آفتاب: معاون اجرایی رییسجمهوری و سرپرست نهاد ریاستجمهوری با تاکید بر ضرورت پرهیز رسانههای ارتباط جمعی از شایعهپراکنی و انتشار مطالب بیاساس، تصریح کرد که 'قرارداد 450 میلیارد تومانی ساخت مجموعه تالارهای بینالمللی کیش اساسا وجود خارجی ندارد'.
حمید بقایی که دبیرشورای هماهنگی امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور است، روز جمعه در گفتوگویی با ایرنا، انتشار شایعات و اخبار کذب در باره مناطق آزاد را به منزله ریختن آب به آسیاب رقبای اقتصادی ایران بویژه در منطقه خلیج فارس دانست و تاکید کرد که این رفتار ناهنجار رسانهای به مایوس شدن سرمایهگذاران برای حضور فعال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران منجر میشود.
وی افزود: اخیرا شایعات و اکاذیب مختلفی در مورد پروژه مجموعه بزرگ تالارهای بینالمللی کیش از جمله خبر دروغ انعقاد قراداد 450 میلیارد تومانی با مجری پروژه بدون رعایت ضوابط و مقررات در برخی رسانهها و شبهرسانههای داخلی منتشر شد که متاسفانه به عنوان یک خوراک مناسب تبلیغاتی مورد سوءاستفاده رسانههای بیگانه و ضدانقلاب قرار گرفت.
معاون اجرایی رییسجمهوری اظهارداشت: من به صراحت عرض میکنم خبر انعقاد قرارداد سازمان منطقه آزاد کیش به مبلغ 450 میلیارد تومان اساسا دروغ است و اصلا چنین قراردادی وجود خارجی ندارد. اینگونه خبرها که در آنها ادعا شده است چنین قراردادی را منطقه آزاد کیش منعقد کرده، اساسا غلط است.
وی تصریح کرد: این نظر عموم کارشناسان اقتصادی است که بنادر و مناطق آزاد ایران به واقع یکی از رقبای جدی بنادر و مناطق آزاد حاشیه جنوب خلیج فارس نظیر دبی است، میدانیم بسیاری از محصولات، مواد اولیه و کالاهایی که در داخل کشور مصرف میشود از طریق مناطق آزاد و بنادر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به ایران صادرات مجدد میشود و عملا بازار اقتصادی ما یک ظرفیت تجاری، بازرگانی و سودآوری برای مناطق آزاد کشورهای حاشیه خلیج فارس فراهم کرده است.
دبیر شورای هماهنگی امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور خاطر نشان کرد: هرگونه رونق اقتصادی در مناطق آزاد ما با واکنش و حساسیتهای زیادی از سوی دشمنان ملت ایران مواجه میشود به نحوی که از طرق مختلف سعی میکنند با حاشیهسازی و ایجاد جنجال و هیاهو، به اهداف خود در زمینه رکود سرمایهگذاری در مناطق آزاد ایران دست یابند.
بقایی گفت: تقاضای من این است که رسانهها نسبت به این موضوع هوشیار و دقیق باشند و هرحرف، شایعه و یا مطلب بدون سند و مدرکی را منتشر نکنند، زیرا اثر آن این خواهد بود که در مناطق آزاد ایران شاهد یک رکود سرمایهگذاری خواهیم بود و به این ترتیب رسانههای ارتباط جمعی با بیتوجهیهای خود، به منافع ملت ایران آسیب میزنند.
معاون اجرایی رییسجمهوری افزود: ایران در یک رقابت تنگاتنگ اقتصادی با کشورهای حاشیه خلیج فارس قرار دارد، بنابراین باید توجه کنیم که هرچه مناطق آزاد ایران بیشتر آسیب ببینند و با مشکلات مواجه باشند، فرصتهای بیشتری برای توسعه و بهرهبرداری از بنادر و مناطق آزاد کشورهای حاشیه خلیج فارس فراهم میشود.
پاسخگویی به 3 شایعه و اتهام
بقایی در ادامه این گفتوگو تصریح کرد: 3 شایعه و اتهام در ارتباط با شخص من مطرح کردهاند اما همین مسأله مجموعه تالارهای کیش نشان میدهد که بقیه حرفهای آنها هم دروغ است.
وی اظهارداشت: ابتدا یکسری از این شبهرسانهها و برخی رسانهها گفتند که بقایی و مشایی در شرکت سرمایهگذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران 'سمگا' سهام دارند، شرکتی که سهامی عام و بخش خصوصی است و بیش از 200 هزار نفر سهامدار دارد.
معاون اجرایی رییسجمهوری خاطرنشان کرد: در پاسخ به این ادعا ما اعلام کردیم که در این شرکت هیچ سهمی نداریم و من تصریح کردم که اگر سهمی به نام بنده وجود داشته باشد، آن را به مدعیان میبخشم. هرکسی ادعا دارد بقایی و یا حتی مشایی در این شرکت سمگا سهم و سرمایهای دارند، برود پیدا کند و برای خودش بردارد، ما چنین سهامی در این شرکت نداریم. این شرکت هم کاملا خصوصی است که به ماهم ارتباطی ندارد و مسئول فعالیتهای اقتصادی خودش است.
بقایی با بیان اینکه 'این اولین دروغی بود که متاسفانه از سوی یکی از نمایندگان مجلس مطرح شد و من واقعا تعجب میکنم'.
وی افزود: بعد اعلام کردند که یک قرارداد 450 میلیارد تومانی برای پروژه تالارهای کیش بستهاند بدون رعایت مقررات و ترک تشریفات و این پول را میخواستند چنین و چنان کنند و ببرند در انتخابات و از این حرفها و حواشیها که شنیدهاید.
دبیر شورای هماهنگی امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با بیان اینکه 'اصلا چنین قراردادی وجود ندارد و اگر هست آن را بیاورید'، گفت: قرارداد 450 میلیارد تومانی اصلا وجود خارجی ندارد، حتی امروز شنیدم که میگویند رقم آن 400 میلیارد تومان است که چنین قراردادی هم وجود ندارد.
بقایی در ادامه این گفتوگو اظهارداشت: برخی گفتند که بقایی به جرم تخلفات مالی در سازمان میراث فرهنگی به 4 سال انفصال از خدمت محکوم شده که اینهم دروغ است، یک خانه تاریخی را شخصی در سال 81 ثبت کرده و بعد در سال 65 شکایت کرده و حکم رفع اثر از دیوان عدالت اداری گرفته که این موضوع در زمان من نبوده است.
رییس سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در سال 89 دادگاه تشکیل جلسه داد و اعلام کرد که به دلیل استنکاف بقایی 4 سال انفصال میدهم اما این در حالی است که اصل پرونده مربوط به میراث فرهنگی است و یک تخلف مالی شخصی محسوب نمیشود.
بقایی افزود: این پرونده مربوط به سال 85 بوده و ما در وقت مقرر قانونی به این حکم اعتراض کرده و گفتهایم احکام ثبت سازمان میراث فرهنگی، امری اعلامی است و وقتی دیوان عدالت اداری حکمی صادر میکند، ثبت ما را باطل کرده و لذا عملا استنکاف در اینجا معنایی ندارد و فرد میتواند با حکم دریافتی از دیوان عدالت اداری، بنای تاریخی خودش را تخریب و یا هرکاری دیگری انجام دهد.
معاون اجرایی رییسجمهوری خاطرنشان کرد: مشابه این موارد را داریم که دیوان خودش راسا حکمی صادر کرده است و مالک با این حکم، رفته شهرداری جواز گرفته و بنایش را تخریب کرده یا ساخته است.
وی تصریح کرد: نکته مهمتر اینکه ما قبل از همه این بحثها و قبل از همه رایها، بخشنامه و مکاتباتی هم داشتهایم مبنی بر این که احکام دیوان هر کجا صادر شد اجرا کنید و باید اجرا شود و به همین دلیل بحث استنکاف در اینجا معنا ندارد؛ متاسفانه برخی میگویند تخلف مالی که اصلا چنین چیزی نیست.
آیا پرداخت تعهدات قراردادها حاتم بخشی است؟
یک سایت خبری گفته است، آقای مشایی رییس وقت سازمان میراث فرهنگی در سال 86 یک میلیارد و 200 میلیون تومان از محل یک مصوبه باطل شده در 30 محل هزینه غیرقانونی و حاتمبخشی کرده است. خبرنگار ایرنا از آقای بقایی خواست تا به این موضوع نیز پاسخ بدهد.
وی گفت: ما در قانون هزینه کرد دستگاهها دو قانون داریم.'قانون مالی معاملاتی دانشگاهها، موسسات پژوهشی و تحقیقاتی' و ' قانون مالی محاسباتی'، قانون اول این امکان را فراهم میکند که مانده اعتبار بودجه را در سال بعد هزینه کنند و براساس قانون دوم بعداز تمام شدن سال مالی هرچه باقی مانده است را باید به حساب خزانه واریز کرد.
بقایی افزود: سازمان میراث فرهنگی تا قبل از ادغام تابع قانون مالی معاملاتی دانشگاهها بوده و در سال های 83 و 84 نیز تابع همین قانون بوده و مانده اعتبارش را به سال بعد منتقل و هزینه کرده است اما در سال 86 اعلام شد که سازمان تابع قانون مالی محاسباتی است.
وی خاطرنشان کرد: مسألهای که وجود داشت مربوط به سال 85 است و باید تکلیف بودجه آن مشخص میشد و برهمین اساس دولت مصوبهای صادر کرد که سازمان در سال 85 هم تابع قانون مالی معاملاتی دانشگاهها باشد.
معاون اجرایی رییسجمهوری تصریح کرد: بعداز مدتی گفته شد که دیوان عدالت اداری این مصوبه را باطل کرده است اما نمیتوانست عطف به ماسبق شود پس هزینهها در زمان خودش طبق مقررات انجام شده و هیچ حاتمبخشی نبوده است، آیا پرداخت تعهدات قرارداد سازمانها حاتمبخشی است؟
بقایی اظهارداشت: آیا آقای مشایی این اعتبارات را به خانه برده و یا خلاف مقررات توزیع کرده است؟! اتفاقا یکی از محلهای پرداخت نیز همین خبرگزاری (فارس) بوده که خبر هزینه از محل مانده مصرف نشده را منتشر کرده، آیا پرداخت به این خبرگزاری حاتمبخشی بوده است؟!
معاون اجرایی رییسجمهوری گفت: گفتهاند که از این اعتبارات یک پاداش 6 میلیون تومانی به خانم صدر ثقهالاسلامی داده شده است، این در حالی است که خانم ثقهالاسلامی رییس کاخ موزه گلستان بوده و این مبلغ را به عنوان حقوقش دریافت کرده است.
وی افزود: به عزیزان فعال در حوزه رسانهای کشور پیشنهاد میکنیم از متخصصان مسائل مالی کمک و راهنمایی بگیرند و اگر آماده باشند، حاضریم هزینه دوره آموزشی آنها را بپردازیم تا دیگر مرتکب اینگونه اشتباهات نشوند.
بقایی در پایان این گفتوگو در باره این شایعات و اتهامزنیها تاکید کرد: تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل ...