کد خبر: ۱۳۴۵۰۴
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۰ - ۲۲:۴۰
شگردهای جدید دلالی در بانک‌ها؛

درآمد روزانه میلیونی کارمندان برخی بانک‌ها از دلالی ارز!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: بانک مرکزی در اواسط سال گذشته برای از بین رفتن بازار سفته بازی و دلالی، محدودیت‌هایی را برای عرضه ارزهای دلار و یورو در شعب بانک‌ها، صرافی‌های بانکی و صرافی‌های معتبر قائل شد، براین اساس قرار شد که دلار و یورو با دریافت مدارک از قبیل ویزا برای مسافران به میزان محدود پرداخت شود. 

براساس ابلاغیه بانک مرکزی، بانک‌ها و صرافی‌های بانکی و مجاز تنها 2000 دلار و 1350 یورو به متقاضیان دریافت ارز ارائه می‌کنند، اما نکته جالب این است که بانک مرکزی برای جلوگیری از ایجاد بازار واسطه گری چنین اقدامی را کرده است، اما برخی کارمندان بانکی شعب و واحدهای ارزی، خود این امر را دامن می‌زنند! 

سفته‌بازی از کجا آغاز می‌شود؟ 

به نظر می‌رسد که بازار سفته‌بازی و دلالی ارز از بدنه نظام بانکی آغاز می‌شود. کارمندان شعب ارزی برخی بانک‌ها شگردهای جالب و زیرکانه‌ای را برای منفعت‌طلبی در فروش ارز یورو به‌کار می‌برند که از چشم مدیران نظام بانکی دور می‌ماند و نیازمند ورود هرچه سریع‌تر بانک مرکزی به این ماجرا است. 

با توجه به اینکه پرداخت یورو به مسافران در قبال ارائه مدارک و ویزا به میزان محدود 1350 یورو است، برخی کارمندان شعب ارزی به مشتریانی که ساعت‌ها در صف برای دریافت ارز مورد نیاز خود می‌ایستند، عنوان می‌کنند که تنها مبالغی که می‌توانند بپردازند 500 یورویی است! 

بدین ترتیب اگر کارمندان بانکی سه اسکناس 500 یورویی به مشتری بپردازند، مشتری باید 150 یورو به وی بازگرداند، این در حالی است که معمولاً مشتریانی که ساعت‌ها در صف برای خرید یورو ایستاده‌اند، 150 یورو به عنوان مابقی پول ندارند که به کارمند بانک بدهند، چون تصور اینکه باید پولی را به باجه بازگردانند را نداشته‌اند، حتی بانک‌ها در این حالت معادل 150 یورو اسکناس دیگری مانند ریال را نیز قبول نمی‌کنند. 

فقط 500 یورویی داریم! 

بنابراین برخی کارمندان بانکی پیشنهاد جالبی را به مشتری می‌دهند. آنها عنوان می‌کنند که اگر مشتری می‌خواهد می‌تواند در خارج از شعبه بانک و در بازار آزاد 150 یورو را تهیه کرده و دوباره در صف ایستاده و پول مورد نیاز خود را تهیه کند، اما مشتریان معمولاً ترجیح می‌دهند که مبلغ کمتری دریافت کنند اما دوباره به بانک مراجعه نکنند. 

براساس محاسبات کارمندان بانکی، مشتریان اگر مبلغ هزار یورو را از بانک بگیرند، 350 یورو در اختیار کارمند باقی می‌ماند، در این حالت کارمند به مشتری پیشنهاد می‌دهد که اگر 150 یورو برای برگرداندن مبلغ ندارد و نمی خواهد که مجدداً زمانی را برای تهیه یورو در بازار آزاد صرف کند و دوباره به بانک بازگردد، بهتر است که یا 1000 یورو دریافت کند و یا معادل همان مبلغ ارز دیگری مانند دلار به میزان 2000 دلار دریافت کند. 

پیشنهاد جالب کارمندان ارزی 

اما نکته جالب تر این است که مشتری که 1000 یورو را دریافت کرده است، مهر 1350 یورویی در مدارک وی ثبت می‌شود، یعنی کارمند بانک می‌تواند ادعا کند که این مبلغ را به مشتری پرداخت کرده و کار غیر قانونی را انجام نداده است، مشتریان نیز چون در عمل انجام شده قرار می‌گیرند، این پیشنهاد کارمند را قبول می‌کنند. 

ناگفته نماند که در ابتدای صبح و آغاز کار شعبه، از متقاضیان دریافت ارز ثبت نام به عمل می‌آید، که تعداد آنها شاید به 50 نفر هم برسد، این در حالی است که موضوع پول خرد از سوی بانک به مشتریان اعلام نمی‌شود تا آنها مدت زمان طولانی را در صف نمانند. 

خبرنگار مهر برای بررسی بیشتر این موضوع به یکی از شعبات بانکی که نسبت به انجام این کار مبادرت می‌کرد، مراجعه کرد و از مشتریان سئوالاتی را پرسید. یکی از مشتریان به خبرنگار مهر گفت: آیا می‌شود که بانکی که کار ارزی انجام می‌دهد، پول کوچکتر از 500 یورو را نداشته باشد. آیا بانک و شعبه ارزی و یا باجه ارزی، اسکناس 50، 100 و 200 یورویی ندارد؟ 

مشتری دیگری به خبرنگار مهر گفت: برای اینکه در این خصوص ضرر کمتری را تقبل کنم، مجبور شدم که به جای 1350 یورو، 2000 دلار دریافت کنم، اما حال باید به بازار آزاد مراجعه کرده و دلار را به یورو تبدیل کنم که در این حالت هم ضرر دیگری متوجه من خواهد شد. 

مشتری دیگری به خبرنگار مهر گفت: کارمندان شعب ارزی که اینگونه اقدامات را انجام می‌دهند، سود بالایی را کسب می‌کنند، زیرا مبلغ 350 یورویی که باقی می‌ماند را می‌توانند به قیمت دولتی بدون اینکه مدیران بانکی متوجه آنها نشوند، برداشت کرده و آن را در بازار آزاد بفروشند و سود آن را در جیب‌شان بگذارند. 

وی افزود: با این اقدام در هر فروش، حدود 70 هزار تومان نصیب کارمند بانکی می شود، با توجه به اینکه تعداد مراجعات مردم به این شعب هم بالا است، بنابراین سود زیادی را کسب می‌کنند. اگر فرض کنیم روزانه 20 نفر به بانک برای دریافت ارز مراجعه کنند، مبلغی در حدود یک میلیون و 400 هزار تومان درآمد آن کارمند با این شگرد می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین