آفتاب: آغاز سال تحصیلی جدید امسال همزمان شد با یک سانحه دانشجویی که منجر به مرگ یک دانشجو و مصدومیت 39 دانشجو شد.
یک دستگاه اتوبوس ولوو ساعت 3:30 صبح جمعه اول مهرماه که متعلق به دانشگاه خاصی هم نبوده از پایانه مسافربری بیهقی و در قالب یک تور، عدهیی از دانشجویان دختر و پسر را به قصد عزیمت به شمال همراه خود میبرد اما در میان راه دچار سانحه میشود.
سرهنگ محمدرضا مهماندار، فرمانده پلیس راه کشور در گفتوگو با مهر گفت: راننده اتوبوس به این علت که با جاده شمال آشنا نبوده مدام از ترمزهای مکرر استفاده میکند لذا هنگامی که به پایین جاده کندوان - مازندران میرسد، ترمزهای اتوبوس به علت داغ کردن بیش از حد عمل نمیکند و در ساعت 9 صبح در محور مرزن آباد - ولیآباد و در کیلومتر 40 کنترل اتوبوس از دست راننده خارج و این اتوبوس سرپیچ به بغل واژگون میشود و بر اثر این حادثه یک نفر کشته و بر اساس اولین گزارشهای اورژانس کشور 39 نفر مصدوم میشوند.
عدم آشنایی راننده اتوبوس با جاده شمال، از سوی پلیس به عنوان عامل بروز این سانحه عنوان شد.
سرنشینان این اتوبوس دانشجو بودند و به اذعان رئیس پلیس راه کشور این اتوبوس در قالب یک «تور» از تهران به سمت شمال کشور در حال حرکت بوده است.
به گفته برخی کارشناسان خلأ برنامهریزی در برگزاری اردوهای دانشجویی در دانشگاهها موجب شده است که دانشجویان به تورهای غیراستاندارد برای سفر متوسل شوند که برخی از این تورها منجر به بروز چنین وقایعی میشود.
هر چند این گزارش از سوی غلامرضا خواجهسروی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تایید شد اما کماکان فضای دانشجویی در انتظار اقدامی عملی در راستای ساماندهی اردوهای دانشجویی بهسر میبرد.
غلامرضا خواجهسروی با تایید برگزاری اردوهایی خارج از ضوابط اردوهای دانشجویی توسط برخی هدایتکنندگان تورها گفت: گزارشهای رسمی که به دستمان رسیده حاکیاست اردوهایی به صورت خودسر تحت عنوان اردوی دانشجویی برگزار شده که اصلاً مربوط به محیط دانشگاه نبوده است.
طبق گفتههای معاون وزیر علوم، در صورتی که مدیران دانشگاهها نسبت به برگزاری اردوهای دانشجویی در چارچوب ضوابط مرسوم فعالانه عمل کنند دیگر دانشجویان به فکر مذاکره نانوشته با تورهایی که بعضا شناسنامهیی هم ندارند نمیافتند.