کد خبر: ۱۳۱۴۹۶
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۲۲:۵۷

آملی‌لاریجانی: مگر رسانه ملی برای پیشگیری از جرم کاری کرده که قوه قضائیه را متهم می‌کند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آیت‌الله صادق آملی لاریجانی، در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با اشاره به برخی حوادث و رخدادهای اجتماعی و بروز برخی ناامنی‌ها و انعکاس آن از سوی رسانه‌ها و جراید گفت: "از بحث‌هایی که در رسانه‌ها و نیز از زبان شخصیت‌های مختلف در این یکی دو هفته اخیر در باب امنیت اجتماعی و برخورد با کسانی که ناامنی ایجاد می‌کنند، مطرح شده و از دغدغه‌ها و احساسات پاکی که در این مطالب و مباحث ابراز شده تشکر می‌کنیم و این مسأله را حق طبیعی برای همه مردم و برای افرادی می‌دانیم که مشکلات اجتماعی را تشخیص می‌دهند و آن را در قالب مطالباتی از همه دستگاه‌های ذیربط و طبیعتاً دستگاه قضایی و نیروی انتظامی‌ و نیروهای امنیتی می‌خواهند."

رییس قوه قضائیه رعایت «جانب انصاف و پرهیز از بزرگ‌نمایی» را رکن اصلی در انعکاس این اخبار دانست و گفت: "صاحب‌نظران و رسانه‌ها باید با رعایت انصاف اعلام کنند که آیا قوه قضاییه در زمینه مقابله با اراذل و اوباش و اشرار و برخورد با ناامنی‌های اجتماعی به وظایف خودش عمل کرده است یا خیر و بنده قاطعانه اعلام می‌کنم که در نگاه کلی، قوه قضاییه به وظایف خودش عمل کرده است و خصوصاً در بحث جرایم خاص، در یکی دو سال اخیر، همه مسئولان دستگاه قضایی برای برخورد با جرایم خاص و تشدید مبارزه با مجرمان خاص مثل قاچاقچیان موادمخدر، اشرار، مسلحانی که سرقت می‌کنند و یا به ناامنی جامعه کمک می‌کنند و متجاوزین به نوامیس مردم، بسیج شده‌اند."

محور سخنان رییس قوه قضائیه را بخوانید؛

- دستگاه قضایی دستگاه تبلیغاتی نیست و بنای ما هم این نبوده که هر مطلبی که رخ می‌دهد از آن استفاده تبلیغاتی کنیم اما بار دیگر اعلام می‌کنیم که تمام تلاش این دستگاه قضایی و مسئولان آن پیگیری مبارزه با اشرار، اراذل و اوباش و مخلان نظم و امنیت اجتماعی است.

-از تمام کسانی که مدعی کُندی و یا برخورد نامناسب قوه قضاییه و یا عدم رسیدگی به پرونده‌های امنیت اجتماعی هستند می‌خواهیم چنین پرونده‌هایی را به دستگاه قضایی معرفی کنند. توقع داریم کسانی که ادعا می‌کنند پرونده‌هایی به درستی رسیدگی نشده است به ما معرفی و ما را مطلع کنند تا به دستگاه قضایی کمک کرده باشند و ما قطعاً از این مسأله استقبال می‌کنیم. البته بین شایعات و بین مطالب محکمه‌پسند هم فرق بسیار است و ممکن است زمانی کسی را به عنوان جانی در روزنامه‌ها مطرح کنند و بعد واقعاً دلیل به اندازه کافی برای محکمه نباشد و لذا هیچ فقیه و مجتهدی هم جرأت نمی‌کند در موردی که دلیل به اندازه کافی نباشد بر کسی حد جاری کند.

- روند کلی در دستگاه قضایی برخورد قاطع با اشرار است و تمام اشرار و کسانی که موجب ناامنی جامعه می‌شوند، بدانند که نمی‌توانند از فیلتر دستگاه قضایی عبور کنند. برخورد قاطع و قانونی قوه قضاییه با اشرار مبتنی بر قانون است و اگر قانون در جاهایی برای دستگاه قضایی محدودیت‌هایی ایجاد کرده است، این موضوع تقصیر دستگاه قضایی نیست.

- برخی از رسانه‌ها و متأسفانه حتی رسانه ملی به ایجاد احساس ناامنی در جامعه کمک کرده‌اند و می‌دانیم که احساس ناامنی بدتر از خود ناامنی است و این احساس ناامنی ولو ناامنی واقعی هم نباشد بسیار خطرناک است و به نظر می‌رسد کسانی که بی‌جهت به این مسائل دامن می‌زنند و آن را بزرگ می‌کنند دچار یک اشتباه استراتژیک می‌شوند که این نه به نفع مصلحت عمومی‌ است و نه به نفع نظام و جامعه دینی ما است.

- وقوع حتی یک جرم برای دستگاه قضایی و نیروهای انتظامی‌ و امنیتی باید بزرگ و حساسیت‌برانگیز باشد و با آن برخورد شود. اما این مسأله با دامن زدن به بحث احساس ناامنی در جامعه تفاوت دارد و اگر به این مطلب توجه شود، حتماً مطبوعات و رسانه‌ها خودشان نیز خواهند فهمید که این کار، روند ناصحیحی است که پیش گرفته شده و چه بسا ممکن است که رسانه‌ها ناخواسته در دام کسانی بیفتند که قصدشان ناامن جلوه دادن فضای مملکت برای رسیدن به مقاصد دیگر است.

-در مسأله جرم و بحث امنیت اجتماعی باید بررسی کرد که نقش دستگاه‌های برخورد کننده و نقش نهادها و دستگاه‌های پیشگیری کننده چقدر است. مسلم است که دستگاه قضایی و نیروهای انتظامی‌ و امنیتی موظف هستند بعد از وقوع هر حادثه‌ای با آن برخورد کنند اما نباید فراموش کنیم دستگاه‌هایی هم هستند که می‌توانستند و می‌توانند از جرایم پیشگیری کنند اما کوتاهی می‌کنند. به عنوان مثال می‌خواهم از صدا و سیما گلایه کنم که به جای اینکه شما مطالبی را علیه قوه قضاییه پخش کنید و طوری جلوه بدهید که گویا تنها قوه قضاییه است که به وظایف خودش عمل نمی‌کند بررسی کند و ببیند که رسانه ملی در بحث فرهنگ‌سازی مربوط به پیشگیری از وقوع جرم چه کرده‌ است.

- صدا و سیما بنا است که یک دانشگاه عمومی ‌باشد و فرهنگ‌سازی کند اما این فیلم‌های خارجی را که تمام آن کشتار و قتل و جنایت و فرار از زندان است مکرر پخش می‌کند، آیا این کار خودش آثار ناگواری ندارد؟ و یا وزارت ارشاد در فیلم‌هایی که برای پخش مجوز می‌‌دهد آیا فکر نمی‌کند که احساس ناامنی و بلکه علل اسباب ناامنی را فراهم می‌کند؟ آیا دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه برای فرهنگ‌سازی و پیشگیری از وقوع جرم هیچ وظیفه‌ای ندارند؟

- بحث جرایم و بحث امنیت اجتماعی بحث بسیار مهمی‌ است که شاید تا حدی مغفول افتاده و همه دستگاه‌ها و نهادها اعم از دولتی و غیردولتی و آنهایی که احساس مسئولیت می‌کنند و دغدغه امنیت جامعه را دارند باید در این مسأله دست به دست هم بدهند. برخی از کارها پیشگیری کننده است. حتی اقدامات قوه قضاییه و نیروی انتظامی‌ هم در برخورد با اشرار به جهتی پیشگیری کننده است. منتها همگی باید دست به دست هم بدهند و اینطور نباشد که با بزرگ کردن مسئولیت یک دستگاه، وظیفه دیگری را کم کنیم.

- تلاش‌های دوستانمان را در صدا و سیما زیر سؤال نمی‌بریم ولی توقع ما از یک دانشگاه عمومی ‌به تعبیر مرحوم امام «قدس ا... نفسه الزکیه» بیش از اینهاست و توقع داریم خصوصاً در فیلم‌هایی که پخش می‌شود و در تأثیرات ناصحیحی که برخی فیلم‌ها بر جوان‌ها و نوجوان‌ها می‌گذارد دقت شود.

- متأسفانه راه‌های فرار از زندان به صورت مکرر در فیلم‌های پخش شده وجود دارد و پخش می‌شود آن وقت یک مجرم که از زندان فرار می‌کند، می‌گوییم چرا فرار می‌کند و دیگر نمی‌گوییم که خودمان یادش داده‌ایم و یا به عنوان مثال در فیلم‌ها و حتی سریال‌ها وقوع قتل را آسان جلوه می‌دهیم. من مکرراً خانواده خودم را از نگاه کردن این فیلم‌ها منع کرده‌ام چون می‌بینم در برخی فیلم‌ها جوانی می‌آید، اسلحه‌ای می‌گذارد بر پیشانی و شقیقه دیگری و براحتی او را می‌کشد و بعد انگار که یک لیوان آب خورده باشد راهش را می‌کشد و می‌رود. تکرار این صحنه‌ها است که این مسائل را طبیعی جلوه می‌دهد. در حالیکه تمام امور هنری و فرهنگی کشور باید به نحوی به مسئله پیشگیری از جرم و امنیت اجتماعی کمک کنند نه اینکه همه آنها را فراموش کنند و بعد تنها وقتی حادثه‌ای رخ داد بگویند برخورد کنید.

- برخورد دوگانه غرب با بحث حقوق بشر بار دیگر در نحوه برخورد آنان با گروهک تروریستی پژاک نمایان شد و این گروهک در همین چند روز اخیر تعدیاتی داشتند که البته با درایت و تلاش و جانفشانی‌های نیروهای انتظامی‌ و نظامی‌ و امنیتی سر جای خودشان نشانده شدند و ما از سپاه پاسداران و همینطور از نیروهای امنیتی که با تلاش خویش توانسته‌اند این افراد را تار و مار کنند سپاسگزاریم اما بحث اصلی این است که این تروریست‌ها مورد حمایت غربی‌ها و اروپایی‌ها هستند و هم‌اکنون سرکرده آنها در آلمان به سر می‌برد. این چه برخورد دوگانه‌ای است که غربی‌ها با مسئله حقوق بشر و تروریسم دارند. خودشان ادعا می‌کنند که ما در مقام مبارزه با تروریسم هستیم در حالیکه سرکرد‌ه‌ تروریست‌ها را در میان خود نگه می‌دارند و تقویت می‌کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین