آفتاب: رییس دیوان عدالت اداری گفت: قوه قضاییه بنا بر تعالیم اسلام و وظایف و قوانینی که قانون اساسی و قوانین عادی تعیین کرده است، برای برخورد قضایی با متخلف هیچ خط قرمزی جز قانون ندارد و اینکه گفته میشود فلان مقام یا نهاد خط قرمز ماست، بیمعناست.
حجتالاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری طی سخنانی در هیات عمومی دیوان عدالت اداری افزود: در نظام جمهوری اسلامی که به موجب قانون اساسی، همگان در برابر قانون مساوی هستند، نمیتوان برای افراد صرفا به دلیل وابستگیشان به فلان و بهمان خط قرمز تعیین کنیم بلکه برای ما ملاک قانون است و این همان چیزی است که همه باید به آن ملتزم باشیم.
وی اضافه کرد: البته ممکن است گاهی بنا بر مصالح و شرایط خاصی در برخورد با تخلف نکاتی رعایت شود، اما اینکه بگوییم اگر کسی متخلف است، مورد پیگیری واقع نشود، سخن پسندیدهای نیست.
رییس دیوان عدالت اداری در ادامه با بیان اینکه «این روزها قوه قضاییه به سیاسی کاری در رسیدگیهای قضایی متهم میشود»، افزود: قوه قضاییه در رسیدگی به پروندهها و تخلفات اصولا نمیتواند سیاسی کاری کند و برخورد سیاسی در قوه قضاییه جایی ندارد.
وی با طرح پرسشی در ارتباط با مفهوم سیاسی کاری اظهارکرد: آیا منظور این است که قوه قضاییه بدون دلیل و مدرک کسی را مجرم میشناسد و محکوم میکند؟ این امری بسیار دور از ذهن و غیرقابل قبول است که هیچ مدرک و دلیلی بر تخلف و مجرمیت فردی نباشد و قوه قضاییه بخواهد به دروغ و به ناحق او را محکوم کند. این در حالی است که سوابق و دلایل محکومیت هر فرد در پرونده باقی میماند و قابل ارایه به مراجع عالی است.
وی ادامه داد: شاید منظورشان این است که با وجود دلایل و مدارک دائر بر تخلف، قوه قضاییه باید پرونده آنان را صرفا به دلیل داشتن مقام و موقعیت، نادیده بگیرد و به تخلفشان رسیدگی نکند.
وی افزود: در برخورد با تخلف و نادیده گرفتن قوانین و مقررات قانون مبنای عمل خواهد بود و تعیین خط قرمزی برای قوه قضاییه را بیمعنا میدانیم.
رییس دیوان عدالت اداری اظهارکرد: در شریعت مقدس اسلامی که اساس و پایه نظام جمهوری اسلامی است، برای هیچکس در رسیدگی به تخلفاتش به آن خط قرمزی دیده نشده است.
حجتالاسلام و المسلمین منتظری در ادامه با اشاره به آیاتی از قرآن که گویای شخصیت والامقام و با عظمت وجود مقدس رسول اکرم(ص) است، افزود: خداوند در قرآن درباره این شخصیت با عظمت میفرماید اگر پیامبر با این عظمت کلام ناروا و جملهای به ناحق به ما نسبت دهد، با شدت با او برخورد میکنیم، آیا در مکتب اسلامی که درباره پیامبرش چنین فرموده ما میتوانیم بگوییم فلان مقام یا نهاد خط قرمز ماست؟ اگر تخلفی انجام شده قوه قضاییه رسیدگی نکند و اگر رسیدگی کند سیاسی کاری تلقی میشود؟
وی افزود: ما تابع مکتبی هستیم که به ما آموخته است هر کس مسوولیتش بیشتر و سنگینتر است باید بیشتر مراقب باشد و اگر خدایی ناکرده مسوولی که با رعایت ضوابط و شرایطی در مقام و جایگاهی قرار گرفته است، مرتکب تخلف شود، نه تنها اسلام، قرآن و مکتبمان دستور برخورد با او را داده است بلکه میفرماید شدت برخورد با او باید بیشتر باشد.
رییس دیوان عدالت اداری با این توضیح که این مطالب به منظور روشن شدن اذهان و پاسخ به برخی گفتارها از مقاماتی که انتظار چنین سختی از آنان نیست، بیان میشود، ادامه داد: این مساله در رسانهها مطرح شده و چون مخاطب آن قوه قضاییه و به نحوی دیوان عدالت اداری است، مجبور به توضیح شدیم.
وی در ادامه با توجه به توصیهها و تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص حفظ وحدت در کشور، افزود: وقتی ایشان امری را از مقام و جایگاه ولایی خود تکلیف میکند، تبعیت از آن بر همه ما واجب است و اگر آن را واجب نمیدانیم باید در ولایی بودنمان تردید کنیم، اگر هم واجب میدانیم چرا در مقابل آن عملا مخالفت میکنیم؟
رییس دیوان عدالت اداری با توضیح این نکته که در تبعیت از تاکیدات مقام معظم رهبری است که خیلی از مسایل رسانهای نمیشود، اذغان داشت: عمل به توصیههای ایشان را در خصوص حفظ وحدت و جلوگیری از بروز اختلاف و اینکه مقامات کشور به اظهارات خود در جهت تضعیف نظام گام بر ندارند، تکلیف خود میدانیم ولی با این حال برخی گفتارهای غیرقابل توجیه را از مقاماتی که انتظار نمیرود، شاهدیم.
در ابتدای این جلسه رییس دیوان عدالت اداری با تبریک ایام شعبانیه و اعیاد آن در فضیلت اجرای آداب و اعمال این ماه که ایام پربرکتی است، نکاتی را یادآوری کرد.