آفتابنیوز : آفتاب: علی لاریجانی گفت: چه در زمانی که در وزارت ارشاد بودم، چه در رادیو و تلویزیون، چه در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و چه در مجلس؛ بنده نزد خود و خدای خودم احساس میکنم که نظرات رهبری را بفهمم، عمل میکنم.
فارس نوشت: علی لاریجانی کسی است که در انتخابات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی، پس از استعفا از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی از شهر قم کاندیدای مجلس شد و با رأی بالایی از این شهر به مجلس هشتم راه یافت.
وی در نخستین گام در خانه ملت، کاندیدای ریاست بر مجلس و فراکسیون اصولگرایان شده و در هر دو سمت نیز با رأی وکلای ملت بر کرسی ریاست تکیه زد.
مدیریت رئیس مجلس در موضوع ادغام وزارتخانهها و مواضع وی در جریان فتنه به خصوص گفتههایش در گفتوگوی ویژه خبری سال 88 که بسیار هم جنجالی بود، ما را بر آن داشت که با لاریجانی به گفتوگو نشسته و به طرح این مسائل بپردازیم.
عدهای دلشان میخواهد شائبهها در مورد من باقی بماند
شائبه یا سوء تفاهمی بین اصولگرایان و نیروهای حزباللهی پیش آمده و برخی معتقدند که در جریان فتنه و در آن شرایطی که رهبری یک تنه به موضوع ورود کرده و از کیان انقلاب دفاع کردند، شما در آن دوره کمرنگتر به موضوع ورود کردید و حتی در گفتوگوی ویژه خبری هم تا حدی اعتراضات خیابانی را تأیید کردید، لطفا روشن و صریح درباره این مسئله صحبت کنید؟
من در این زمینه قبلاً زیاد صحبت کردم. عدهای دلشان میخواهد این شائبهها باشد و ما خیلی نمیخواهیم آنها را در مضیقه قرار دهیم.
این عده چه کسانی هستند؟ مسئله واقعاً این طور بود، یک تصمیمات استراتژیکی نظام دارد که رهبری آنها را اتخاذ میکنند، ما هم باید در طول عمر سیاسی خودمان به آن توجه کافی و وافی داشته باشیم.
نه به خاطر سؤال شما، اما این مسئله را میگویم که نظر بنده این است که نظام ما یک نقطه برجسته به نام ولایت فقیه دارد و اگر در دورههای مختلف توجه وافی و کافی به نظرات این جایگاه چه در دوران امام راحل و چه در دوران آیتالله العظمی خامنهای نشود، کشور ضرر کرده است.
وقتی فهمیدم نظر رهبری چیست، نظرم را اصلاح کردم اعتقادم این است که، چه در زمانی که در وزارت ارشاد بودم، چه در رادیو و تلویزیون، چه در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و چه در مجلس؛ بنده نزد خود و خدای خودم احساس میکنم که نظرات رهبری را بفهمم، عمل میکنم. البته ممکن است زمانی من برداشتی داشته باشم و رهبری برداشت دیگری داشته باشند اما وقتی فهمیدم که نظر ایشان فلان است، اصلاح کردم؛ این مسئله وجود داشته است؛ هم در رادیو و تلویزیون ممکن بود، باشد و هم الان.
انسانها تشخیصهای متفاوتی دارند ولی در مسائل پس ازانتخابات یک بخش تصمیمات رهبری بود و یک بخش مدیریت صحنه، این دو مقوله یکی نیستند.
در گفتوگوی ویژه خبری سال 88 سعی کردم فضا را آرم کنم آن روزی هم که بنده مصاحبه تلویزیونی کردم، زمانی بود که حوادث بسیاری در تهران رخ داد و شهر مضطرب شده و افرادی هم کشته شده بودند؛ آن شب تلاشم این بود که فضا را آرام کنم. آرام کردن فضا هم این نیست که موج جدیدی ایجاد و با تندی صحبت کرد بلکه باید فضا را آرام کنیم تا طرفین احساس کنند تا افراد و مراجعی هستند که به موضوع رسیدگی میکنند.
در آن گفتوگوی تلویزیونی بنده به نظرات رهبری تأکید کردم و به اجرای قانون هم تأکید داشتم و گفتم که قانون باید در کشور اجرا شود. بنابراین مبنای امروز و آن روز بنده قانون بود. اما اینکه مردم بتوانند تظاهرات کنند، من این را درست میدانم و مردم میتوانند تظاهرات کنند اما در چارچوب قانون و نه بدون اجازه.
اگر هم مردم اعتراضاتی دارند، رسیدگی میشود و این منطقی است که من همیشه دارم؛ ما که نباید بگوییم اگر کسی اعتراضی دارد رسیدگی نمیشود. حتی رهبری هم در نماز جمعه فرمودند که ما رسیدگی میکنیم. ایشان ضمن اینکه تلقی خودشان را فرمودند، گفتند که رسیدگی میکنیم.
رهبری در نماز جمعه 29 خرداد تلقی خودشان را به عنوان ناظر بیان کردند
متأسفانه جریانهای رسانهای صحبت آقا را درست منتقل نکردند یعنی نگاه ناصواب کردند چون من به دلیل سابقه زیادی که با ایشان داشتم، میدانم که فکر ایشان چیست. ایشان گاهی نظری دارند ولی میفرمایند، شورای نگهبان هر تصمیمی بگیرد من آن را قبول دارم و بنده از زبان خودشان چندین بار این را شنیدم که میگفتند نظر من این است اما شورای نگهبان هر نظری داشته باشد من آن را قبول دارم.
آن روز در نماز جمعه، ایشان تلقی خودشان را به عنوان یک ناظر فرمودند، ولی گفتند که شورای نگهبان هم به همه چیز رسیدگی کند، من هم در آن روز در مصاحبه همین را تأکید کردم که مراجع رسیدگی وجود دارد و باید رسیدگی شود البته برخی از آقایان فکر میکنند که با حرف تند زدن می شود شرایط کشور را درست کرد اما من این گونه مدیریت را درست نمیدانم چرا که کشور ضرر میبیند. البته ممکن است که آنها با حسن نیت این حرفها را بزنند.
برخی از آقایان فکر میکنند که با حرف تند زدن میشود شرایط کشور را درست کردولی در کل، مدیریت صحنه در برخی جاها میتوانست بهترین از این باشد کما اینکه آقا فرمودند آنچه که در کوی دانشگاه رخ داد مثل یک جنایت بود و پس از اینکه ما بررسی کردیم، اصلاح شد و چقدر خوب است که نظام ما یک شیوه خود اصلاحی دارد.
بنابراین پیروی از رهبری یعنی هر کسی در طبقه خود شرایط را آرام کند و پیگیر مسائل باشد که به کسی ظلم نشود و به نظام هم ظلم نشود. اما بعضیها این طور فکر نمیکنند، آنها فکر میکنند که مثلاً اگر بخشهایی را نبینند به نفع نظام است. اما ما واقعاً این را درست نمیدانیم کما اینکه اگر رهبری دستور نمیدانند و مجلس در مورد کهریزک پیگیری نمیکرد، شاید یک عده بدشان نمیآمد که این موضوع را هم نبینند و من این را درست نمی دانم.
ممکن است برخی از من خرده بگیرند اما من مشرب خودم را میروم
اگر یک عده پس از انتخابات به نظام ظلم کردند نباید یکسری از مدیران پایین هم به یک عده ظلم کنند، ظلم همیشه پاسخ بدی دارد. منطق ما این بود وگرنه من علیالاصول معتقدم که در نظام ما حتماً باید نظر ولیفقیه حاکم باشد.
ممکن است برخی از من خرده بگیرند اما من مشرب خودم را میروم، حتی ما در مجلس گاهی چیزی را تصویب میکنیم، وقتی میفهمیم که نظر رهبری متفاوت است آن را عوض میکنیم و من فکر میکنم از این نکات مثبت مجلس هشتم است که آنجایی که نظرات رهبری را میفهمد، اجرا میکنند.
گفتوگو از حسین دلیریان