آفتابنیوز : آفتاب: مهمان امشب ماه عسل میگوید به دلیل مشغله فراوان و نگهداری از فرزندان فرصت نکرده برود لوح سپاسش را از یونسکو به خاطر مادر فداکار بودن بگیرد.
زنی که از سوی یونسکو به عنوان "مادر فداکار" انتخاب شده بود در ماه عسل امشب گفت به قدری گرفتار بچهها بودم که نتوانستم بروم لوح فداکاریمان را از یونسکو بگیریم. او مادر خانواده 4 نفرهای است که مجموعا اعضای این خانواده، 4 کلیه دارند.
این زن که یک کلیه خود را به فرزندش اهدا کرده، به همراه همسرش که او نیز یکی از کلیه های خود را به فرزند دیگرش داده بود به عنوان "پدر و مادر فداکار" از سوی سازمان بینالمللی یونسکو معرفی شدند.
در ایران نزدیک به 7 میلیون بیمار کلیوی وجود دارد که بدون دستگاه دیالیز و پیوند کلیه قادر به زندگی نیستند. دولت ایران از معدود دولتهایی است که برای پیوند کلیه، تسهیلات ویژهای را در نظر گرفته.
این زن ازدواج فامیلی داشته و بچه هایش در خردسالی، از بیماری کلیوی رنج میبردند. به همین خاطر، پسر و دختر این زن، هر یک، کلیهای از پدر و مادر خود دریافت کردهاند.
وی درباره زندگیاش گفت: :خانوادهام نگذاشتند درس بخوانم. ولی در 16 سالگی که شوهر کردم، از بس او خوب بود مهرش به دلم افتاد. شوهرم هیچ وقت ناراحتم نمیکرد. اما هیچ وقت قهرمان به دو سه روز نمیکشید."
وی در ادامه خاطراتش گفت: "17 ساله بودم، یک سال بود ازدواج کرده بودم که یک دختر به دنیا آوردم. این دختر یک سال بعد، فوت کرد و نفهمیدیم چرا، ولی الان میفهمیم به دلیل نارسایی کلیه بوده. 19 ساله بودم که دختر بعدیام به دنیا آمد و 22 سالگی سمیرا دخترم به دنیا آمد."
این زن که همسر خود را سال گذشته از دست داده میگوید بچههایش در سنین 5 تا 7 سالگی دچار مشکل کلیوی شدهاند و او و شوهرش، یک کلیه خود را به فرزندان دادهاند.
سمیرا دختر کوچک این خانواده نیز در ماه عسل گفت: "من کلیه پدرم را دریافت کردم، چون پزشکان گفتند من نمیتوانم کلیه را از مادر دریافت کنم. پدرم مجبور بود رژیم بگیرد چون چاق بود."
مادر خانواده نیز گفت: "فکر نکردیم یک کلیه بخریم، هر چند وضع مالیمان خوب نبود که در سال 72، 700 هزار تومان برای یک کلیه بدهیم، ولی اصلاً فکر نکردیم کارهای خرید را انجام دهیم. بچهها که به بیمارستان رسیدند، سریع تصمیم گرفتیم و کلیههای خودم و همسرم را اهدا کردیم."
دختر این خانواده نیز در ادامه برنامه اظهار کرد: "موقعی که من 8 ساله بودم و با پدرم به اتاق عمل رفتیم تا او کلیهاش را به من بدهد، هیچکس برای مراقبت از ما نیامده بود. ولی رفتار پرسنل بیمارستان طالقانی بهاندازهای خوب بود که ما هیچوقت احساس ناراحتی نکردیم."
تبلیغات مخابرات برای فروش کلیه در ادامه برنامه، مجری، از تبلیغات مخابرات سخن گفت که درباره فروش کلیه با گروه خونی A+ بود. این تبلیغ دارای شماره همراه و تلفن ثابت است. مادر این خانواده تایید میکند که با داشتن یک کلیه، سالهاست دچار هیچ مشکلی نشده است.