آفتابنیوز : آفتاب: مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت از تدوین پیشنویس «سند سلامت سالمندان» در کشور خبر داد و گفت: تمام ابعاد رفاهی، جسمانی، معنوی، روانی و اجتماعی دوران سالمندی در این سند لحاظ شده است که پس از تایید شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اعلام میشود و پس از تایید این شورا که به ریاست معاونت اول ریاستجمهور تشکیل میشود، برای اجرا به تمام دستگاههای اجرایی ابلاغ خواهد شد.
دکتر محمداسماعیل مطلق افزود: طبق آمار سال جاری بیش از پنج میلیون و 500 هزار سالمند در کشور حضور دارند که حدود 7 درصد جمعیت کشور را شامل میشوند که از این جمعیت حدود 2 میلیون و 738 هزار نفر از سالمندان کشور را زنان و 2 میلیون 760هزار نفر را مردان تشکیل میدهند. همچنین پیشبینی میشود جمعیت سالمندان کشور تا سال 2050 به 25 میلیون نفر افزایش یابد.
برنامهریزی برای افزایش شاخص امید به زندگی تا پایان برنامه پنجم توسعه
شاخص دسترسی به خدمات پایه سلامت به صد در صد افزایش مییابد
وی با اشاره به برنامههای وزارت بهداشت برای افزایش شاخص امید به زندگی، گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه باید شاخص امید به زندگی در زنان کشور به 76 و در مردان به 73 سال افزایش یابد. همچنین شاخص امید به زندگی همراه با سالمتی باید به 63 سال برسد.
دکتر مطلق به اقدامات انجام شده در وزارت بهداشت برای ارتقای سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی تمام گروههای سنی تا پایان برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و افزود: همچنین باید تا پایان برنامه پنجم توسعه شاخص دسترسی به خدمات پایه سلامت به صد در صد برسد.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت دو برنامه کلان ویژه سالمندان کشور طراحی و به اجرا درآورده است، اظهار کرد: «ترویج شیوه زندگی سالم در دوره سالمندی» و «مراقبتهای ادغام یافته و جامع سالمندی» دو برنامه مهم وزارت بهداشت برای سالمندان کشور است و هدف از برنامه ترویج زندگی سالم، بهبود شیوه زندگی سالمند و افزایش طول عمر وی همراه با رفتار سالم است.
دکتر مطلق هدف از اجرای برنامه مراقبتهای ادغام یافته و جامع سالمندی را کاهش بار بیماریهای اولویتدار در گروه سنی کمتر از 80 و کاهش معلولیتهای ناشی از بیماریهای اولویتدار در گروه سنی 80 سال و بالاترعنوان کرد و ادامه داد: بیماریهای قلبی - عروقی، اسکلتی - عضلانی، فشار خون، دیابت و ... از جمله بیماریهای اولویتدار دوران سالمندی است.
وی در این باره ادامه داد: تا سال گذشته 106 شهرستان کشور تحت پوشش برنامههای «ترویج شیوه زندگی سالم در دوره سالمندی» و «مراقبتهای ادغام یافته و جامع سالمندی» قرار داشتند که با توجه به اعلام آمادگی دانشگاههای علوم پزشکی، تعداد شهرستانهایی که این دو برنامه در آنها اجرایی میشود به دو برابر افزایش مییابد.
مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در پایان، گفت: بیشترین تاکید وزارت بهداشت در برنامههای دوران سالمندی آن است که سالمند آموزشهای لازم برای مراقبت از خود را دریافت کند و خانواده نیز آموزشهای لازم در این زمینه را دریافت کند که در این زمینه و به دلایل مختلف، اولویت با مراقبت از زنان سالمند و سپس مردان سالمند است.