکار اسلوبودان میلوسویچ برخودار بود، به بلگراد بازگشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین