کد خبر: ۱۳۴۷۹۳
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۷

سپر دفاع موشكی ناتو در 540 كيلومتری ايران مستقر می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: سیستم رادار هشدار سریع ناتو در ترکیه از مرزهای ایران دورتر شده است اما فاصله آن همچنان نسبت به همسایه شرقی‌اش زیاد نیست. 

وزارت خارجه ترکیه اواخر هفته گذشته با هدف خاتمه دادن به گمانه‌زنی‌ها درباره محل استقرار سیستم رادار هشدار سریع سپر دفاع موشکی ناتو، با صدور بیانیه‌ای رسمی محل قطعی استقرار این سیستم را اعلام کرد.
 
به گزارش روزنامه «حریت» ترکیه براساس آنچه وزارت امورخارجه ترکیه اعلام کرده استان مالاتیا در شرق ترکیه میزبان این سیستم راداری خواهد بود. این در حالی است که پیش از این رسانه‌های ترکیه در گزارش‌های متفاوتی درخصوص استقرار موشک‌های پاترویت و رادارهای سامانه دفاع موشکی ناتو در ترکیه مدعی شده بودند که این سامانه در استان کردنشین دیاربکر در جنوب شرق و رادارهای این سامانه نیز در پایگاه نظامی پرینچلیک که تا اکتبر 1998 میلادی توسط آمریکایی‌ها اداره می‌شد، مستقر خواهد شد. 

با این حال آنکارا رسما اعلام کرد این سیستم راداری در نزدیکی یک پایگاه نظامی در منطقه «کورجیک» در استان مالاتیا که پیش از این نیز از این مرکز استفاده مشابهی می‌شده است، مستقر خواهد شد. 

کورجیک در استان مالاتیا نسبت به پایگاه پرینچلیک در استان دیاربکر فاصه‌ای دور‌تر از مرزهای ایران دارد. 

با این حال دور شدن این سامانه از مرزهای ایران آنقدر نیست که همچنان تهدیدی برای ایران محسوب نشود. فاصله منطقه مالاتیا ترکیه تا مرز بازرگان ایران، 540کیلومتر و از منطقه مالاتیا ترکیه تا شهر تهران هزار و 200کیلومتر فاصله است. 

«سیستم رادار هشدار سریع» که قرار است در ترکیه مستقر شود، بخشی از طرح سپر دفاع موشکی ناتو است که در جریان اجلاس سال گذشته ناتو در لیسبون پرتغال به عنوان استراتژی دفاعی جدید این سازمان امنیتی – نظامی تصویب شد که بخشی از آن با هدف آنچه که مقابله با تهدیدات موشکی ایران و کره شمالی خوانده شده مورد استفاده قرار خواهد گرفت. 

وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده که استقرار این سیستم راداری تا پایان سال‌جاری میلادی در ترکیه تکمیل خواهد شد و این سیستم به موشک‌های ضدموشک ناوهای آمریکا در دریای مدیترانه متصل خواهد شد. 

قرار است طبق توافق طرفین، اطلاعات این سیستم راداری به یک پایگاه نظامی در آلمان منتقل شود و به این منظور، یک افسر نظامی ارشد ترکیه نیز به این پایگاه نظامی در آلمان منتقل خواهد شد. 

ترکیه به دلیل نزدیکی جغرافیایی با ایران، برای استقرار رادارهای این سیستم انتخاب شده است، اما مقامات ترکیه پیش از موافقت با استقرار این سیستم شروطی را برای میزبانی آن در نظر گرفته بودند که به نظر می‌رسد لااقل از یکی از آن شروط عقب‌نشینی کرده‌اند. 

یکی از شروط ترکیه برای پذیرش این رادارها عدم جهت‌گیری خصمانه آن نسبت به همسایه‌های این کشور بود، ولی بنابر عقیده بسیاری از ناظران جهت‌گیری این سیستم ضدموشکی برای مقابله با توان موشکی ایران است.
 
ترکیه پس از هشدار برخی مقامات ایران درباره استقرار این سیستم راداری اعلام کرد که این سیستم علیه هیچ کشور خاصی نیست و تنها یک سیستم دفاعی برای محافظت از کشورهای عضو ناتو است. 

با این حال این توجیهات باعث نشده که تهران نسبت به این سامانه راداری واکنش منفی نشان ندهد و همین امر منجر به آن شده است که اقدام اخیر ترکیه روابط دوستانه سال‌های اخیر دو کشور را تحت تاثیر قرار دهد و بحرانی تازه در این رابطه به وجود آورد.
 
با این حال نخست‌وزیر ترکیه بعد از گفت‌وگو با الباجی السبسی، همتای تونسی‌اش در تونس در جمع خبرنگاران گفت که بحران قابل‌توجهی در روابط تهران آنکارا وجود ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین