آفتابنیوز : آفتاب: در حالی که پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی به بزرگترین پرونده مفاسد اقتصادی تاریخ جمهوری اسلامی تبدیل شده است، سایت «آینده»، جزئیات تازهای از متهم ردیف نخست این پرونده را منتشر کرده است.
ا.خ، متهم اصلی این پرونده که یک ایرانی ساکن آلمان بوده است، در دولت نهم با دریافت برخی چراغ سبزها برای فعالیت اقتصادی به ایران بازمی گردد و کل سرمایه خود را که حدود یک میلیون دلار بوده است، به ایران میآورد.
وی با ایجاد برخی روابط و معاملات، این سرمایه را چند برابر کرده و مجددا به آلمان باز میگردد و پس از استفاده از این سرمایه در آلمان و گشترش فعالیتهای خود، به ایران نقل مکان کرده و اقدام به تاسیس شرکتهای زنجیرهای متعدد مینماید و با هر شرکت نیز اقدام به دریافت وام های هنگفت بانکی، خرید شرکتهای دولتی با پیشقسط حاصل از وجوه سیستم بانکی و گشایش اعتبارهای مکرر مینماید.
روش ا.خ برای دریافت وام و مصون بودن از برخورد، به کارگیری افراد بازنشسته و صاحب نفوذ در برخی دستگاههای حساس نظام و استفاده از آنان به عنوان اعضای هیئت مدیره بوده است.
در جریان تاسیس بانک آریا نیز این فرد بر خلاف قانون که بایستی 50 درصد از سهام بانک به صورت پذیرهنویسی آزاد باشد، بیش از نود درصد سهام این بانک را به نام نزدیکان خود ثبت مینماید.
جزئیات دیگر به دست آمده، حاکی از آن است که با وجود همه تدابیر و ارتباطات ویژه ا.خ، سر زدن یک اشتباه از سوی وی، باعث به جریان افتادن این پرونده شده است.
وی در تماس با مدیر خوزستان بانک صادرات، از وی میخواهد به دلیل مشکل نقدینگی، تایید یک ال.سی (توافقنامه پرداخت ارزی) به مبلغ سی میلیارد تومان مربوط به شرکت وی در بانک صادرات را انجام دهد.
مدیر بانک ابتدا با توجه به اعتبار و گردش مالی بالای ا.خ در این بانک، موضوع را میپذیرد، اما وقتی به اسناد مراجعه میکند، متوجه میشود هیچ درخواست ال سی به نام وی و شرکتش ثبت نشده است. بنابراین به موضوع مشکوک شده و به بانک صادرات مستقر در شرکت فولاد مراجعه میکند و در بازرسی از آنجا متوجه میشود طی دو سال گذشته، حدود سه هزار میلیارد تومان ال سی صوری توسط این شعبه برای ا.خ صادر شده است.
گفته میشود اگرچه رقم اختلاس این پرونده سه هزار میلیارد تومان اعلام شده، اما این رقم تنها مربوط به بخشی از تخلفات ا.خ است و با ادامه تحقیقات، ابعاد این پرونده در بانکها و موارد دیگر افزایش یافته است.