کد خبر: ۱۳۲۲۰۵
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۷

۸۱ میلیارد، گردش مالی آش و حلیم در تهران

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: تعداد واحدهای غیر‌مجاز عرضه كننده آش و حلیم در تهران سه برابر تعداد واحدهای مجاز است.

به گزارش آفتاب، رییس اتحادیه كباب، حلیم و غذای سنتی ضمن اعلام مطلب فوق در گفت‌و‌گو با قانون افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد 2000 واحد غیر مجاز در سطح شهر تهران در حال عرضه آش و حلیم در ایام ماه مبارک رمضان هستند در حالی كه در تهران فقط 700واحد مجاز عرضه كننده داریم كه از نظر بهداشتی، فعالیت‌شان مورد تایید ماست. 

حسین محمدی گفت: بین 200 تا 300 تقاضا نیز برای دریافت مجوز به اتحادیه رسیده و در حال بررسی است. 

او با اشاره به قیمت مصوب برای عرضه آش و حلیم در تهران گفت: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده هر كیلو آش بباید به قیمت 3200 تومان و هر كیلو حلیم به قیمت 3500 تومان عرضه شود. قیمت فروش آش شله قلمكار نیز 3500 تومان است. 

وی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد 90 درصد اعضای صنف این قیمت مصوب را رعایت می‌كنند و عرضه آش و حلیم گران‌تر از این مبلغ بیشتر از سوی واحدهایی صورت می‌گیرد كه مجوز ندارند. 

مشاهدات خبرنگار قانون از سطح شهر نیز حاكی است كه علیرغم تعیین قیمت در محدوده 3200 تا 3500 برای هر كیلو آش و حلیم، در برخی نقاط تهران حلیم تا 6 هزار الی هفت هزار تومان در هر كیلو و آش به قیمت 5 هزار الی 6 هزار تومان در هر كیلو به فروش می‌رسد. 

همچنین در برخی نقاط فروش آش به صورت ملاقه‌ای نیز مشاهده شده است‌. در یكی از خیابان‌های مركز شهر آش به قیمت ملاقه‌ای 1500 تومان‌، عرضه می‌شود كه طبیعتا در این حالت وزن كشی صورت نمی‌گیرد. 

از سوی دیگر در بسیاری از نقاط نیز آش و حلیم در كاسه‌هایی كوچک و یک نفره سرو می‌شود‌. بهای هر كاسه آش و حلیم در این حالت حدود 1500 تا 2000 تومان در نقاط مختلف شهر است. خرید به این صورت طبیعتا سبب می‌شود بهای هر كیلو آش و حلیم حتی تا هشت هزار تومان نیز افزایش یابد. 

محمدی درباره میزان گردش مالی فروش آش و حلیم در تهران گفت: ما آمار مشخصی در این مورد تهیه نمی‌كنیم اما كلا فروش آش و حلیم كه خوراكی‌های مخصوص ماه رمضان هستند در این ماه سود سرشاری دارد. 

وی در پاسخ به این سئوال كه آیا افزایش 40 درصدی قیمت آش و حلیم زیادتر از حد معمول نیست‌، گفت: به هر حال مواد اولیه گران شده است و قیمت آش و حلیم هم طبیعتا با افزایش قیمت مواد اولیه و وسخت افزایش می‌یابد. 

او ادامه داد‌: ما سعی كردیم بهای این خوراكی‌ها را طوری تعیین كنیم كه زیاد هم به مردم فشار وارد نشود. 

او متوسط فروش هر مغازه عرضه كننده آش و حلیم در تهران را روزانه حداقل یک میلیون تومان دانست و گفت: اگر اعضای صنف بخواهند از مواد اولیه با كیفیت استفاده كنند و غذای خوب درست كنند بین 10 تا 15 درصد سود می‌برند اما در كل می‌بینید كه بعضی‌ها طوری غذا را تهیه می‌كنند كه سودشان به 50 درصد هم می‌رسد. 

او گفت: برای احتساب حداقل میزان گردش مالی این صنف در ماه كافی است یك میلیون تومان را ضرب در تعداد واحدهای عرضه كننده كنید تا به مبلغ مورد نظر دست یابید. 

بر این اساس رییس اتحادیه كباب، حلیم و غذای سنتی ایران حداقل گردش مالی این صنف را روزانه 2 میلیارد و 700 میلیون تومان می‌داند كه با این حساب در سی روزه ماه مبارك رمضان گردش مالی این صنف به حدود 81 میلیارد تومان می‌رسد. 

وی در پاسخ به این سئوال كه آیا آماری درباره میزان نخود و لوبیا و رشته و گوشت و گندم و سایر اقلام مورد نیاز برای تهیه این خوراكی‌ها در دست دارید، گفت: خیر ما هنوز آماری در این حوزه تهیه نكرده‌ایم اما در فكر این هستیم كه از سال آینده با راه‌اندازی واحدهای سیار فروش از طرف اتحادیه داشته باشیم. 

او در جواب این پرسش كه واحدهای سیار كنونی با هماهنگی اتحادیه فعالیت می‌كنند یا خیر، گفت: این واحدها ارتباطی به اتحادیه ندارند و با راه‌اندازی واحدهای سیار می‌توانیم به آماری درباره میزان اقلام مصرفی برای تهیه این مواد غذایی دست یابیم. 

او همچنین درباره میزان اقبال مردم به آش و حلیم گفت: مردم آش و حلیم را در ماه مبارک رمضان بیش از سایر ماه‌ها مصرف می‌كنند اما اقبال عمومی به حلیم بسیار بیشتر است طوری كه طبق برآوردها فروش حلیم حدود سه برابر فروش آش است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین