آفتابنیوز : آفتاب- سرویس اجتماعی: رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی گفت: چهار هزار و 893 مورد از حوادث رانندگی پنجماهه اول امسال به دلیل ضربه به سر روی داده است. این آمار که 54.1 درصد فوتیهای ناشی از تصادفات را تشکیل میدهد نسبت به پنج هزار و 524 موردی که در مدت مشابه سال گذشته جان خود را از دست داده بودند، 11.4 درصد کاهش را نشان میدهد.
به گزارش آفتاب، دکتر محمود خدادوست در تشریح دومین علت مهم در مرگهای ناشی از حوادث رانندگی اظهار داشت: «شکستگیهای متعدد» پس از ضربه به سر، مهمترین عامل مرگ در حوادث رانندگی است. دو هزار و 135 مورد از مرگهای ناشی از حوادث رانندگی پنج ماهه اول امسال، یعنی 23.6 درصد کل آمار به دلیل شکستگیهای متعدد رخ داده است که البته این آمار نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیانگر 23.1 درصد کاهش است.
وی سومین عامل مهم در مرگهای ناشی از حوادث رانندگی را خونریزی دانست و افزود: خونریزی با 760 مورد، سومین عامل مهم در بین عوامل مرگ در تصادفات رانندگی پنج ماهه اول امسال است. در واقع 8.4 درصد مرگهای ناشی از حوادث رانندگی به دلیل خونریزی روی داده است. عامل خونریزی بر خلاف ضربه به سر و شکستگیهای متعدد که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری داشتند، 27.5 درصد رشد داشته است. به طوری که آمار مرگهای ناشی از خونریزی در پنج ماهه اول سال گذشته 596 نفر بوده، اما امسال این عدد به 760 نفر افزایش یافته است.
خدادوست اظهار داشت: برخی از مرگهای ناشیهای از حوادث رانندگی بیش از یک علت را داراست و در دستهبندیهای سازمان پزشکی قانونی از آنها با عنوان «علل اشتراکی» یاد میشود. در حوادث رانندگی پنج ماه اول امسال، 703 نفر که 7.8 درصد کل آمار پنج ماه نخست امسال را تشکیل میدهد، به علل اشتراکی در حوادث رانندگی جان باختهاند. مرگهای ناشی از علل اشتراکی نیز به عنوان چهارمین علت مهم مرگ در حوادث رانندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 20.5 درصد کاهش داشته است. سال گذشته در همین بازه زمانی 884 نفر بر اثر علل اشتراکی جان خود را از دست داده اند در حالی که امسال این عدد به 703 نفر رسید.
رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی در تشریح دیگر موارد منجر به فوت در حوادث رانندگی گفت: سایر موارد با 385 مورد، سوختگی با 72 مورد، تحت آزمایش با 56 مورد و نامعلوم با 34 مورد، دیگر عوامل شناخته و ناشناخته ای است که در حوادث رانندگی جان رانندگان، سرنشینان، راکبان موتورسیلکت یا عابرین پیاده را گرفته است.
وی افزود: با جمع دو علت «ضربه به سر» و «شکستگی های متعدد» و رسیدن به عدد هفت هزار و 28 نفر که 77.7 درصد کل مرگهای ناشی از حوادث رانندگی است، چنین بر می آید که نبستن کمربند ایمنی برای راننده و همه سرنشینان خودروهای سواری و همچنین عدم استفاده از کلاه ایمنی توسط موتورسیکلت سواران در بالا بودن این آمار نقش به سزایی دارند.
در پنج ماهه اول امسال، در مجموع نه هزار و 38 نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که از این تعداد، هفت هزار و 31 نفر مرد و دو هزار و هفت نفر زن بودهاند. این آمار در مقابل 10 هزار و 363 نفری که در مدت زمان مشابه سال گذشته جان باختهاند 12.8 درصد کاهش را نشان میدهد.
سال گذشته نیز از مجموع 23 هزار و 249 نفری که در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند، ضربه به سر مهمترین علت بوده است. بهطوری که 12 هزار و 452 نفر، 53.6 درصد از فوتیها به همین علت جان باختند.