آفتابنیوز : آفتاب: دو سال از آخرین نماز جمعه آیت الله هاشمی رفسنجانی در مقام خطیب موقت نماز جمعه تهران می گذرد.جمعه 26 تیرماه سال 88 آخرین نماز جمعه هاشمی و اولین اظهارنظرهای رسمی وی درباره حوادثی بود که پس از انتخابات دهمین دوره ریاستجمهوری، کشور را به نوعی با شرایطی خاص مواجه کرده بود.او با هشت پیشنهاد به پشت تریبون نماز جمعه رفت تا نشان دهد همچنان میتواند نماد و سمبل یک جایگاه تعادلبخش در تلاطمهای مختلف انقلاب باشد او سعی کرد با اخذ مواضع متعادل، آرامش را به کشور و جامعه باز گرداند. اظهارنظرهایش در آن مقطع حساس به گونهای بود که در نهایت عده ای را راضی و البته طیف گستردهای را ناراضی کرد، آن هم نارضایتی شدیدی که برخی با عنوان اینکه "هشت پیشنهاد هاشمی نشان داد که او از خط انقلاب خارج شده است" به خود این اجازه را دادند تا اکبر هاشمی رفسنجانی را خارج شده از خط انقلاب و نظام به مردم بشناسانند.
به گزارش آفتاب، محمد هاشمی برادر کوچکتر هاشمی رفسنجانی که عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است، در رابطه با شرایط "آیتالله" به سوالات خبرنگار ایلنا جواب داده است که مشروح این گفتوگو به این شرح است:
بالاخره گفته نشد که آقای هاشمی بعد از انتخابات از نماز جمعه کنار گذاشته شدند یا کنارهگیری کردند؟ ببینید، بستر را اینگونه فراهم کردند که ایشان شرکت نکند. بالاخره آقای هاشمی کارنامهاش، عملکردش، شخصیتش و ویژگیهایش در نظام مشخص است. من اخیرا جملهای گفتهام که بعضی از رسانهها هم آن را نقل کردهاند؛ آن جمله این است که "توهین به آقای هاشمی، توهین به نظام است". این هم مستند به فرمایش امام است فرمودند" هاشمی زنده است، چون نهضت زنده است" یعنی هاشمی را مترادف با نهضت دانستند. حالا اگر بستر را اینگونه بسازیم که یک عده از به اصطلاح تشکلها یا جریانهای سازمانیافته بیایند و آنجور علیه آقای هاشمی شعار بدهند یا مثلا توهین کنند، در واقع هم به ساحت و جایگاه نماز جمعه توهین شده و هم به شخص آقای هاشمی که هر دو مربوط به نظام است. نه نماز جمعه جشن تولدی است که داخل یک خانه برویم و هر کاری که بخواهیم انجام دهیم، نه آقای هاشمی چنین شخصیتی است اما بستر را اینگونه فراهم کردند که ایشان انتخابی جز این نداشته باشد.
هنوز هم بستر همانطور هست؟ من نمیدانم.
یعنی به نماز جمعه بر میگردند یا خیر؟ نمیدانم. آقای هاشمی در این 50 سالی که با نهضت همراه است، هیچگاه یک لحظه نه از نهضت قهر کرده است، نه از نظام و نه از انقلاب. بسیار هم ممکن است در شرایط مختلف نامهربانی از دوستان یا اذیت و آزار از دشمن دیده و شکنجه شده باشد ولی آقای هاشمی هیچ وقت قهر نکرده و اهل قهر نبوده است. او به این نظام، به کاری که کرده و به امام اعتقاد داشته و دارد و این نهضت را راه نجات میدانسته، بنابراین برای ایشان قهر معنا نداشته اما از خیلی چیزها صرفنظر کرده و گفته مثلا شرایط مناسب نیست و فلان کار را انجام نداده است. مقوله نماز جمعه هم همین است؛ آقای هاشمی از نماز جمعه یا از مردم که قهر نیست اما اگر بستر اینگونه باشد که به جایگاه نماز جمعه و به آقای هاشمی توهین شود که هر دو توهین به نظام است ایشان ترجیح میدهد این حرمتها و تقدس شکسته نشود. من در همان سالهای اوج اصلاحطلبان که بعضی از حرمتشکتیها صورت میگرفت و به مقدسات توهین میشد به دوستان میگفتم حرمتشکنی نکنید و مقدسات را زیر سوال نبرید، چون وقتی که این کار را کردید دو روز دیگر نوبت خودتان هم میشود و اینها مربوط به نظام است حالا اگر فرض کنیم آقای هاشمی به دانشگاه تهران بروند و در نماز جمعه شرکت کنند ولی آنجا یک عدهای بیایند و بخواهند توهین کنند، جایگاه نماز جمعه چه میشود؟ در آن صورت به نماز جمعه اهانت شده است که این درست نیست و چنین ملاحظاتی وجود دارد.
"هاشمی رفسنجانی"، چرا این چهره باید با این همه هجمه روبرو شود؟ مردم به خوبی میدانند که هاشمی رفسنجانی از ارکان مهم انقلاب است، پس منتقدانی که با هر وسیلهای سعی در تخطئه ایشان دارند، باید به این نکته واقف باشند که هیچکس نمیتواند زحمات و کارهایی که هاشمی برای پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین اداره کشور متحمل شده است را نادیده گرفته و از اذهان عمومی پاک کند.
"هاشمی از خط انقلاب خارج شده است" تزریق این ذهنیت به اذهان عمومی با چه هدفی دنبال میشود؟
در اینکه عدهای با این هدف واهی دنبال تخریب هاشمی هستند، نمیتوان تردیدی داشت. البته مردم نسبت به شرایط مختلف از آگاهی بالایی برخوردارند و به همین دلیل مخالفان هاشمی باید بدانند که در این راه به بن بست خواهند خورد و نمیتوانند وجهه یکی از یاران اصلی امام خمینی را زیر سئوال ببرند.
سئوال را تکرار میکنم، چرایی این هدف را در چه چیزی میبینید؟ این سوال که چه کسانی و با چه اهدافی دنبال این هستند تا او را از انقلاب و خط نظام خارج شده نشان بدهند، پاسخی روشن دارد. باید بررسی شده و مشخص شود که حضور هاشمی برای چه جریانهایی آسیبرسان است. "احساس خطر" حضور هاشمی برای عدهای گاهی به قدری غیرقابل تحمل میشود که خودشان را راضی میکنند تا با شیوههای کاملا عجیبی وی را زیر سوال ببرند و در همین راستا، ناخودآگاه خود را زیر سوال میبینند.
آقای هاشمی! حرف دیگری باقی مانده؟ "انقلاب بیهاشمی" رویای محالی است که برخیها گمان میکنند، میتوانند به آن برسند. آنها باید این را در ذهن خود بگنجاند که این امر چیزی نیست که روزی عملی شود، چرا که مردم هاشمی را با انقلاب میشناسند و زحماتش برای انقلاب و کشور را فراموش نکرده و از این پس هم نخواهند کرد.
با این وجود برخی همچنان هاشمیستیزی را یکی از اهداف اصلی خود میدانند؟ چون دنبال این هستند تا او را به بیوفایی به انقلاب متهم کنند تا از این طریق هاشمی رفسنجانی از چشم مردم بیفتد.
میتوانند؟ هاشمیستیزی هرگز به جایی نمیرسد، این را دوستان و حتی مخالفان هاشمی هم میدانند.
سخنی مانده است؟
جای هاشمی در نماز جمعه خالی است.