آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه رسالت در یادداشتی با عنوان «انتخابات مجلس،تک پایه، دو پایه یا مثلثی» به قلم امیر محبیان نوشت:
*انتخاب های پس از انقلاب اسلامی همواره بر دو پایه قرار داشته است، هرچند گاهی پایه راست و گاه پایه چپ صاحب نفوذ اجتماعی بودهاند، همین رقابت ها باعث شده است که انتخابات در ایران بویژه انتخابهای مجلس یا ریاست جمهوری از شور و شوق رأی دهندگان و مشارکت خوب مردمی برخوردار باشد.
*پس از وقایع نامطلوب انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته و اشتباهات هولناکی که جریان موسوم به اصلاح طلب مرتکب شدند، این نگرانی وجود دارد که انتخابات مجلس آتی به انتخاباتی تکپایه مبدل شده و عملاً این جریان اصولگرا باشد که در مسابقه فاقد رقابت حضور یافته و این امر موجب کاهش شور انتخاباتی و بالتبع میزان آرای مشارکت کنندگان شود.
*در باب انتخابات آتی سه سناریوی محتمل وجود دارد.
1- انتخابات تکپایه امن: در این حالت فقط بخشی از جریان اصولگرا که تعهد کامل خود را به نظام نشان دادهاند؛ در صحنه حضور یافته و هیچ جریان دیگر یا عنصری که احتمالاً علامت سئوالی بر روی او باشد؛ در انتخابات حضور نیابد. این انتخابات ، طبعاً امن ولی با حداقل مشارکت برگزار خواهد شد.
2- انتخابات دوپایه: در این سناریو بخشی از جریان اصولگرا که در دولت و تحت عنوان هواداران رئیس جمهور ظهور یافته است؛ بهعنوان یک رقیب (چنانچه نشانههای آن هم قابل مشاهده است) در صحنه حضور یافته و جایگاه اصلاحطلبان را اشغال کنند، البته علامتهایی که از آنان صادر میشود فعلاً حاکی از آن است که برای جذب هواداران جریان موسوم به اصلاحات، برنامههایی هم از سوی آنها وجود دارد.
3- انتخابات سه ضلعی یا مثلثی: در این سناریو علاوه بر دو جریان قبلی، بخشی از اصلاحطلبان قانونگرا که در آشوبها دامن خویش کنار کشیده و کوشیدهاند در چهارچوب قانون عمل کنند؛ در صحنه انتخابات حاضر شده و جریان اصلاحطلب را نمایندگیکنند.
*در شرایط کنونی فشار سنگینی بر روی دو جریان موسوم به اصلاحطلب و هواداران دولت وجود دارد و البته جریان اخیر فعلاً فشارهای سنگینتری را تحمل میکند و برچسب "انحرافی" عملاً آنها را در صف اصلاحطلبان مطرود قرار داده است لذا با فضای موجود طبعاً انتخابات باید (البته باید منطقی و نه الزام اخلاقی) تک پایهای برگزار شود ولی در صورتی که سخنان مقام‑معظم رهبری در مراسم بیست و دومین سالگرد رحلت امام خمینی(ه) را "نقشه راه" دانسته و اشارات آن را مصداقیابی نمائیم شاید راه برون رفتی از سناریوی کم شورو تکپایهای انتخابات پدید آید، مثلاً شاید این فراز که "اگر برادران مؤمن و کسانی را که به اصل نظام و اسلام معتقدند ولی از لحاظ فکری با ما مخالفند مورد اهانت و ایذاء قرار دهیم از خط امام منحرف شدهایم" بتواند فضای حرکتی برای دو جریان رقیب اصولگرایان فراهم آورد ولی آیا این فضای تحرک در مسیر انتخابات هم خواهد بود؟
باید منتظر رسیدن به درک مشترکی از پیام رهبری در فراز فوق بود ولی از هم اکنون باید سناریوی مطلوب را برگزیده و سیاستهای انتخاباتی و نیز رقابتها ب رپایه آن تعریف شود. زمان به سرعت در حال گذراست و چنانچه در انتخابات سیاست مطلوب، فرصت را از دست دهیم ممکن است عملاً پیام رقابت و شور انتخاباتی آنگونه که باید به جامعه انتقال نیابد.