آفتابنیوز : آفتاب: شورای عالی تهیهکنندگان سینمای ایران در اطلاعیهای پیرامون ممیزی اخیر مطرح شده در موسیقی فیلمها مواردی را مطرح کرد.
در این اطلاعیه آمده است:«اداره کل ارزشیابی و نظارت سینمای حرفهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی نامهای رسمی به تهیهکنندگان سینمای ایران اعلام کرده است تا پس از این در مورد موسیقی و ترانه فیلمهایشان از دفتر موسیقی معاونت هنری مجوز مستقل اخذ کنند.
بنا به وظیفه صنفی ضمن مخالفت با این رویه لازم میدانیم در این باره به ذکر نکات مهم ذیل اشاره نماییم:
1-فیلم سینمایی یک پدیدهی واحد و یکپارچه است و اجزای آن ماهیت مستقل هنری ندارند، بر همین اساس و بنابرتعاریف آکادمیک و پذیرفته شده،موسیقی فیلم به اثر هنری مستقل و کامل نیست و نمیتواند به طور جداگانه مورد بررسی قرار گیرد. در واقع موسیقی فیلم و ترانههایی که برای استفاده در فیلمهای ساخته میشوند در دل تصاویر و در کنار قصه و روایت فیلم ،معنا و احساس مدنظر کارگردان را ایجاد میکنند و به طور مجزا قابل قضاوت نیستند و به تنهایی نمیتوانند ویژگی مدنظر سازندگان خود را داشته بانشد.
چنین درخواستی از تهیهکنندگان همانقدر عجیب است که از آنها بخواهند برای مجوز فیلمنامههایشان به اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بروند بروند، چرا که فیلمنامه نیز یک اثر کامل هنری به حساب نمیآید.
2ـ درمقدمه نامه مزبور به «رشد قابل توجه» حجم موسیقی در فیلمهای سینمایی اشاره شده و بعد نتیجه گیری شده که باید «نظارت و کنترل» شود. اگر آن اداره محترم «رشد قابل توجه» را به عنوان یک دستاورد مبارک برای سینما تلقی میکند،چرا در عوض استقبال از این دستاورد پربرکت، به فکر کنترل و محدود سازی آن برآمده است؟
3-اصل در بوروکراسی و قوانین مدنی، تسهیل امور است نه دشوار سازی کارها، اخذ مجوز از مراجع مختلف جز دشوار کردن و پیچیده سازی کار فیلمسازان ثمر دیگری ندارد. چنانچه آن اداره محترم خود را محتاج نظرات کارشناسی دفتر موسیقی معاونت هنری وزارتخانه متبوع خود میداند آیا بهتر نیست نمایندهای از آن دفتر را به عضویت شورای صدور پروانه نمایش درآورد؟»