آفتابنیوز : آفتاب: ارتش آمریکا در نظر دارد برای زیرنظر گرفتن فعالیتهای نظامی مخفیانهی کره شمالی هواپیماهای شناسایی بدون سرنشین در کره جنوبی مستقر کند. مذاکره با کره جنوبی برای استقرار این پرندهها در نزدیکی مرز کره شمالی در جریان است.
روزنامهی آمریکایی «Stars and Stripes» که خبرهای نظامی را پوشش میدهد، در آخرین شمارش خود گزارش داده که هواپیماهای شناسایی بدون سرنشین گلوبال هاوک (Global-Hawk) از نوع «RQ-4»، در داخل کره جنوبی در نزدیکی مرزهای کره شمالی مستقر خواهند شد.
وزارت دفاع کره جنوبی روز پنجشنبه، ۱۵ سپتامبر، این خبر را تایید نکرد اما یک سخنگوی این وزارتخانه تایید کرد که کشورش به خرید هواپیماهای بدون سرنشین «گلوبال هاوک» از آمریکاعلاقمند است. به گفته این سخنگو، مقامهای وزارت دفاع کره جنوبی در انتظار دریافت پاسخ واشنگتن هستند.
بنابر گزارش روزنامهی آمریکایی «Stars and Stripes» به محض آنکه کره جنوبی مجوز پرواز این هواپیماها را صادر کند، ارتش آمریکا میتواند با دوربینهای این هوپیماهای شناسایی مکانهایی را زیر نظر بگیرد که احتمال داده میشود محل تهیه و توسعهی سلاحهای کشتار جمعی است.
ایالات متحده آمریکا ۲۸ هزار و پانصد سرباز در کره جنوبی دارد و عملیات جاسوسی و کسب اطلاعات از فعالیتهای نظامی و هستهای کره شمالی تاکنون از طریق ماهوارهها صورت میگرفت. هواپیماهای بدون سرنشین گلوبال هاوک میتوانند تا ۴۰ ساعت در هوا بمانند و تا فاصلهی ۵۵۰ کیلومتری هدفهای مورد نظر خود را زیرنظر بگیرند.
یکی از این هواپیماها که راهی کره جنوبی است و قرار است در جنوب منطقهی مرزی غیرنظامی میان دو کره مستقر شود، میتواند تمام خاک کره شمالی و حتی مناطقی از چین را زیر نظر بگیرد. این هواپیماها به دورنیهای مادون قرمز، رادار و دستگاههای استراق سمع مجهز هستند.
بنابر گزارش روزنامهی آمریکایی «Stars and Stripes»، کره جنوبی در شمار کشورهائی است که ایالات متحده آمریکا برای دریافت مجوز حضور هوایی سرگرم مذاکره با آنها است.
از ماه نوامبر سال گذشته (۲۰۱۰) روابط میان کره شمالی و جنوبی بحرانیتر شده است. کره شمالی در آن زمان یکی از جزایر کره جنوبی را گلوله باران کرد. در اثر این حمله چهار غیرنظامی کره جنوبی کشته شدند. این اولین حمله کره شمالی به یک منطقه غیرنظامی پس از جنگ کره در سال ۱۹۵۳ بود. در بهار ۲۰۱۰ نیز یک ناوچه دریایی کره جنوبی توسط اژدرهای کره شمالی غرق شد.
مذاکرات اوایل امسال (۲۰۱۱) میان دو کشور برای رفع تنش نیز با شکست مواجه شد. ایالات متحده آمریکا به ویژه به کسب اطلاعات از آزمایشهای هستهای کره شمالی علاقمند است. بعد از دومین آزمایش هستهای کره شمالی در دو سال پیش، شورای امنیت سازمان ملل تحریمها علیه این کشور را تشدید کرد.
قطعنامهی ۱۸۷۴ شورای امنیت که با رای موافق همهی ۱۵ کشور عضو آن تصویب شد، از دولت پیونگ یانگ خواست تا به تولید سلاحهای هستهای و هر گونهی فعالیت هستهای بطور کامل و آشکار پایان بخشد. دور نخست تحریمها علیه کره شمالی در سال ۲۰۰۶ و پس از نخستین آزمایشهای موشکی این کشور اعمال شد.