کد خبر: ۱۳۰۱۳۷
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۳
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام:

نقد از روی دلسوزی اشکالی ندارد اما هو کردن و از مسیر اعتدال خارج شدن در شأن مردم نیست

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: مراسم بزرگداشت حجت الاسلام والمسلمین محمد علی صدوقی امام جمعه یزد صبح امروز با حضور گسترده مردم یزد و شخصیت‌های برجسته سیاسی و مذهبی در مسجد حضیره یزد برگزار شد. 

در این مراسم شخصیت‌هایی از جمله آیت الله محمد موسوی بجنوردی، آیت الله موسوی خوئینی ها، حجج الاسلام سید محمد خاتمی، سید حسن خمینی، سید یاسر خمینی، سید علی خمینی، عبدالله نوری، مجید انصاری و آقایان حسین مرعشی، اسحاق جهانگیری و نمایندگان مراجع و دفاتر ائمه جمعه در شهرستان‌ها برگزار شد.

به گزارش آفتاب به نقل از جماران، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در این مراسم با تسلیت ارتحال امام جمعه یزد، وی را خدمتگزار نظام و خادم اسلام خواند و گفت: آقای صدوقی یکی از نمونه‌های بارز مردم یزد بود که همیشه پا در رکاب اسلام، انقلاب و میهن هستند از جمله در جنگ تحمیلی تیپ الغدیر یزد برای ما معیاری از شهامت، ایثار و فداکاری بود.

وی با اشاره به خدمات آقای صادقی در سه حوزه مجریه، مقننه و قضاییه گفت: صدوقی الگوی متانت، تعقل، فهم اخلاق حسنه بود. از میان ویژگی‌های بسیاری که داشت اخلاق و نجابت را از پدر بزرگوارش به ارث برده مردم شیفته اخلاق، مدیریت، صبر و تواضع و فروتنی وی بودند.

دکتر حسن روحانی با تاکید بر اینکه اخلاق از هر چیز دیگری مهمتر است اظهار داشت: انقلاب اسلامی و نظامی جمهوری اسلامی بیش از هر چیز برای استمرار اخلاق، ایمان و معنویت بود. تا روزی که اخلاق و ایمان حاکم است هیچ کس نمی‌تواند این نظام را از پا درآورد.

وی با بیان اینکه مردم در برابر هر توطئه‌ای مقاومت خواهند کرد، تاکید کرد: صدوقی نمونه از عشق به نظام، میهن و مردم بود. وی مورد اعتماد امام بودند زمانی که در سن جوانی بود از سوی امام به عنوان نماینده ایشان در انتخابات شورای عالی قضایی انتخاب شد. 

وی با بیان اینکه بزرگان تاریخ و خادمان ملت هیچ وقت نمی‌میرند گفت: اگر که ممکن است جسم آنها از بین برود اما آثارشان ماندگار خواهد بود. امام از میان ما رفت اما راه و خط او جاودانه ماند.

دکتر حسن روحانی در ادامه به تشریح مبسوط نقش روحانیت در تاریخ معاصر پرداخت و اظهار داشت: روحانیت در طول قرن‌ها تاریخ تشیع علاوه بر نقش تبلیغی و خدمت به ملت همواره دو ویژگی بارز هم داشتند که یکی از آنها نقش استعمار‌ستیزی و استبداد‌ستیزی است و دیگری نقش بیدار‌گری در جامعه.

وی تصریح کرد: روحانیت در برابر بیگانگان نخستین کسانی هستند که در صف مقدم قد علم کرده و مردم را به مبارزه دعوت کردند که مدرس یکی از نمونه‌های این روحانیان است که امام به او عشق می‌ورزید.

وی افزود: نمونه‌ی بارز استعمارستیزی، امام خمینی بود که ملت ایران با پیروی از ایشان در برابر شرق و غرب ایستادند.

وی نقش دوم را نقش بیدارگری و هدایت مردم خواند و اظهار داشت: در طول تاریخ هر جا خطری ایمان مردم را به انحراف کشانده روحانیت ایستاده و هدایت‌گری کرده است.

دکتر حسن روحانی افراط‌گری را یکی از خطرهای جدی جامعه کنونی خواند و گفت: افراط در برابر انتقاد قرار دارد نقد دلسوزانه اشکال ندارد، مقام رهبری هم بارها گفته‌اند نقد آزاد است اما هو کردن از مسیر اعتدال خارج شدن است.

وی افزود: ما باید معتدل باشیم، اشکال ندارد هر حزب یا جناحی که نظام و انقلاب رهبری را قبول دارد با ملایمت، اخلاق و انسانیت در چارچوب قانون اساسی و معیارهای اسلامی فعالیت کند. نباید آبروی هم را ببریم.

وی خاطر نشان کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند نباید آبروی کسی که هنوز محکوم نشده است برده شود. امام به همه ما درس بزرگ اعتدال را آموخته است نباید از مسیر منحرف شویم خداوند تفرقه رادوست ندارد. امیرالمومنین می‌گوید آدم افراطی هلاک می‌شود.

وی با بیان اینکه هرگز نباید از مسیر حق جدا شد گفت: وقتی یک مسئله‌ای تمام شد و شخصی که محکوم است حکم خود را تمام می‌کند و مجازاتش اجرا می‌شود نباید دیگر اسم او را خط بزنیم. 

وی با بیان اینکه متاسفانه برخی‌ها راه افراط را در پیش گرفته‌اند که به نفع اسلام نیست، گفت: هیچ حزبی ماورای نظام اسلامی نیست تمام احزاب ذیل نظام تعریف می‌شوند هیچ جناحی مساوی با رهبری نیست، رهبری بالای احزاب قرار دارد. و البته هر جناحی هم که در چارچوب قانون انتقاد می‌کند ضد نظام نیست.

وی با بیان اینکه رقابت آزاد و عادلانه اشکال ندارد اما نباید از مسیر عدالت خارج شد گفت: ما همه پیرو خط امام و ولایتیم نباید تندروی کنیم و مسیر افراط را در پیش بگیریم متاسفانه گاهی افراد می‌خواهند از پیامبر و معصومان جلوتر باشند نگذاریم جامعه ما به التهاب کشیده شود برخی‌ها می‌خواهند از 75 میلیون نفر 30 میلیون نفر را کنار بگذارند ولی نمی‌دانند که هزار دوست کم است و یک دشمن زیاد.

دکتر حسن روحانی به نقش برجسته روحانیت در هدایت مردم علیه خرافات اشاره کرد و گفت: متاسفانه امروزه عده‌ای سر مردم را با خرافات گرم می‌کنند که نه به حقیقت نزدیک است نه به شرع. اصلا همچون چیزهایی در اسلام نداریم یک عده در مورد امام زمان تبلیغات می‌کنند که ظهور بسیار نزدیک است در حالی که در احادیث داریم عجله‌کنندگان ظهور هلاک می‌شوند.

وی افزود: یک عده آمدند بحث‌های انحرافی ایجاد کردند تا روحانیت را کنار بگذارند ولی همه این انحرافات با حضور علما و روحانیت خنثی شد که اگر جلوگیری نمی‌شد فردا با مصیبت بزرگی مواجه می‌شدیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین