کد خبر: ۱۳۴۵۲
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۸۴ - ۰۲:۰۲

گفت و گوی احمدی نژاد با سردبیران ارشد رسانه های آمریکا

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران در ادامه برنامه سفر خود به نيويورك، صبح روز پنجشنبه در گفت وگويي با چند تن از سردبيران و مديران شبكه هاي خبري و تلويزيوني و مديران روزنامه هاي كثيرالانتشار آمريكا شركت كرد و به پرسش هاي آنان درباره مسايل مختلف از جمله مساله هسته‌اي ايران پاسخ گفت .


در اين ديدار رئيس جمهور مهمترين فصل معاهده ان پي تي را خلع سلاح و جلوگيري از اشاعه و تكثير سلاحهاي هسته‌اي دانست وتاكيد كرد كشوري كه برخلاف اين پادمان با در اختيار داشتن بزرگترين زرادخانه هسته‌اي، اقدام به اشاعه و تكثير اين سلاح‌ها كرده و ديگران را به استفاده از آن تهديد مي كند، صلاحيت اظهار نظر درباره استفاده صلح آميز ساير كشورها از دانش هسته‌اي را ندارد.

دكتر احمدي نژاد تاكيد كرد چنين كشوري به جاي مدعي بودن، بايد تحت مراقبت و نظارت آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي قرار بگيرد و پاسخگوي رفتار و اقدامات خود باشد.

رئيس جمهور تاكيد كرد كه عصر حاضر دوره بيداري افكار عمومي و اعمال اراده و خواست ملت هاست و دوران زورگويي و توسل به زور آخرين روزهاي خود را سپري مي‌كند زيرا اين اراده ملت هاست كه حرف آخر را مي‌زند.

وي اظهار نظر چند كشور به نمايندگي از سوي جامعه بين‌الملل را رد كرد و گفت: جهان به هيچكس چنين اجازه‌اي نداده است كه به نمايندگي از سوي ملل جهان صحبت كند، بنابراين كشورهايي كه براي ديگران تعيين تكليف مي‌كنند بايد بدانند چنين رويكردي در جهان نظم پايدار ايجاد نخواهد كرد.

رئيس جمهوري استفاده‌كنندگان از گلوله هاي آلوده به اورانيوم تضعيف شده در عراق را به پاسخگويي فراخواند و گفت: اين گلوله‌ها عليه مردم عراق به كار رفت و حتي نيروهاي اشغالگر نيز از آسيب هاي آن در امان نماندند اگر صدام هدف اصلي آنها بود، مي‌توانستند حمايت خود را از او قطع كنند و اجازه دهند تا ملت عراق، درباره او و آينده خود تصميم بگيرد.

دكتر احمدي نژاد در پاسخ به سئوالي درخصوص امكان استفاده ايران از ذخاير سوخت فسيلي گفت: همه انديشمندان و صاحبنظران مي‌دانند منابع سوخت فسيلي رو به اتمام است و آمريكا نيز با وجود در اختيار داشتن منابع عظيم سوخت فسيلي، در بخش انرژي هسته‌اي سرمايه گذاري فراواني انجام داده است و اگر قرارباشد كشورها ملزم به استفاده از يك نوع محصول خاص باشند ، در آن صورت محدوديت هاي زيادي بايد در آمريكا اعمال شود.

وي افزود: ايران يك كشور در حال توسعه است و بايد سرمايه‌گذاري هاي خود را در بخش هاي مختلف مربوط به انرژي به سرعت توسعه دهد و بدون ترديد از حق قانوني و طبيعي خود در استفاده از انرژي هسته‌اي كه يك انرژي پاك محسوب مي‌شود، بهره مي گيرد و هرگز از اين فرصت نخواهد گذشت .

رئيس جمهوري اين رويكرد را كه استفاده از انرژي هسته‌اي براي برخي از كشورها يك حسن و براي برخي ديگر قبح محسوب مي‌شود ، تفكري غير منطقي و غيرقابل قبول خواند .

دكتر احمدي نژاد در پاسخ به سووالي در خصوص مسايل عراق گفت : بر اساس قوانين حاكم بر روابط بين‌الملل، اشغالگران عراق ، مسئوول امنيت اين كشور محسوب مي‌شوند و چنين پيداست كه ناامني در عراق به بهانه‌اي براي تداوم اشغالگري در اين كشور تبديل شده است اما تجربه ثابت كرده است كه حضور اشغالگران در عراق با منافع و مصالح مردم اين كشور منافات دارد.

وي بر حساسيت جمهوري اسلامي ايران نسبت به تحولات عراق تاكيد كرد و گفت: ارتباط عميق عاطفي و فرهنگي ملت ايران با تمام اقشار مردم اين كشور اعم از كرد، تركمن، شيعه و سني سبب مي‌شود ايران نسبت به مسايل عراق حساس باشد ايران حامي حاكميت مردم عراق بر سرنوشت خود است و امنيت همسايه خود را نيز امنيت خود مي‌داند.

رئيس جمهوري گفتمان زورمدارانه دارندگان سلاح هاي هسته‌اي در جهان را موجب سلب امنيت خاطر از تمامي دنيا دانست و به طرح اين سئوال پرداخت كه با مدل سلطه و تهديد و استفاده از ادبيات برتري جويي، جهان به كجا خواهد رسيد؟
دكتر احمدي نژاد شوراي امنيت سازمان ملل را امكاني براي بسط صلح در جهان و نه براي تهديد توصيف كرد و افزود: وقتي شوراي امنيت به ابزاري براي تهديد حقوق ملت‌ها تبديل مي‌شود ، قطعا كارايي خود را از دست خواهد داد و آثار منفي چنين مناسباتي همه جهان را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

رئيس جمهوري افزود: قدرت نظامي ، اقتصادي و رسانه‌اي يك كشور، هيچ حقي را براي او ايجاد نمي‌كند و چنين كشوري نمي‌تواند طالب حقوقي بيش از آنچه در قوانين بين‌الملل به رسميت شناخته شده است ، باشد. بنابراين دولت آمريكا بايد به برخورد خود با جهان از موضع اقتدارگرايانه پايان دهد.

وي در بخش ديگري از سخنانش، عشق و علاقه و محبت به انسانها را موجب صلح و امنيت پايدار در جهان دانست و گفت: ما بايد انسان‌ها را دوست داشته باشيم تا بتوانيم به سمت خوبي و نيكي حركت كنيم و اگر انسان‌ها را دوست نداشته باشيم ، به كمتر از آدم كشي، ظلم و توسعه سلاح هاي كشتار جمعي رضايت نخواهيم داد.

رئيس جمهوري تاكيد كرد: دولت آمريكا اگر خواهان صلح و امنيت پايدار است، بايد رويكرد خود را از نگاه تحقير آميز و برتري جويانه نسبت به ملت ها تغيير دهد و در كنار ملت‌ها و دوست دار آنان باشد.

دكتر احمدي نژاد دوگانه معرفي كردن حكومت در ايران را يك تلاش شكست خورده دانست و تاكيد كرد تمامي نهادهاي حكومتي در ايران، بطور مستقيم ياغير مستقيم ، قدرت خود را از راي مردم كسب مي‌كنند و قواي سه گانه با حفظ استقلال خود و در چارچوب وظايف و اختيارات مشخص عمل مي‌كنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین