کد خبر: ۱۳۲۳۳۳
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۸:۵۰
در واکنش به اظهارات احمدی‌نژاد درخصوص ناآرامی‌های اخیر بریتانیا؛

سفارت بریتانیا: آماده گفت‌وگو با ایران درباره ناآرامی‌های بریتانیا هستیم

نقدی اعلام کرد: آمادگی گردان‌های عاشورا و الزهرا برای اعزام به لندن
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: سفارت بریتانیا درتهران به انتقاد مقامات ایران از نحوه رفتار دولت لندن در جریان ناآرامی‌های اخیر پاسخ داده است.

جین ماریوت، کاردار سفارت بریتانیا در تهران، روز پنج‌شنبه، ۲۰ مرداد (۱۱ اوت) با ارسال نامه‌ای به رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نسبت به اظهارات وی درباره کشته شدن یک مرد سیاهپوست و همچنین سخنان محمود احمدی‌نژاد در مورد نحوه برخورد پلیس بریتانیا با عاملان ناآرامی‌های اخیر آن کشور واکنش نشان داد.

ناآرامی‌های روزهای اخیر در بریتانیا پس از انتشار خبر کشته شدن مارک دوگان، جوان سیاهپوست در جریان بازداشت توسط ماموران پلیس در یکی از محله‌های لندن آغاز شد و سپس به چند شهر دیگر سرایت کرد.

خانم ماریوت در نامه خود اظهارات روز سه‌شنبه آقای مهمانپرست را یادآور شده که خواسته بود سازمان‌های مستقل حقوق بشر در مورد کشته‌شدن آقای دوگان تحقیق کنند و افزوده است که روز گذشته هم، محمود احمدی‌نژاد، از سازمان ملل خواست تا "رفتار بریتانیا در رابطه با آشوب‌های اخیر که در چند شهر بریتانیا روی داده است را محکوم کند."

کاردار سفارت بریتانیا گفته است که در حال حاضر، کمیسیون مستقل شکایات پلیس تحقیقاتی را در مورد مرگ مارک دوگان آغاز کرده و افزوده است که این کمیسیون مستقل از دولت است اما دولت یافته‌های آن را مورد بررسی کامل قرار می‌دهد.

جین ماریوت با اظهار این نظر که "نیروی پلیس بریتانیا در میان بهترین نیروهای پلیس در جهان است" گفته است که ماموران پلیس برخوردی حرفه‌ای با تظاهرات داشته و در شرایط چالش‌انگیز، طبق بالاترین ضوابط حرفه‌ای عمل کرده‌اند.

کاردار سفارت بریتانیا افزوده است که در جریان ناآرامی‌های اخیر هم، رسانه‌های همگانی بریتانیا که از آزادی و استقلال کامل برای خبررسانی برخوردار هستند، تایید کرده‌اند که رفتار پلیس، حرفه‌ای و مسئولانه بوده است.

با اینهمه، خانم ماریوت گفته است که ممکن است مقامات ایرانی همچنان در مورد این مسأله نگرانی‌هایی داشته باشند و ابراز آمادگی کرده است تا در صورت تمایل آقای مهمانپرست، یا زهره الهیان، رئیس کمیسیون حقوق بشر مجلس، یا مقامات دیگر جمهوری اسلامی، با آنان ملاقات و درباره نگرانی‌هایی که ابراز داشته‌اند، گفت‌وگو کند.

کاردار سفارت بریتانیا در ادامه نامه خود با اشاره‌ای تلویحی به خواست محمود احمدی‌نژاد برای واکنش شورای امنیت سازمان ملل نسبت به وقایع اخیر بریتانیا، گفته است که بریتانیا همواره پذیرای گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل بوده است.
اجازه ورود به گزارشگران حقوق بشر

وی گفته است که دولت بریتانیا "طی سال‌های اخیر، تسهیلات لازم را برای دیدار تعدادی از این گزارشگران فراهم آورده و من از دولت ایران می‌خواهم که امکانات مشابهی را در اختیار احمد شهید، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای جمهوری اسلامی ایران قرار دهد."

از زمان انتشار اخبار مربوط به ناآرامی‌های بریتانیا، شماری از مقامات و رسانه‌های ایران این حوادث را نشانه اعتراضات مردمی علیه حکومت آن کشور دانسته و با کسانی که در این ناآرامی‌ها شرکت داشته‌‌اند ابراز همدردی کرده‌اند.

روز گذشته احمدی‌نژاد، با متهم کردن پلیس بریتانیا به "برخورد خشن با مردم معترض انگلیس" خواستار آن شد که شورای امنیت "واکنش نشان بدهد و یک عضو دایم خود را محکوم کند."

وی کسانی را که در ناآرامی‌های اخیر شرکت داشته‌اند "اپوزیسیون" توصیف کرد و "ضرب و شتم و کشتار آنها به دست پلیس انگلیس" را محکوم دانست.

در خبری دیگر در همین زمینه، سفارت بریتانیا همچنین با انتشار اطلاعیه‌ای در سایت این سفارتخانه، در مورد ناآرامی‌های کنونی اطلاعاتی را در اختیار کسانی قرار داده که در صدد مسافرت به بریتانیا هستند.

در این اطلاعیه آمده است که دولت، پلیس و قوه قضائیه بریتانیا در چارچوب قوانین و با احترام به تنوع فرهنگی در این کشور، ضمن رعایت موازین حقوق بشر، تمامی اقدامات لازم را برای بازگرداندن آرامش به شهرهای آشوب‌زده اتخاذ کرده‌اند.

به گفته سفارت بریتانیا، ناآرامی‌های جاری به مناطق مشخصی محدود است و به خصوص به نقاطی که معمولا محل بازدید مسافران است سرایت نکرده و به این ترتیب، نباید باعث نگرانی آنان شود.

در عین حال، به مسافران توصیه شده است که موارد ایمنی معمول را در سفر به بریتانیا رعایت کنند.

وزارت خارجه ایران پیشتر با انتشار اطلاعیه‌ای از اتباع ایرانی خواسته بود به خاطر خطرات موجود در بریتانیا، حتی‌الامکان از سفر به آن کشور خودداری ورزند.

کامرون: پلیس به اشتباه بودن تاکتیک‌هایش اذعان کرد

دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا که برای توضیح درباره ناآرامی‌های اخیر در مجلس عوام حاضر شد، ناآرامی‌های اخیر در این کشور را "جنایت" خواند و گفت عکس‌العمل پلیس در برخورد با آشوب‌ها بسیار کند بوده است. به گفته آقای کامرون، پلیس اذعان کرده که تاکتیک‌هایش در مقابله با شورش‌ها مناسب نبوده است.

آقای کامرون در سخنان خود با اشاره به آنچه در هفته گذشته در بریتانیا رخ داده، تاکید کرد که دولت "شورش و غارت" را تحمل نخواهد کرد.

وی افزود، هیچ بهانه‌ای برای عملکرد روزهای اخیر "اوباش فرصت‌طلب و اعضای گروه‌های تبهکار" وجود ندارد و هیچ ارتباط مشروعی بین این اتفاقات و اعتراض‌های اولیه به تیراندازی پلیس به یک مرد در لندن وجود ندارد.

نخست‌وزیر بریتانیا متعهد شد که مجوز و امکانات لازم به پلیس داده خواهد شد تا در مناطقی که در آنها خطر بروز اغتشاش وجود دارد، کسانی را که نقاب بر چهره می‌زنند ملزم سازد نقاب‌های خود را بردارند.

آقای کامرون آشوب‌های اخیر را نتیجه فرهنگی دانست که بچه‌ها با آن بزرگ می‌شوند و بر اساس آن حق را از نا‌حق تشخیص نمی‌دهند و این نظر را رد کرد که فقر و مشکلات مالی مسبب این حوادث بوده است.

نخست‌وزیر بریتانیا تعداد نفرات پلیس مامور مقابله با شورش‌ها را "بسیار اندک" خواند و گفت که تاکتیک‌های اولیه‌ای که پلیس به کار گرفت موثر نبوده است.

دیوید کامرون اختصاص۲۰ میلیون پوند به بازسازی خیابان‌های اصلی خسارت دیده در جریان آشوب‌ها را از جمله اقدامات دولت برای جبران آسیب‌هایی عنوان کرد که در روزهای اخیر به اموال مردم وارد شده است.

شکایت پلیس علیه شرکت‌‌کنندگان در شورش‌های اخیر

بامداد روز پنج‌شنبه، ۲۰ مرداد (۱۱ اوت)، منابع قضایی بریتانیا گزارش کردند که تعدادی از دادگاه‌های بدوی در لندن، منچستر و سولیهیل به منظور رسیدگی به شکایت پلیس علیه کسانی که در جریان ناآرامی‌های اخیر بازداشت شده‌اند، تشکیل جلسه دادند و جلسات برخی از این دادگاه‌ها در طول ساعات شب گذشته ادامه داشته است.

براساس قوانین بریتانیا، پلیس می‌تواند مظنونان به ارتکاب جرایم را حداکثر تا بیست و چهار ساعت بازداشت و با حضور وکیل مدافع، تحت بازجویی قرار دهد اما برای ادامه بازداشت ملزم است همراه با متهم و وکلای او در برابر دادگاه بدوی حاضر شود.

قضات دادگاه بدوی پس از رسیدگی به شکایت پلیس در دادگاه علنی، در مورد تبرئه متهم و آزادی او، تایید اتهام و تعیین مجازات و یا ارجاع پرونده به دادگاه بالاتر، و همچنین آزادی وی به قید وثیقه و یا ادامه بازداشت تا زمان برگزاری دادگاه بعدی، تصمیم گیری می‌کنند.

گفته می‌شود که در حال حاضر، بیش از هزار نفر در نقاط مختلف بریتانیا در جریان نا آرامی‌های روزهای اخیر بازداشت شده‌اند و با توجه به شمار قابل توجه بازداشتیان و تاکید مقامات بر تسریع در رسیدگی به اتهامات، جلسات فوق العاده دادگاه ضرورت داشته است.

در طول شب گذشته، سه دادگاه بدوی در منچستر به کار خود ادامه دادند تا در مورد پرونده اتهامی یکصد و هفده بازداشتی این شهر تصمیم‌گیری کنند که بسیاری از آنان در جریان غارت فروشگاه‌ها بازداشت و به سرقت متهم شده‌اند.

در این گزارش آمده است که تعدادی از بازداشت‌شدگان از نوجوانان هستند که گفته‌اند تحت تاثیر جو موجود قرار گرفتند و همراه با دوستان خود در ناآرامی‌ها شرکت کردند و دست به غارت زدند.

اگرچه انتظار می‌رود دادگاه بدوی راساً به بسیاری از پرونده‌های اتهامی رسیدگی و با توجه به اختیارات خود، مجازات متهمان را تعیین کند، اما در چند مورد نیز قضات این دادگاه‌‌ها جرم فرد متهم را در حدی تشخیص داده‌اند که مستلزم ارجاع پرونده به دادگاه بالاتر بوده است.

دادگاه‌های بدوی حق صدور احکام مجازات‌های نقدی نسبتاً سبک و حبس تا شش ماه را دارند اما می توانند پرونده هایی را که مستوجب احکام سنگین‌تری می‌دانند به دادگاه‌های بالاتر ارجاع دهند که به معنی روند طولانی رسیدگی قضایی است.

گفته می‌‌شود بسیاری از متهمان با توجه به بازداشت خود در حین ارتکاب جرم و به منظور اجتناب از محاکمات طولانی و همچنین، کاهش مجازات به خاطر همکاری با مقامات قضایی، در دادگاه بدوی اتهامات وارده را پذیرفته‌اند.

جلسه اضطراری مجلس

در حالی که ناآرامی‌های روزهای اخیر در بریتانیا از جمله مهمترین اخبار رسانه‌های داخلی و بین‌المللی بوده است، دیوید کامرون، نخست‌وزیر، به منظور ارائه گزارش این حوادث و اقدامات دولت خود در مواجهه با آن در جلسه اضطراری مجلس عوام در روز پنج‌شنبه حضور می‌یابد.

این دومین بار در جریان تعطیلات تابستانی مجلس در سال جاری است که نمایندگان برای شرکت در یک جلسه فوق‌العاده مجلس احضار می‌شوند. نخستین جلسه فوق‌العاده مجلس چند هفته پیش و در پی رسوایی شنود تلفنی توسط یک روزنامه بریتانیایی تشکیل شد.

آقای کامرون که روز سه‌شنبه و چهارشنبه در جلسات کمیته بررسی شرایط اضطراری کشور - کبرا - شرکت کرده بود، در نظر دارد تضمیم هایی را که برای مقابله با نا آرامی‌ها اتخاذ شده برای نمایندگان مجلس تشریح کند هر چند انتظار می رود احزاب مخالف، سیاست دولت را، به خصوص با توجه به سیاست کاهش بودجه نیروی پلیس، هدف انتقاد قرار دهند.

ناآرامی‌های لندن از شب شنبه این هفته آغاز شد و در دو شب بعد، چند محله این شهر شاهد به آتش کشیده شدن ساختمان‌ها، خودروها و حمله به فروشگاه‌ها بودند در حالیکه به نظر می‌رسید پلیس از امکانات و نفرات کافی برای جلوگیری از این اقدامات برخوردار نیست.

حوادث اخیر باعث شده است تا برخی از ناظران و منتقدان دولت ائتلافی به رهبری حزب محافظه‌کار، برنامه‌‌های اعلام شده برای کاهش بودجه نیروهای پلیس را نامناسب اعلام کنند و گفته شده است که گروهی از نمایندگان حزب کارگر، حزب اصلی مخالف در مجلس، در ملاقات با مقامات وزارت کشور خواستار تعلیق اجرای برنامه کاهش بودجه نیروی پلیس لندن شده‌اند.

به گزارش بی‌بی‌سی، در مقابل، وزیر کشور تاکید داشته است که برنامه کاهش بودجه پلیس به توانایی این نیرو آسیبی نمی‌زند و نیک کلگ، رهبر حزب لیبرال دموکرات و معاون نخست‌وزیر، گفته است که ارتباط دادن بی‌نظمی‌های خیابانی به کاهش نفرات پلیس "کاملا مضحک" است زیرا هنوز این برنامه اجرایی نشده است.

نقدی اعلام کرد: آمادگی گردان‌های عاشورا و الزهرا برای اعزام به لندن

همچنین رئیس سازمان بسیج مستضعفین اعلام کرد: گردان‌های عاشورا و الزهرا (س) بسیج آماده اند به عنوان نیروی پاسدار صلح به لندن اعزام شوند.

به گزارش آفتاب به نقل از پایگاه اینترنتی بسیج، سردار نقدی که در جمع فرمانده‌هان حوزه‌ها و پایگاه‌های ناحیه کربلای تهران سخن می‌گفت؛ با انتقاد شدید از دزد و غارتگر خوانده شدن معترضان در انگلستان توسط مسئولین این کشور، تصریح کرد: با کمال تاسف، جنایت‌ها و خشونت‌های رژیم مستبد پادشاهی انگلیس علیه محرومان این کشور با شدت ادامه دارد و نه تنها نصایح دلسوزان در رفتار و عملکرد مسئولین و پلیس سرکوب گر این رژیم هیچ تاثیری ندارد، بلکه شاهد این هستیم که محرومان این کشور، مشتی دزد و غارتگر لقب می‌گیرند.

وی با اشاره به فضای بسته و امنیتی شهرهای انگلستان خاطرنشان کرد: معلوم نیست با وجود چهار میلیون و ششصد هزار دوربین مدار بسته در این کشور که فقط یک میلیون آن در شهر لندن است چرا نمی‌توانند این دزدها را شناسایی و دستگیر کند؟

رئیس سازمان بسیج مستضعفین ضمن انتقاد شدید از عملکرد شورای امنیت سازمان ملل متحد در بی‌توجهی به آزادی خواهان انگلستان و حمایت از حکومت مستکبر این کشور گفت: از شورای به اصطلاح امنیت سازمان ملل هم که کارکردش فقط حمایت از مستکبران و تصویب قطعنامه علیه آزادی خواهان است انتظاری نیست که از محرومان انگلیس دفاع کند. اما اگر مجمع عمومی سازمان ملل تصویب کند سازمان بسیج آماده است تعدادی از گردان های عاشورا و الزهرا (س) را به عنوان نیروی پاسدار صلح و حائل میان نیروهای سرکوبگر رژیم پادشاهی و مردم انگلیس به لندن لیورپول و بیرمنگام اعزام کند تا ناظر بر اجرای حقوق بشر و به عنوان نیروی بازدارنده از اعمال خشونت انجام وظیفه کند.

نقدی با سیاه خواندن کارنامه رژیم سلطنتی انگلستان گفت: تاریخ رژیم پادشاهی انگلیس پر است از جنایت‌های استعمارگرانه، تجاوزها، کشتارهای جمعی، اختلاف افکنی و به جان هم انداختن کشورها که میلیون‌ها کشته و فلاکت ها و بدبختی‌های زیادی را به دنبال داشته است.

وی با اشاره به وعده الهی مبنی بر انتقام از مستکبران و جنایت کاران افزود: خداوند عادل است و حتم تاوان این همه استعمارگری را از این رژیم خواهند ستاند و این آغاز راه است. مردم انگلیس عدالت میخواهند و این حق آنهاست. چند ماه پیش مردم مظلوم انگلستان شاهد یکی از پر‌خرج‌ترین و تشریفاتی‌ترین عروسی‌های جهان بودند. چرا در قرن 21 باید عروسی ولیعهد انگلستان مثل عروسی‌های قرون وسطی برگزار شود و آن هزینه های سنگین به مردم تحمیل شود؟ چرا باید پول مالیات دهندگان انگلیسی صرف راه اندازی شبکه تفرقه‌افکن بی‌بی‌سی فارسی و هدایت و حمایت فتنه‌گران 88 شود؟

رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: نتیجه این خطاهای بزرگ رژیم پادشاهی انگلیس همین قیام‌های مردمی است و این رژیم باید منتظر عواقبی سخت‌تر از این باشد. این آغاز راه است و رژیم انگلیس باید تاوان قتل‌عام‌های آفریقا، جنگ‌ها و خون‌ریزی‌های شبه قاره هند، جنایات‌های چین، فروپاشی دولت عثمانی، راه‌اندازی جنگ‌های خونین میان مسلمانان و سایر فرق را بدهد.

نقدی با عمیق خواندن آرمان عدالت‌خواهی و جنبش اعتراضی محرومان انگلستان تصریح کرد: قیام عدالت‌خواهانه مردم انگلیس حتی اگر در این مرحله سرکوب شود؛ خیلی عمیق‌تر از آن است که از بین برود و این زخم از جای دیگر سر باز خواهد کرد. موضوع این جنبش یک موضوع سیاسی و یا دعوای انتخاباتی نیست. اختلاف قومی هم نیست که به سادگی فروکش کند بلکه مطالبه عدالت است از سوی انبوه محرومان. مردم انگلستان بیدار شده‌اند و قطعا حق خود را خواهند گرفت.

وی با ابراز تاسف شدید از قتل یکی معترضان به دست پلیس انگلستان، وزارت خارجه را به تکاپوی بیشتر برای جلوگیری از تکرار این جنایات دلخراش فراخواند و گفت: کشته این حادثه یک جوان شرور نیست بلکه یک مرد مسن و صاحب چهار فرزند است. از آنجایی که ما تکرار این خشونت‌ها را پیش‌بینی می‌کنیم، از وزارت خارجه می‌خواهیم با مجمع عمومی سازمان ملل برای اعزام نیروهای حافظ صلح و دیده‌بان حقوق بشر و استقرار آنها در لندن رایزنی کند و آمادگی بسیج را برای اعزام این نیروها اعلام می‌کنیم.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین در پایان با اشاره به پیش‌بینی حکیمانه و الهی امام خامنه‌ای در خصوص نفوذ پدیده بیداری اسلامی به عمق اروپا تاکید کرد: پیش‌بینی امام خامنه‌ای (حفظه الله) در مورد بیداری اروپا هم مانند پیش‌بینی امام خمینی(ره) در مورد فروپاشی شوروی بسیار دقیق و واقع‌بینانه بود و امروز که ایشان حرکت مردمی در آمریکا را پیش‌بینی می‌کنند باید زنگ خطر برای آمریکایی‌ها هم به صدا درآمده باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین