آفتابنیوز : آفتاب: جمعی از نوجوانان خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(س) و مسئولین این سازمان روز یکشنبه، مقارن با شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان با حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی یادگار گرامی حضرت امام(س) در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی دیدار کردند.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در ابتدای این دیدار که پس از اذان مغرب و عشا برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و همسر وفرزندان گرانقدر ایشان گفت: روایتی از امام صادق(ع) را برای شما می گویم که ارزش آن را دارد که حفظ شود و در ذهن شما باقی بماند و یادگاری از این شب باشد که در زندگی خودتان همواره مدنظر قرار دهید. امام صادق میفرمایند: هیچ عبادتی برای خداوند نشده است که مثل ادای حقوق باشد. یعنی اگر شما حقی را ادا کنید بالاترین عبادت را انجام دادهاید. ببینید حق برادر و خواهرتان چیست آن را ادا کنید. اگر این حق را به جا آورید بالاترین عبادت را انجام دادهاید.
ایشان ضمن اشاره به حقوق روشن انسانها بر یکدیگر ادامه داد: دروغ نگویید، تهمت نزنید، غیبت نکنید، اگر اشتباه کردند از گناه آنها درگذرید و اگر خطا کردند ببخشید.
وی در ادامه با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) افزود: یکی از حقوق انسانها بر یکدیگر این است که انسان نسبت به برادرش ادب داشته باشد. مودب بودن صرفاً یک کار خوب نیست بلکه حقی است که دیگران بر عهده ما دارند.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی ضمن اشاره به رویدادی در صدر اسلام ادامه دادند: در یکی از جنگهای پیامبر گروهی از مسلمانان به یهودیها دشنام میدهند و به آنها میگویند: ای بچههای میمون و خوک؛ این دشنام نیز اشاره به واقعه تاریخی دیگری است چون در متون خود یهودیها نیز آمده است که خداوند در قبال نافرمانی، آنان را مسخ کرد و تبدیل به حیواناتی شدند که در قرآن نیز به این امر اشاره شده است.
ایشان ادامه دادند: یکی از یهودیان پس از این دشنامها رو به پیامبر میکند و میگوید: ای محمد تو که دشنام نمیدادی؟! تو که اینگونه نبودی؟! ببینید چه اتفاق بزرگی افتاده است؛ پیغمبر خجالت کشیده و به مسلمانان دستور دادند که برگردید و آن روز به قلعه حمله نمیکنند. بهخاطر اینکه پیامبر شرمنده آنها شده است که چرا چندتا از مسلمان بیادب بودند از حمله صرفنظر میکنند و جنگ را به روز دیگری موکول میکند.
نوه گرامی حضرت امام(س) در ادامه افزودند: ادب یکی از حقوقی است که همه باید از آن برخوردار باشیم؛ کمال یکایک ماست. در روایات ما ادب تا اندازهای مورد تأکید است که در برخی روایات در عداد کتاب خدا قرار داده است. روایتی از پیامبر است که ایشان فرستادهای را برای مردم یمن میفرستند تا به آنها دو چیز یاد بدهند: کتاب خدا و اخلاق حسنه.
ایشان ضمن اشاره به وظایف دینی هر انسان مسلمان ادامه دادند: معصوم به ما میگوید که بالاترین عبادت ادای حقوق است و یکی از این حقوق این است که مودب باشیم و هر کسی از ادب دور شد در حقیقت از دایره انسانیت و معنویت و خدامحوری دور شده است.