آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد ضمن موافقت با پیشنهاد وزیر نفت، مجوز و دستوری را به محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی برای گشایش یک خط اعتباری پنج میلیارد دلاری در خارج کشور برای شرکت ملی نفت ایران صادر کرده است.
در حال حاضر عملیات اجرایی 13 فاز میدان پارس جنوبی به طور همزمان در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) در حال انجام است که پیشبینی میشود تا آذر ماه امسال تولید زودهنگام گاز از فازهای 15 و 16 این میدان مشترک گازی آغاز شود.
یکی از مهمترین دلالی تاخیر در ساخت و توسعه فازهای پارس جنوبی از سالهای گذشته تاکنون تامین به موقع منابع مالی و اعتباری به این پروژههای مشترک گازی بوده است به طوری که تاخیر در تامین منابع مالی فازهای 15 تا 18 این میدان مشترک گازی با قطر منجر به افزایش زمان ساخت به بیش از 60 ماه خواهد شد.
بر این اساس در برنامه پنجم توسعه به منظور تامین پایدار منابع مالی فازهای این میدان استراتژیک گازی، انتشار اوراق مشارکت ارزی و ریالی، فاینانس و منابع بیع متقابل، منابع داخلی شرکت ملی نفت و وامهای بانکهای داخلی در دستور کار قرار گرفته است.
برای سالجاری تزریق 16 میلیارد و 500 میلیون دلار منابع مالی و اعتباری به فازهای پارس جنوبی هدفگذاری شده است که تاکنون حدود هفت میلیارد و 600 میلیون دلار از این منابع نهایی به طرحهای مختلف گازی تزریق شده است.
از سوی دیگر پیشبینی میشود تا مهرماه سالجاری انتشار معادل پنج میلیارد دلار اوراق مشارکت به تدریج آغاز شود که مجوزهای لازم برای انتشار این اوراق از بانک مرکزی اخذ شده است.
پیگیریهای خبرنگار مهر از شرکت ملی نفت ایران نشان میدهد که اخیراً احمدینژاد با پیشنهاد جدید رستم قاسمی برای تامین منابع مالی طرحهای اولویت دار صنعت نفت موافقت کرده است.
بر این اساس احمدینژاد دستور و مجوزی را به محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی ایران صادر کرده است که مطابق با آن قرار است پنج میلیارد دلار منابع مالی در خارج کشور در اختیار شرکت ملی نفت ایران قرار گیرد.
از مجموع این پنج میلیارد دلار حدود چهار میلیارد و 300 میلیون دلار برای تامین منابع مالی فازهای پارس جنوبی و مابقی برای سایر پروژههای اولویت دار صنعت نفت اختصاص مییابد.
کارگروه نمایندگان ویژه احمدینژاد خردادماه سال گذشته استفاده 29 میلیارد و 480 میلیون دلاری از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران برای توسعه پارس جنوبی را به وزارت نفت ابلاغ کرده بود.
خرداد ماه سال گذشته قرارداد 8 فاز پارس جنوبی به ارزش تقریبی 21 میلیارد دلار با کنسرسیومی متشکل از پیمانکاران داخلی امضا شده بود که با توسعه فازهای باقیمانده پیشبینی شد تا سال 1392 میزان برداشت گاز ایران با شریک قطری برابر شود.
پیشبینی میشود با توسعه 29 فاز پارس جنوبی روزانه 300 میلیون دلار درآمد نصیب اقتصاد ملی شود که این درآمد چندین برابر درآمدهای حاصل از صادرات نفت خام ایران است.