آفتابنیوز : آفتاب: نشریه "فایننشال تایمز" نوشته که مقامات پاکستانی به کارشناسان سرویس اطلاعاتی چین اجازه دادهاند لاشه هلیکوپتر آمریکایی را که در عملیات کشتن بنلادن سقوط کرد، بازرسی فنی کنند. آمریکا هنوز این خبر را تایید نکرده است.
روزنامههای "نیویورک تایمز" و "فایننشال تایمز" در آخرین گزارشهای خود، به نقل از محافل امنیتی آمریکایی نوشتهاند که کارشناسان نظامی چینی، قطعات باقیمانده از هلیکوپتر ساقط شده آمریکایی در عملیات ایبتآباد را با اجازه دولت پاکستان مورد بررسی فنی قرار دادهاند. این هلیکوپتر که از نوع "یو اچ-60 بلک هاک" و رادارگریز بود، در جریان عملیات منجر به کشتن بنلادن از کار افتاد و سپس توسط کماندوهای آمریکایی منفجر شد تا فناوریهای حساس نظامی آن در دسترس دیگران قرار نگیرد.
وزارت دفاع آمریکا چند روز پس از عملیات منجر به کشته شدن بنلادن اعلام کرد که بقایای این هلیکوپتر به آمریکا منتقل شده است. اما رسانهها در آن زمان، اخبار تایید نشدهای از عکسبرداری و بازرسی لاشه هلیکوپتر توسط چینیها و لو رفتن احتمالی تکنیک محرمانه این هلیکوپتر منتشر کردند.
اصلیترین ویژگی این نوع هلیکوپتر صدای بسیار پایین آن است که حملات برقآسا به مواضع دشمن را آسانتر میکند. پنتاگون برای تحقیق در باره تکنیک و ساخت این هلیکوپتر، بودجه و زمان زیادی صرف کرده است.
وبسایت فایننشالتایمز مینویسد که اینک مقامات دولت آمریکا، شواهد مربوط به این بازرسی را در اختیار دارند. همزمان، یک مقام آمریکایی به "نیویورکتایمز" گفته که هرچند اسنادی قطعی در باره حضور چینیها در ایبتآباد موجود نیست، اما کارکنان سرویس مخفی آمریکا گمان میبرند که چینیها از لاشه هلیکوپتر عکسبرداری کرده و حتی قطعاتی از آن را با خود بردهاند.
این سخنان در عین حال، با اظهارات مقامات پاکستانی در تضاد است که از همان آغاز، شایعات مبنی بر حضور چینیها در ایبتآباد را تکذیب کردهاند. گزارش اخیر فایننشالتایمز از سوی سازمان اطلاعاتی پاکستان و سخنگوی وزارت دفاع چین نیز رد شده است. این سخنگو به خبرگزاری فرانسه گفته که چنین داستانی هرگز به وقوع نپیوسته است.
سخنگوی وزارت خارجه چین نیز پیش از این و در ماه مه، درخواست چین از پاکستان برای مشاهده لاشه هلیکوپتر آمریکایی را خندهآور توصیف کرده بود.
مناسبات پاکستان و آمریکا در صورت صحت این خبر، تیرهتر از پیش خواهد شد. آمریکا از پاکستان انتقاد میکند که چرا در تعقیب و دستگیری بن لادن اهمال ورزیده و پاکستان نیز از عملیات نظامی آمریکا در خاک خود بدون اطلاع قبلی خشمگین است.