کد خبر: ۱۳۲۱۴۹
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۰ - ۲۲:۰۴

«ترنا بازی» در پارک ملت

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دای نقالی مرشد در پارک ملت پیچیده است. دو بنر بزرگ از حلول ماه مبارک رمضان در دکور برنامه خودنمایی می‌کند. برنامه‌ها تازه شروع شده و مردم کنجکاوانه به سوی صندلی‌ها می‌آیند و صندلی‌ها یکی‌یکی پر می‌شود.

نخستین شب اجرای این برنامه که در فضای باز و مقابل حوضچه پارک اجرا می شود، صدای زنگ موسیقی زورخانه‌ توجه حاضران در پارک را به خود جلب می‌کند. طراحی برنامه‌های صحنه‌ای «برآستان جانان» ویژه پارک ملت را عظیم موسوی یکی ازپیشکسوتان عرصه تئاتر سنتی انجام داده است. این برنامه با نمایشی کوتاه از خیمه شب بازی توسط علی جباری آغاز می‌شود. سپس با دعوت مرشد ترابی نقال برنامه، داود فتحعلی بیگی از کارگردانان و بازیگران پیشکسوت تئاتر به روی سن می‌آید و اجرای برنامه «برآستان جانان» را در دست می‌گیرد.

بعد از اجرا یک سرود و همراهی تواشیح، داوود فتحعلی بیگی روی سن حاضر می‌شود و برنامه ها را تیتروار نقل می‌کند. در ادامه قرار است گروه‌های موسیقی‌ای از مازندران، خراسان شمالی، موسیقی مقامی بختیاری و لری و نیز اسکندر خوانی اجرا شود.

«ترنا بازی»؛ پرطرفدار

با توجه به اهمیت سنتی بودن آئین ها و نمایش ها در این برنامه فتحعلی بیگی از مردم درخواست می‌کند تا در بازی قدیمی با نام «ترنا بازی» شرکت کنند. استاد پیشکسوت تئاتر «ترنا بازی» را اینگونه توصیف می‌کند که در گذشته و در ماه مبارک رمضان مراسم «ترنا بازی» در قهوه خانه‌ها انجام می شد.در این بازی جوان مردی به نام کارگزار و حاکم، حکمی را صادر می‌کند و شخص دیگری باید آن حکم را به اجرا درآورد. نکته قابل توجه در«ترنا بازی» این است که خانوم‌ها اجازه شرکت در این بازی را نداشتند.

بین هر آیتم فتحعلی بیگی مجری برنامه از مردم دعوت می کرد تا برای انجام این بازی روی سن حاضر شوند.

در ادامه برنامه «برآستان جانان» که تقریبا نیم ساعت از آن گذشته است، برنامه نورافشانی در آسمان سیاه انجام می‌شود. صدای انفجار نورها در فضای پارک می پیچد و بچه ها با نگاه های خیره آسمان را تماشا می‌کنند. این برنامه نیز مردم را به وجد می‌آورد.

اجرای دو داستان قدیمی همراه با موسیقی محلی

یکی از برنامه‌های قابل توجه در برنامه «برآستان جانان» نواختن موسیقی زنده محلی و سنتی شهرهای مختلف ایران است که در اولین شب این برنامه در پارک ملت«سهراب محمدی» استاد دوتار از شمال خراسان (کرمانج) با لباسی محلی همراه با دوتار خود به اجرای موسیقی می‌پردازد. وی از داستان زوج جوانی می‌گوید که همراه با نواختن دو تار قرار است این دو زوج بهم برسند... جذابیت این بخش جایی از داستان است که عروس دست داماد را می گیرد و ریتم نواختن این موسیقی به سوی ریتم موسیقی عروسی می رود. مردم بازهم با سوت و دست و بچه ها با حرکات موزون فضای شادی را بوجود می‌آورند.

موسیقی دیگری توسط محمدرضا اسحاقی شنیده ‌شد. این موسیقی نیز همراه داستانی عاشقانه از قصه‌های شیرین و فرهاد نقل شد. اجرای موسیقی مقامی بختیاری و لری با همراهی سوت ودست فضای شادی را در پارک ایجاد می‌کرد که به نظر می رسید واقعا مردم در انتظار اینگونه شادی‌ها در فضای پارک هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین