آفتابنیوز : آفتاب: امامعلی رحمان، رئیسجمهوری تاجیكستان روز سهشنبه قانونی را امضا كرد كه بر اساس آن از این پس بیشتر افراد زیر ۱۸ سال از حضور در نماز جماعت در مساجد این كشور منع خواهند شد. مقامهای تاجیكی میگویند كه این اقدام برای جلوگیری از «افتادن نوجوانان به دام افراطگرایی اسلامی» الزامی است.
این قانون كه در ماه دسامبر از سوی امامعلی رحمان پیشنهاد شدهبود اخیراً به تصویب پارلمان این كشور رسید ولی نمایندگان روحانیون تاجیكستان از رئیسجمهور خواستهبودند تا از امضای آن بهویژه در آستانه ماه رمضان خودداری كند. بر پایه قانون جدید كه «قانون مسئولیت والدین در تربیت و تعلیم فرزندان» نام دارد كودكان و نوجوانانی كه در مدارس مذهبی دولتی درس میخوانند اجازه نمازگزاری در مساجد را دارند ولی از دوم اوت تمامی كودكان و نوجوانان دیگر تنها مجاز خواهند بود در عزاداریها یا اعیاد دینی در نماز جماعت مساجد شركت كنند.
مقامهای تاجیكی میگویند كه این اقدام برای جلوگیری از «افتادن نوجوانان به دام افراطگرایی اسلامی» الزامی است.
شمار زیادی از نوجوانان این كشور به خاطر وضعیت نابسامان مدارس دولتی به طلبگی در مساجد روی آوردهاند. مقامهای تاجیكستان كه نسبت به اوج گرفتن افراطگرایی دینی در این كشور نگرانیهایی دارند، مردادماه سال گذشته نیز مدیر و دهها محصل یک مدرسه دینی در جنوب تاجیكستان را بازداشت كردند.
تصمیم رئیسجمهوری تاجیكستان برای امضا قانون جدید اعتراض حاجی اكبر تورجانزاده، رهبر مذهبی این كشور، را به دنبال داشتهاست. وی كه در روزهای اخیر از امامعلی رحمان خواستهبود از امضای این قانون صرفنظر كند روز چهارشنبه در گفتوگو با بخش تاجیكی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفت كه شركت نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ ساله در نماز جماعت «از واجبات دین و سنت مؤكد» است و اجرای این قانون را «یک مصیبت» توصیف كرد.
دو روز پیش از امضای این قانون توسط رئیسجمهوری تاجیكستان؛ آیتالله صافی گلپایگانی، از مراجع تقلید شیعی، نیز از طرح این قانون و آنچه «اسلامستیزی و استعمارپذیری» مقامهای تاجیكستان نامید به شدت انتقاد كرده خطاب به مقامات این كشور گفت كه «به هیأت مسلط بر تاجیكستان اعلام خطر میكنم؛ بدانند راهی كه پیش گرفتهاند به شكست منتهی میشود.»
طرحهای ایجاد محدودیت مذهبی در تاجیكستان تاكنون انتقادهایی از سوی نهادهای حقوق بشریاز جمله «كمیسیون آزادیهای مذهبی» در آمریكا را به دنبال داشتهاست اما این نخستین بار است كه روحانیون كشورهای مسلمان و به ویژه یک روحانی شیعه از مسائل مذهبی در تاجیكستان انتقاد میكند.