آفتابنیوز : آفتاب: سایت آتی نیوز به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال نوشت که ایران گامهای زیادی به سمت شیوه جدیدی از سانسور برداشته و با ایجاد اینترنت ملی قصد دارد ارتباط فضای مجازی ایران را با دنیای خارج قطع کند.
در ادامه این گزارش نویسنده با اشاره به طرح اینترنت ملی، آن را تلاشی در راستای رهایی از چیزی دانسته است که ایران آن را جنگ آنلاین ایدهها، فرهنگها، نفوذ و عقاید غربی میپندارد و آن را جنگ نرم میخواند.
در ادامه این گزارش به نقل از خبرگزاریهای محلی آمده است که وزیر ارتباطات ایران اخیراً اعلام کرده ایران به زودی کامپیوترهای خود را مجهز به سیستم عامل بومی به جای ویندوز مایکروسافت خواهد کرد.
این نشریه سپس به تبعات اقتصادی این سانسورها پرداخته است. بر این اساس، ادعا شده که سانسور برای کشوری که به لحاظ اقتصادی از بقیه جهان منزوی و تحت تأثیر تحریمها است به لحاظ اقتصادی تبعات زیانباری دارد و امکان عملی شدن ندارد چرا که با این کار ارتباط ایران با مراکز تجاری در روسیه، چین و سایر کشورهای شریک ایران قطع خواهد شد. همچنین یکی دیگر از موانع ایجاد اینترنت ملی نداشتن تجربه فنی کافی برای ایجاد اینترنت بومی و موتور جستجوگر قوی مثل گوگل است.
روزنامه فوق مدعی است که امکان اینکه ایران بتواند ارتباط اینترنتی خود را با جهان خارج کاملاً قطع کند بسیار کم است ولی به هر حال ساختار اینترنتی دولایهای شکل خواهد گرفت که در برخی از کشورهای اقتدارگرا رواج دارد.
محمود عنایت مدیر برنامههای رسانهای دانشگاه پنسیلوانیا در این خصوص مدعی شده است: “ایران دیگر احساس تهدید فیزیکی نمیکند اما همچنان در این فکر است که غرب میخواهد بر آن مسلط شود اما این بار از طریق اینترنت”.
وال استریت ژورنال مدعی است با به قدرت رسیدن اصولگرایان به رهبری محمود احمدینژاد در ایران بر شدت سانسور و فیلترینگ در ایران افزوده شده است.
این روزنامه نتیجهگیری کرده است که به دنبال وقایع روی داده پس از انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۰۹ در ایران، مقامات ایران به شدت احساس ناامنی کرده و سعی میکنند کنترل بیشتری بر سایتهای اینترنتی در کشور اعمال نمایند و همین امر هم ایده تشکیل “اینترنت ملی” را فراهم آورد که نسخهای محدودتر و داخلیتر است که امکان کنترل بیشتری دارد.