آفتابنیوز : حتي برخي از منابع، مدعي شده اند در جلسه اي كه عباس پيش از برگزاري انتخابات فلسطين با سناتور جوبايدن داشت اعلام كرده بود كه ممكن است حزب الله حتي تهديد جاني را نيز عليه او مطرح كند زيرا «تهديد اصلي، بيشتر از جانب عوامل خارجي» است.
در اين ميان، حتي يك مقام دولت آمريكا نيز ادعا مي كرد كه عباس «به اين نتيجه رسيده كه عوامل خارجي، به دنبال اهداف خود در داخل فلسطين هستند اما لزوماً از مردم فلسطين نيستند.»
چنين اظهاراتي از سوي مارك اوته نماينده اتحاديه اروپا در امور خاورميانه در جلسه با نمايندگان كنگره آمريكا نيز مطرح مي شد. او از نگراني هاي مقامات فلسطين درمورد حزب الله خبر مي داد و حتي مدعي بود كه اتحاديه اروپا براي اولين بار درصدد است شاخه نظامي حزب الله را مورد انتقاد قرار دهد و اين همان اقدامي بود كه واشنگتن بارها براي انجام آن تلاش كرده بود.
از سوي ديگر، كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا كه به خاورميانه و نيز اروپا سفر كرده بود، در تلاش بود، همتايان اروپايي خود را متقاعد كند كه تهديد ايران، تنها در جنبه برنامه هاي هسته اي خلاصه نمي شود. يك مقام وزارت امور خارجه آمريكا در اين خصوص گفته بود: «رايس بر حزب الله و نقش آن، تأكيد زيادي دارد.» زيرا آن را تهديد بزرگي مي داند.
وي حتي در تابستان سال 2001 ميلادي تلاش كرده بود پيشنهاد ارائه مشروعيت سياسي به اين گروه را مطرح كند اما قرار بود اين اقدام تنها در صورت توقف عمليات حزب الله انجام گيرد. البته چنين اتفاقي نيفتاد.
منابع اسرائيلي نيز در اين خصوص مدعي شده اند كه حزب الله با حمايت ايران و سوريه، مسئوليت 75 درصد از عمليات انتحاري عليه مواضع اسرائيلي را به عهده دارد. دانيل آيالون، سفير اسرائيل در آمريكا نيز ادعا مي كند كه نفوذ فزاينده ايران، «مهمترين تهديد استراتژيك عليه پيشرفت مذاكرات سياسي منطقه است.»
برخي از كارشناسان خاورميانه نيز مدعي هستند كه دولت ايران براي بي ثبات نگه داشتن منطقه تلاش مي كند.
با اين وجود برخي منابع ديپلماتيك معتقدند كه ايران درصدد است روابط خود را با غرب، مستحكم كند و «معامله بزرگي» را انجام دهد تا بتواند در مقابل آن در عرصه هاي دفاعي، هسته اي، امنيتي و صادرات، موفق ظاهر شود. آنان، دعوت ايران از عباس براي سفر به تهران را نيز در همين جهت ارزيابي كرده اند.
بروس هافمن، كارشناس امور مقابله با تروريسم مي گويد: مشخص نيست تهران يا حزب الله چه هدفي را دنبال مي كنند. حزب الله در حال حاضر از موقعيت خوبي برخوردار است و 12 عضو نيز در پارلمان لبنان دارد و به همين جهت بايد به انتظار نشست و آينده اين گروه و نقش ايران را در آينده فلسطين بررسي كرد.