کد خبر: ۱۲۸۷۷۸
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۰:۵۵
دوشنبه 16 خردادماه 1390؛

افراطیون در تقابل با خط امام

سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: از برکات مستمر امام خمینی، که حتی بعد از رحلت ایشان نیز ادامه دارد، فرصتی است که در مناسبت‌هائی از قبیل دهه فجر، 22 بهمن و سالگرد رحلت این عبد صالح خدا برای بیان سیره عملی ایشان فراهم می‌شود. در این فرصت‌ها، به ویژه 14 خرداد، زبان‌ها و قلم‌ها به تبیین ابعاد وجودی رهبر بزرگ انقلاب و بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی همت می‌گمارند و ضمن زنده نگهداشتن یاد و راه ایشان، ابعاد جدیدی از سیره عملی آن پیشوای بی‌نظیر را تشریح می‌کنند و نسل حاضر و نسل‌های آینده را، که سخت به دانستن این مطالب نیازمند هستند، برای چگونه زیستن و فرا گرفتن شیوه حفاظت از میراث گرانبهای امام خمینی راهنمائی می‌کنند.

تکیه بر "معنویت، عقلانیت و عدالت" به عنوان محورهای مهم و اصلی مکتب امام خمینی که بخش داخلی سخنرانی رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مراسم بزرگداشت بیست و دومین سالگرد رحلت بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی به آن اختصاص یافت، از برجسته‌ترین فرازهای تشریح برکات وجود این بزرگمرد تاریخ ایران و اسلام است.

واقعیت اینست که معنویت و عقلانیت و عدالت، ملازم همدیگر هستند و اگر کسی اهل معنویت واقعی باشد، قطعاً اهل عقلانیت و عدالت نیز هست. عدالت و عقلانیت نیز همین رابطه را با معنویت دارند. کسی که عادل باشد و با روش‌های عقلانی عمل کند، قطعاً این ویژگی‌ها را در پرتو برخورداری از معنویت به دست می‌آورد. عکس این موضوع نیز صادق است، یعنی کسانی که اهل معنویت نباشند توفیق بهره گیری از عقلانیت و اجرای عدالت نصیب آنها نخواهد شد.

پررنگ بودن محورهای مربوط به معنویت با تکیه بر اینکه امام اهل سلوک معنوی بودند و اتکال و امید ایشان به پروردگار پایانی نداشت از یکطرف و تأکید بر توجه عملی امام بر عقلانیت و عدالت از طرف دیگر، سخنرانی رهبر معظم انقلاب را به پاسخگوترین سخنرانی نسبت به نیاز مبرم جامعه امروز ما تبدیل کرد. قطعاً اگر افرادی که با استفاده از ماسک طرفداری از نظام و ولایت فقیه به آنچه در این سخنرانی به عنوان ویژگی‌های امام خمینی بیان شده پای بندی نشان دهند، روش‌های غیرمعنوی، خلاف عقل و دور از عدالت عناصر افراطی که خود را محور حق می‌دانند و حاضر به تحمل هیچ نظر و فکری نیستند و در قضاوت‌ها و اظهارنظرهایشان درباره مخالفان، از مسیر عدالت خارج می‌شوند و در برخوردشان با آنان برخلاف حکم عقل عمل می‌کنند، پایان می‌پذیرد و جامعه اسلامی و انقلابی ما از رنجی که می‌برد و از تفرقه‌ای که دچار آنست نجات می‌یابد.

برای رهائی از آثار مخرب عناصر و جریان‌های افراطی، کافی است به جملات روشن و صریح رهبری در سخنرانی 14 خرداد که از محکمات خط امام است عمل شود و این عناصر و جریان‌ها خود را به این بیانات روشن ملتزم بدانند. در محور عقلانیت، برجسته کردن نقش مردم از فرازهای مهم و برجسته این سخنرانی است آنجا که می‌گویند:
"تکیه بر آرای ملت و نهادینه کردن حضور و انتخاب ملت، آنهم در کشوری که قرن‌ها استبداد و دیکتاتوری بر آن حاکم بوده است، نشان می‌دهد عقلانیت در اداره کشور، از ابعاد سیاسی مکتب حیات بخش وسعادت آفرین امام است... امام با محاسبات دقیق، هم انتخاب تدوین کنندگان قانون اساسی را برعهده رأی مردم نهاد و هم قانون اساسی تدوین شده را به همه پرسی ملت گذاشت... امام با تکیه بر عقلانیت راهگشای خود، به مردم تفهیم کرد که آنها صاحب و مالک کشورند نه دیکتاتورها و مستبدانی که در رژیم ستم شاهی، خود را صاحب کشور می‌دانستند."

در بخش عدالت، توصیه‌های اکید و بی‌ابهام رهبری، جای هیچگونه شک و تردید را برای عناصر افراطی که معمولاً محکمات را کنار می‌گذارند و به متشابهات می‌چسبند و به دلخواه خود عمل می‌کنند، باقی نمی‌گذارد. اینها جملاتی هستند که سیره عملی امام را بیان می‌کنند:
"اگر برادران مؤمن و کسانی را که به اصل نظام و اسلام معتقدند اما از لحاظ فکری با ما مخالفند مورد اهانت و ایذاء و آزار قرار دهیم از خط امام منحرف شده ایم... اگر به اسم انقلابی گری، امنیت را از بخشی از مردم سلب کنیم، اینهم از مصادیق انحراف از خط امام عزیزمان است... اگر عنوان مجرمانه‌ای بر حرکتی منطبق شود، دستگاه‌های مسئول موظف به پیگیری هستند، اما اگر کسی دنبال براندازی و اجرای دستور دشمن نیست ولی با مذاق و تفکر سیاسی ما مخالف است نباید عدالت و امنیت را از او سلب و او را زیر پا له کنیم چرا که به فرموده قرآن، مخالفت با یک قوم نباید موجب بی‌تقوائی و بی‌عدالتی شود و همه باید در این زمینه‌ها هوشیار و مراقب باشند."

برخلاف آنچه در این جملات روشن آمده، عناصر و جریان‌های افراطی در سالهای اخیر بدون آنکه میان مخالف و برانداز تفاوتی قائل شوند، هرکس را که با افکار خود همراه نیافتند، با زبان قلم به انواع تهمت‌ها متهم و هر طور که خواستند با آنها برخورد کردند. انگ "ضدیت با ولایت فقیه" ابزاری است که عناصر و جریان‌های افراطی از آن به راحتی برای طرد کردن هر کس که اراده کنند استفاده می‌نمایند و عدالت و امنیت را از آنها سلب می‌کنند. این روش، نه تنها کمکی به گسترش طرفداران ولایت فقیه نمی‌کند بلکه شدیداً به زیان ولایت فقیه است. اینکه سیره عملی امام خمینی دقیقاً خلاف این روش بوده و همین واقعیت اکنون در بیان رهبر معظم انقلاب نیز با صراحت مورد تأکید قرار گرفته، باید برای همه کسانی که مدعی پیروی از ولایت فقیه هستند به عنوان یک دستورالعمل قطعی مورد عمل قرار گیرد و هیچکس اجازه تخلف از آن را به خود ندهد.

این فراز از بیانات رهبری در مراسم 14 خرداد با توجه به تکیه‌ای که بر آراء مردم شد و اینکه مردم صاحب و مالک کشورند و با مخالفان فکری نباید خارج از مسیر عدالت برخورد شود، باید به ادعاهای نادرست کسانی که رأی و نظر مردم را به حساب نمی‌آورند و نظام حکومتی اسلامی را بگونه‌ای ترسیم می‌کنند که از یکطرف گوئی مردم در آن کاره‌ای نیستند و از طرف دیگر، افکار و سلیقه‌های گوناگون وفاداران به نظام فقط تا آنجا قابل تحمل است که با افکار و سلیقه‌های افرادی خاص منطبق باشد، پایان دهد. اقتضای عمل به این بیانات اینست که بساط خودسری‌ها برچیده شود و همه بتوانند افکار خود را آزادانه مطرح نمایند و کسی حق برخورد با آنها را نداشته باشد. راه تقویت نظام جمهوری اسلامی نیز همین است و کسانی که با نام دین و به عنوان حمایت از اسلام، برخلاف اصول قطعی خط امام، یعنی معنویت و عقلانیت و عدالت عمل می‌کنند، به تضعیف نظام جمهوری اسلامی مشغولند و در جهت خلاف مسیر امام خمینی در حرکتند. راه درست همانست که از مسیر معنویت و عقلانیت و عدالت می‌گذرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین