آفتابنیوز : آفتاب: اتحاديه فوتبال انگلستان و اسکاتلند خواهان تعويق انتخابات رياست فيفا شدند. این انتخابات قرار است روز چهارشنبه با حضور سپ بلاتر سوئیسی، به عنوان تنها نامزد برگزار شود.
اتحادیه فوتبال انگلستان در بیانیه خود خواهان آن شده که یک نهاد بیطرف، سیاستهای اصلاح شده را به فیفا پیشنهاد دهد.
دیوید برن استین، رئیس اتحادیه فوتبال انگلستان در بیانیه اش نوشته است: "روز ۱۹ مه ۲۰۱۱ اتحادیه فوتبال اعلام کرده بود که از رای دادن در انتخابات برای ریاست فیفا امتناع خواهد کرد."
به گفته برن استین، اتحادیه فوتبال انگلستان دو دلیل اصلی برای خواسته خود دارد: "از یک طرف نگرانی از سری رسواییهای مربوط به کمیته اجرایی فیفا باعث شده انتخاب یک کاندیدا سخت شود. از طرف دیگر نگرانی درباره عدم وجود شفافیت و اعتبار این ارگان در شرایط فعلی جدی است."
در بیانیه اتحادیه فوتبال انگلستان آمده است: "اتفاقات اخیر روی دید ما تاثیر گذاشته و ما از فیفا و سایر فدراسیونها میخواهیم که در این دو خواسته از ما حمایت کنند: "اول اینکه با تعویق انتخابات و بازگرداندن اعتبار به این پروسه، کاندیدای جایگزین دیگر هم بتواند فرصت پیدا کند و برای ریاست اقدام کند."
"دوم اینکه یک نهاد کاملا مستقل سیاستهای بهتر و آئین نامه کاملتر و ساختارهای جدید برای پروسه تصمیم گیری فیفا تهیه کند."
در ادامه این بیانیه آمده است: "این زمان برای آبروی فیفا و همه فوتبال زیان بار است."
بلاتر، رئیس فیفا روز دوشنبه در جلسه مطبوعاتی در زوریخ گفت که فوتبال در بحران نیست، بلکه تنها دچار مشکلاتی شده است.
بلاتر پیشنهاد تعلیق انتخابات ریاست فیفا رد کرده بود.
خبرگزاری رویترز از سیدنی گزارش داد که مقامات استرالیایی از فیفا میخواهند که در این ارگان "اصلاحات" صورت گیرد.
لس ماری، عضو استرالیایی کمیته حقیقتیاب در گفتوگو با روزنامه "هرالد تریبیون" استرالیا از فیفا خواست که این کار را انجام دهد: "به نظر من یک رفرم اساسی باید انجام شود. در واقع مشکل به شدت ساختاری است و خیلی چیزها از پایه باید تغییر کند. ساختار فیفا بیش از حد سیاسی است و تصمیمات مبتنی بر انگیزههای سیاسی گرفته می شود. این برای فیفا مناسب نیست."
شرکتهای کوکاکولا و آدیداس، دو حامی مالی اصلی فیفا نسبت به اتهامات فساد در نهاد حاکم بر فوتبال جهان ابراز نگرانی کردند و هشدار دادند این وضعیت میتواند به این رشته ورزشی آسیب برساند.
به گزارش رویترز، پترو کاکور، سخنگوی کوکاکولا گفت:"اتهامات مطرح شده ناراحت کننده و برای این ورزش بد است. ما از فیفا انتظار داریم این وضعیت را به نحو کامل و مناسبی حل و فصل کند."
از ماه دسامبر که رای گیری برای تعیین میزبانان جامهای جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ انجام شد، اتهامات رشوه علیه اعضای فیفا جنجالبرانگیز شده است.
۱۰ عضو از ۲۴ عضو کمیته اجرایی از سال گذشته تاکنون مورد اتهام فساد قرار گرفتهاند.
یک سخنگوی شرکت تولید کننده پوشاک ورزشی آدیداس نیز گفت: "فضای منفی مباحث عمومی در مورد فیفا نه برای فوتبال و نه برای فیفا و شرکایش خوب نیست."
سخنگوی این شرکت آلمانی افزود: "آدیداس قصد دارد همکاری طولانی خود را با فیفا که از ۳۰ سال پیش شروع شده ادامه دهد."
از سال ۱۹۷۰ آدیداس، توپ رسمی فوتبال مسابقات جام جهانی را تامین کرده و حامی رسمی جام جهانی سال ۲۰۱۴ برزیل خواهد بود.
شرکت 'تلهکام' برزیل که یک حامی مهم دیگر فیفا است از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است.
شرکتهای سونی، ویسا و کاسترول نیز از حامیان فیفا هستند.
دبیر کل فیفا: میزبانی قطر نیاز به تحقیق ندارد جروم والک، دبیر کل فدراسیون فیفا، با رد ادعای خرید میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ توسط قطر، گفت: "این کشور منصفانه انتخاب شد و تحقیقاتی در این باره صورت نخواهد گرفت."
به گزارش رویترز، والک در پاسخ به اتهامات جک وارنر، نایب رئیس فیفا درباره شیوه انتخاب میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ گفت: "قطر با استفاده از قدرت مالی خود توانست میزبانی را به دست بیاورد. قطر نامزدی بود که قدرت مالی بسیاری داشت و از آن به بهترین نحو برای پیروزی در این رقابت استفاده کرد و به همین دلیل هیچگونه تحقیقاتی درباره میزبانی این کشور صورت نخواهد گرفت."
والک همچنین ادعاهای مطرح شده از سوی جک وارنر و محمد بن همام اعضای معلق فیفا درباره خود را رد کرد. این دو مدعی شده بودند که والک بر تصمیمات کمیته اخلاقی فیفا نفوذ دارد.
کمیته اخلاقی فیفا روز یکشنبه وارنر و بن همام را به اتهام پرداخت رشوه به اعضای اتحادیه فوتبال کارائیب به طور موقت از تمامی فعالیت های مرتبط با فوتبال محروم کرد.
فدراسیون فوتبال قطر نیز هرگونه پرداخت رشوه در ازای جلب حمایت اعضای کمیته اجرایی فیفا در مراسم انتخاب میزبان های جام جهانی را رد کرده است.
دفاع رئیس موقت کنفدراسیون فوتبال آسیا از بن همام ژانگ جیلونگ، رئیس موقت کنفدراسیون فوتبال آسیا گفت که بن همام همچنان رئیس این کنفدراسیون است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژانگ همچنین گفت: "فیفا حق تعلیق بن همام از وظایف کنفدراسیون فوتبال آسیا را نداشته است."
فیفا مشغول تحقیق در مورد اتهامات وارده به بن همام در مورد خرید رای برای انتخابات روز چهارشنبه است.
فیفا روز یکشنبه بن همام را از تمام فعالیتهای فوتبال در سراسر جهان منع کرد.
پیتر ولاپان، دبیرکل سابق ای اف سی و مخالف بن همام روز دوشنبه گفت: "انتصاب ژانگ براساس قوانین ای اف سی بطور خودکار انجام میشود. در نبود رئیس، معاون او مسئولیت را به عهده می گیرد و بن همام نمی تواند با این مساله مخالفت کند. این بهترین چیز برای فوتبال آسیاست."
بیشتر نهادهای فوتبال آسیا از اظهار نظر در این باره خودداری کردند. اما کره جنوبی اعلام کرده که همچنان پشتیبان بن همام است.
مانیلال فرناندو از سریلانکا و متحد بن همام که توانست ژانگ را کنار بزند و در رای گیری ماه ژانویه به کمیته اجرایی فیفا راه پیدا کند، قاطعانه پشت سر بن همام ایستاده است.
فرناندو گفت: "سریلانکا همچنان از بن همام حمایت میکند و او هنوز بهترین است."
درخواست استیناف بن همام محمد بن همام، رئیس معلق کنفدراسیون فوتبال آسیا روز سهشنبه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که درخواست استیناف خود به رای فیفا را ارائه کرده است.
بن همام در این اطلاعیه با رد تصمیم کمیته اخلاقی فیفا گفت که درخواست استیناف خود را ارائه داده است تا بتواند تعلیق موقتش از فعالیت را برداشته و در کنگره فیفا که روز چهارشنبه برگزار میشود، شرکت کند.
در بخشی از این اطلاعیه آمده است: "پرسشهای متعددی در خصوص این تصمیم وجود دارد. چه بحثهایی در کمیته اخلاقی فیفا مطرح شده است و چگونه این کمیته به چنین نتیجه گیری رسیده است؟ سوالات متعدد دیگری نیز وجود دارد که باید با پاسخ به آنها هرچه زودتر شفافسازی شود."
محمد بن همام در این اطلاعیه مدعی شد پیش از آنکه محاکمه شود مجازات شده است. او همچنین نوشت: "چنین تصمیمی از پیش گرفته شده است؛ زیرا در کنفرانس مطبوعاتی روز یکشنبه تمایل جرمی والکه دبیرکل فیفا برای اعلام چنین تصمیمی آشکار بود."
بن همام در اطلاعیه خود احتمال تاثیرگذاری و دستکاری پرونده در بررسیهای دوباره را نیز دور از ذهن ندانسته است.