آفتاب: وزارت علوم با صدور اطلاعیهای تاکید کرد که اسلامی شدن دانشگاهها را با جدیت دنبال میکنیم.
به گزارش آفتاب به نقل از فارس، روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که آنچه اخیراً تحت عنوان طرح تفکیکجنسیتی از سوی برخی رسانهها مطرح شده با واقعیت انطباق ندارد و وزارت علوم تاکنون طرحی تحت عنوان تفکیکجنسیتی در دانشگاههای کشور تدوین و ارائه نکرده است.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: صراحتاً اعلام میشود آنچه که به جد مورد تأکید و تعقیب میباشد موضوع اسلامی شدن دانشگاهها در دو بعد محتوا و ظاهر است که در این زمینه تغییر و تحول در سر فصلها و محتوای دروس علومانسانی به عنوان یک اصل است چرا که علوم انسانی مقصد را مشخص میکند و در عین حال اجرای مصوبات سالهای 1366 و 1384 شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان رعایت شئونات اسلامی و راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب که بعضاً مغفول مانده پیگیری میشود.
بدیهی است دستور ریاست محترم جمهوری و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی نصبالعین بوده و برنامههای این وزارتخانه در راستای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به حیطه اجرا در میآید و وزارت علوم در صدد دستیابی به راهکارهای عالمانهتر و کارشناسی شده در اجرای تمام و کمال مصوبات مذکور بوده تا ضمن رفع نگرانی ریاست محترم جمهور، دغدغه مراجع عظام را نیز برطرف کرده و انتظار به حق مردم شریف و متدین ایران اسلامی را در تحقق دانشگاه اسلامی با طبع تدریجی تغییرات فرهنگی محقق سازد.
محمود احمدینژاد روز چهارشنبه در نامهای خطاب به وزرای علوم و بهداشت، طرح تفکیک جنسیتی را «سطحی و غیرعالمانه» خواند و خواستار توقف اجرای آن شد.
احمدینژاد در نامه خود خطاب به وزرای علوم و بهداشت نوشته بود: «شنیده شده که در برخی دانشگاهها، رشتهها و کلاسهای تک جنسیتی بدون لحاظ تبعات اعمال میگردد. ضروری است فوری از این اقدامات سطحی و غیرعالمانه جلوگیری شود.»
دانشگاههای دختران و پسران را جدا تأسیس کنید
علی مطهری، در واکنش به این درخواست، عدم اختلاط دختر و پسر را «حکم اسلام» خواند و گفت که «اگر تأسیس دانشگاهها هم مانند حوزههای علمیه از ابتدا در دست آنها بود، دانشگاههای دختران و پسران را جدا تأسیس میکردند.»
به گزارش خبرآنلاین، این نماینده مجلس گفت: «گرچه اینجانب به برخی از آنها (مسئولان وزارت علوم) گفتم سرانجام آقایان مشایی و احمدینژاد تحمل نخواهند کرد و این طرح را نیز مانند قانون عفاف و حجاب معلق خواهند نمود و امروز این پیشبینی به حقیقت پیوست.»
حرفی از تفکیک جنسیتی زده نشده
علی عباسپور، رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، نیز گفته بود در جلسهای که با حضور اعضای کمیسیون آموزش و وزیر علوم برگزار شده، حرفی از تفکیک جنسیتی زده نشده و «مباحثی از جمله بحث رعایت حجاب، اسلامی شدن دانشگاهها و روابط آزاد دختر و پسر در دانشگاهها» مطرح و قرار شده «تدابیری در این زمینه اندیشیده شود.»
به کسی که تفکیکجنسیتی میکند مدال بدهید
احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران نیز نسبت به اظهارات احمدینژاد واکنش نشان داده و با انتقاد از نامه احمدینژاد، از جدا کردن کلاسهای آقایان و خانمها حمایت کرد. وی گفت: «رئیس یکی از دانشگاههای تهران به دلیل جدا کردن کلاسهای آقایان و خانمها با چه منطقی باید بازخواست شود؟ باید به این فرد مدال داد، نه اینکه وی را مورد بازخواست اعتراض قرار گیرد که چرا تفکیک جنسیتی میکنید.»
اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاههای علوم پزشکی امکانپذیر نیست
مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، روز سه شنبه اعلام کرده بود که اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاههای علوم پزشکی با توجه به «فعالیت دانشجویان دختر و پسر در بیمارستانهای وزارت بهداشت و همچنین ترکیب بیماران و جنسیتهای مذکر و مونث» امکانپذیر نیست.
طائب: نامهای از احمدینژاد دریافت نکردهایم
مشاور وزیر علوم نیز با تاکید بر اینکه نامهای در خصوص توقف این طرح از محمود احمدینژاد دریافت نکرده است، گفت: «جدا شدن کلاسهای درسی برای سالهای ۱۳۵۹ یا ۶۰ است و حرف امروز و دیروز نیست. کجای این برنامه اشکال دارد و کجا اسم آن تفکیک جنسیتی است؟ اینکه گفتیم در دانشگاهها بوفههای دختران و پسران از هم جدا باشد چه اشکالی دارد؟»
به گزارش مهر، عباس طائب اظهار داشت: هیچ اقدامی در وزارت علوم صورت نمیگیرد، مگر آن که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده باشد.
دست مریزاد صادق زیباکلام به احمدینژاد برای توقف تفکیک جنسیتی
صادق زیباکلام نیز در یادداشتی که در روزنامه روزگار منتشر شده است، نوشت: انگار حباب را تماشا کردیم، یا رقص سراب را تماشا کردیم
در پرده نه طرحی و نه تصویری بود، تنها خود قاب را تماشا کردیم(قیصرامین پور)
این هم از الطاف خفیه است که آقای احمدینژاد در دستوری صریح و مستقیم به وزرای علوم و بهداشت و درمان خواهان توقف جداسازی دختر و پسر در دانشگاهها و توقف بازنشستگی استادان شدهاند.
انگیزه ایشان هر چه باشد، باید آدمی مثل من که جز انتقاد و انتقاد و باز هم انتقاد، کلام دیگری در قبال تصمیمات، حرفها و نظرات و عملکرد آن خسرو خوبان ظرف ششش سال گذشته نداشتهام، این شهامت را در خودم پیدا کنم و بگویم دست مریزاد.
حمایت روسای دانشگاهها از دستور منع تفکیک جنسیتی
همچنین نشست فرهنگی اجتماعی روسای دانشگاهها با انتشار بیانیهای پایان یافت که در آن، حمایت آنها از سیاست جدید دولت و نامه اخیر احمدینژاد درباره "منع تفکیک جنسیتی" در دانشگاهها، اعلام شده است.
در بند 8 این اطلاعیه آمده: "شرکت کنندگان در نشست، ضمن تقدیر از مراجع معظم تقلید که همواره هادی معنوی این عرصه بودهاند با توجه به مبانی پیش گفته در امر عفاف و حجاب، برنامهها و اقداماتی را که در این حوزه فراتر از برداشتهای نازل شکلی و مبتنی بر سیاستهای عالمانه، قانونی، منطقی و روشهای اصولی و تدریجی مورد توجه ریاستجمهوری محترم تعریف شوند را امری لازم و ضروری و موثر میدانند."
به گزارش خبرآنلاین، در قسمت دیگری از این بند آمده: "روسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور، همچنین همگان را به پرهیز از شعارزدگی در اعلام موافقت یا مخالفت در این عرصه دعوت مینمایند و مصرانه از مسئولین آموزش عالی کشور میخواهند بسترهای اجرایی شدن این امر مهم را فراهم سازند."
وزیر علوم: دستور احمدینژاد را به گوش جان میشنویم و اجرا میکنیم
کامران دانشجو، وزیر علوم نیز از اجرای دستور محمود احمدینژاد خبر داده و گفت: «دستور رییسجمهوری برای اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی کاملا مطاع است و آن را به گوش جان میشنویم و اجرا میکنیم.»
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نامه اخیر احمدینژاد به وزرای علوم و بهداشت درباره خودداری از بازنشسته نمودن بیرویه اساتید و تفکیک جنسیتی، گفت: دستور رییسجمهور را به گوش جان شنیده و اجرا خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، کامران دانشجو، درباره دستور اخیر احمدینژاد در خصوص طرح تکجنسیتی شدن دانشگاهها، گفت: روسا و مسوولین دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور در طول یکسال گذشته با درک اهمیت مصوبات شورای انقلاب فرهنگی که سالیان دراز بر زمین مانده بود و با نیت خالصانه به دنبال اجرایی کردن این مصوبات و حفظ حدود اسلامی کردن در دانشگاهها بودند.
وی با اشاره به سابقه این طرح که در شورای انقلاب فرهنگی و در خرداد و تیر سال 66 طی چهار جلسه در قالب 14 بند به تصویب رسیده است، گفت: این طرح تاکنون اجرایی نشده و بر زمین مانده بود. البته در گذشته اقدامات بسیار مناسبی را انجام دادند و راهکارهای فراوانی را هم در مسیر اجرایی کردن این مصوبات برداشتند. این مصوبات اعتقاد روسای دانشگاهها در راستای اسلامی کردن محیط دانشگاه بود تا دانشگاه در محیطی سالمتر، با نشاطتر و با رعایت اخلاق و شئونات اسلامی بیشتر فعالیتهای علمی، پژوهشی و تولید خود را ادامه دهد و یکی از این راهکارها در دوره اخیر ایجاد کلاسها و بعضا رشتههای تکجنسیتی بود که موجب دلنگرانی رییسجمهور شد.
دانشجو در ادامه در پاسخ به این سوال که اگر وزارت علوم مصوبه شورای انقلاب فرهنگی را اجرا کرده، علت دلنگرانی احمدینژاد چیست؟، گفت: شاید وی این راهکار را به خاطر اثرات سوئی مناسب ندانستند، البته رییسجمهور اجرایی کردن مصوبات شورای انقلاب فرهنگی در خصوص اسلامی کردن دانشگاهها را زیر سوال نبردند و از رییسجمهوری که در مسیر اعتلای فرهنگ اسلام تمام تلاش خودش را انجام داده است انتظارم همین بود. اما این راهکار یعنی تشکیل برخی کلاسهای تکجنسیتی و بعضا رشتههای تکجنسیتی در برخی دانشگاهها و یا اعلام برخی دانشگاهها برای مقررات ورودیهای جدید از اول مهر، به نظر رئیسجمهورمان تبعات سوئی داشته و ممکن بود یک دوگانگی در درون دانشگاه پیش بیاورد که بدینترتیب آن هدف اصلی را زیرسوال میبرد.
وی ادامه داد: در نتیجه ممکن بود آن هدفی که روسای دانشگاهها و وزارت علوم برای آن دلسوزانه اقدام میکردند با چالشهای بیجهتی روبهرو شود و لذا رییسجمهور فرمان توقف و جلوگیری از آن را صادر کردند که طبعا توسط مسوولین وزارت علوم و نیز روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به گوش جان شنیده شد و دستور وی بیوقفه اجرا میشود.
ایجاد کلاس تکجنسیتی در دانشگاهی که در هر دو جنس پذیرش دارد، متوقف میشود
دانشجو با اعلام اینکه با دستور احمدینژاد، این شیوه اخیر متوقف میشود اظهار کرد: ایجاد کلاس تکجنسیتی در دانشگاهی که در هر دو جنس پذیرش دارد، متوقف میشود. بدون اینکه بقیه فعالیتها در مسیر اسلامی شدن دانشگاهها زیر سوال برده شود و مطمئنا توقف این هدف کلی مدنظر رییسجمهور نبوده و نخواهد بود. البته تاکید میکنم دستور مطاع رییسجمهور به گوش جان شنیده و بلافاصله عملی میشود.
تاسیس دانشگاه تکجنسیتی یا ایجاد پردیسهای خواهران و برادران در حال بررسی است
وزیر علوم و تحقیقات و فناوری در ادامه درباره اینکه آیا روشهای دیگری جانشین طرح اخیر خواهد شد یا خیر؟، پاسخ داد: امیدواریم که راهکارهای عالمانه دیگری مثل تاسیس دانشگاه تکجنسیتی یا ایجاد پردیسهای خواهران و برادران در طرحهای گسترش آموزش عالی و دانشگاهها و یا طرحهای عالمانه دیگری که مصوبه مورد نظر را اجرایی کند یا احیانا طبعات سوئی این راهکار متوقفشده را نداشته باشد و موجب دلنگرانی رییسجمهور هم نشود.
وزیر علوم افزود: به عنوان مسوول و خدمتگذار مردم و منصوب از طرف رییسجمهور امیدم این است که با درایت و تدبیری رییسجمهور در طول مسیر اسلامی شدن دانشگاهها که با توجه به شناختی که سالهای سال است از ایشان دارم و میدانم که رعایت اخلاق و حدود اسلامی در دانشگاهها و در کل اسلامی شدن دانشگاه خصوصا از بعد محتوی حتما یکی از دغدغههای رییسجمهور است، ایشان در طول این مسیر هم ما و هم روسای دانشگاهها را از هدایتها و حمایتهای راهگشای خودشان محروم نکنند و هر زمانی که خطری را احساس کردند یا اجرای روشی در نظرشان احیانا طبعات سوئی داشت به ما و روسای دانشگاهها هشدار لازم را بدهند و ما هم همچون این دفعه هر بار که هشدار بدهند و ما را هدایت کنند به گوش جان خواهیم شنید و دستور ایشان برای ما که برخواسته از دلسوزی و احساس مسوولیت برای انقلاب و کشور است، مطاع است و به سرعت اجرایی میشود.
توقف بازنشستگی اساتید تا زمان اعلام نتایج طرح جدید وزارت علوم
وزیرعلوم و آموزش عالی در بخش دیگری از این گفتوگو به موضوع بازنشسته شدن اساتید اشاره کرد و گفت: پیشنهادی چندماه پیش توسط خود بنده در اینباره به شورای انقلاب فرهنگی ارایه شد که این پیشنهاد برای بررسی کارشناسان طرح به شورای معین ارجاع شد. در آن پیشنهاد من افزایش سن بازنشستگی و سنوات خدماتی اعضای هیات علمی در دانشگاهها را مطرح کردم. به این علت که تعداد اعضای هیات علمی کشور همچنان کم است و با کمبود هیات علمی مواجه هستیم.
دانشجو اضافه کرد: در دانشگاهها به 20 هزار هیات علمی نیاز داریم. البته ما همین امسال با عنایت رییسجمهور که مجوز هفتهزار هیات علمی را صادر نمود توانستیم 2500 هیات علمی استخدام کنیم. وزارت علوم خود پیشقدم شد و این پیشنهاد را ارایه کرد تا بتوانیم از اعضای هیات علمی در سنوات آموزشی بیشتری استفاده کنیم.
این طرح به شورای معین رفته است و من فکر میکنم رییسجمهور در بند اول دستور اخیرشان این موضوع را مدنظر داشتهاند تا قبل از بررسی این طرح حکم بازنشستگی کسی صادر نشود تا نتیجه بررسی کارشناسانه آن در شورای معین شورای انقلاب فرهنگی مشخص شود و دانشگاهها با یک رویه متحدالشکل این کار را اگر نیاز بود انجام بدهند. البته در اینجا هم دستور ایشان مطاع است و روسای دانشگاهها در اینباره مثل بند دیگر آن را به گوش جان شنیدند و اجرا خواهند کرد.