کد خبر: ۱۳۴۲۹۷
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۰ - ۰۰:۵۶

جزئیات یک فرضیه شگفت‌انگیز؛ چرا مردم بعضی کشورها باهوش‌ترند؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: باهوش بودن یکی از گرانقیمت‌ترین ویژگی‌هایی است که انسان‌ها می‌توانند داشته باشند زیرا یکی از حیاتی‌ترین عوامل برای ادامه زندگی تمامی موجودات برای ایجاد و حفظ آن صرف می‌شود انرژی است.

نتایج مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد نوزادان در حدود 90 درصد از کالری بدن خود را صرف ساختن و فعال کردن مغز خود می‌کنند. مغز بزرگسالان نیز بیش از یک چهارم انرژی بدن را صرف خود می‌‌کند. از این رو درصورتی که در دوران کودکی و در مدت زمانی که مغز در حال ساخته شدن و کامل شدن است، رویدادی ناخواسته منجر به از دست رفتن انرژی بدن شود، مغز دچار آسیب‌دیدگی خواهد شد. 

بیماری‌های عفونی یکی از اصلی‌ترین عوامل در از بین بردن بخش زیادی از انرژی بدن و اختلال در روند رشد مغز هستند.

مطالعه‌ای گسترده نشان داده است که ضریب هوشی در گوشه و کنار جهان از تنوع و تفاوت بالایی در میان کشورهای مختلف و یا شهروندان یک کشور با هم برخوردار است.
 
دلیل این تفاوت برای مدت زمانی طولانی مورد توجه دانشمندان قرار داشت و سوال اصلی نیز اینجا است که آیا دلیل این تفاوت در ریشه‌های ژنتیکی انسان‌ها نهفته است یا شرایط محیطی. 

ضریب هوشی بالا نشانه‌های زیادی دارند، بالا بودن نمرات درسی، بالا بودن سطح تحصیلات، سلامت، عملکرد بالا در زمینه شغلی، دستمزد بالاتر و کاهش خطر چاقی.

تا کنون دانشمندان زیادی برای توضیح الگوی جهانی ضریب هوشی دلایل متعددی بیان کرده‌اند، برخی دلیل آن را اختلاف در میزان تحصیلات، عده‌ای آب و هوای سرد و سختی زندگی در این شرایط آب و هوایی را دلیل این اختلاف عنوان کرده‌اند.

محققان دانشگاه نیومکزیکو با بررسی دوباره این فرضیه‌ها توانسته‌اند ارتباط بسیار قدرتمندی را میان میزان ابتلا به بیماری‌های عفونی و ضریب هوشی پیدا کنند و دریابند با کنترل عواملی مانند تحصیلات، ثروت ملی و حرارت، ابتلا به بیماری‌های عفونی یکی از دقیق‌ترین شاخص‌ها برای پیش‌بینی ضریب هوشی در میان کشورها است.

بررسی‌های دوباره بر روی نتایج این مطالعه نیز نشان می‌دهند ابتلا به بیماری‌های عفونی شاید تنها شاخص اصلی برای تعیین میانگین ضریب هوشی ملی باشد.
 
مطالعه بر روی افراد به ویژه کودکان نیز این فرضیه را تایید می‌کند، برای مثال کودکانی که دچار عفونت‌های گوارشی هستند در طول زندگی خود از ضریب هوشی پایین‌تری برخوردارند.

در مطالعه‌ای دیگر مشخص شده است مناطقی از مکزیک که تحت برنامه ریشه‌‌کنی مالاریا قرار گرفته است، نسبت به دیگر مناطق از میانگین ضریب هوشی بالاتری برخوردار است. 

بر همین اساس در صورتی که ابتلا به بیماری‌های عفونی دلیل تفاوت در میزان ضریب هوشی در سرتاسر جهان باشد، کاهش دادن میزان ابتلا به این نوع از بیماری‌ها می‌تواند ضریب هوشی افراد را افزایش دهد.

بر اساس گزارش لایو ساینس، از آنجایی که بر اساس نتایج این مطالعه، تنوع در ضریب هوشی دلیل تکاملی و نه ژنتیکی دارد، این خبر برای بسیاری از کشورها که در تلاشند نابرابری جهانی به واسطه تفاوت در ضریب هوشی را کاهش دهند خبر خوبی خواهد بود زیرا عامل این نابرابری کاملاً قابل رفع است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین