کد خبر: ۱۳۶۰۲
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۲:۲۵

تلاش برای راه انداختن جنگ مذهبی در عراق

آفتاب‌‌نیوز : اگر چه عده ای سعی دارند نیروهای بین المللی را مقصر جلوه داده و یا توپ را به زمین دولت عر اق شوت کنند ولی واقعیت این است که هدف نیروهای القاعده و طرفداران صدام حسین جذب اهل سنت و سوق دادن حوادث عراق به سوی یک جنگ مذهبی است. 

از زمانی که رژیم بعث عراق و صدام حسین سقوط کرد تلاش وسیعی به عمل آمد تا میان 3 گروه عمده مذهبی و نژادی عراق درگیری و جنگ راه افتاده و زمینه مساعدی برای تجزیه این کشور و یا جلوگیری از برقراری ثبات و آرامش ایجاد شود که در این ارتباط با وجود دخالت برخی از کشورهای همسایه، موفقیتی حاصل نشد. 

اما در هفته های اخیر به دلیل بروز اختلافاتی بر سر قانون اساسی دایمی عراق زمینه مساعدی برای گسترش دامنه فعالیت القاعده و زرقاوی به وجود آمده است. 

البته در پیدایش وضعیت جدید و اختلافاتی که در کمیته تدوین قانون اساسی عراق دیده شد شیعیان و کردها نقش داشتند و افزون طلبی و نادیده گرفته شدن تعهدات آنها موجبات نارضایتی اهل سنت را در پی داشت که همین مسأله مستمسکی در دست مخالفین گردیده تا بر شدت حملات خود بیفزایند. 

اگر جنگ مذهبی و قومی در عراق راه بیفتد و القاعده و زرقاوی موفق به رویارو قرار دادن اهل سنت با شیعیان و کردها شوند زمینه مساعدی برای تجزیه این کشور نیز فراهم خواهد شد. به این دلیل که دیگران نیز به واکنش پرداخته و سعی خواهند کرد در دفاع از خود،‌ اهل سنت را مورد حمله قرار دهند که در این صورت اوضاع داخلی عراق به کلی دگرگون خواهد شد. در طول سال هایی که از استقلال کشور عراق می گذرد همواره قدرت در دست اهل سنت بوده و کردها و شعیان نقشی در دولت و حکومت نداشتند به همین دلیل آنها در جناح مخالف دولت ها قرار داشته و موضع اپوزیسیون اختیار کرده بودند. در حالی که قرار بر این بود که در عراق دموکراتیک هر گروهی جایگاه خاصی داشته باشد. اما افزون طلبی شیعیان و کردها که ناشی از تحریکات و برخی القائات کشورهای همسایه بود نارضایتی اهل سنت را در پی داشت که این مسأله می تواند فدرالیسم و دموکراسی را در عراق به خطر بیندازند. 

در این میان رهبران شیعیان ضمن تأکید بر پرهیز از جنگ داخلی و رویارویی با اهل سنت،‌ از وحدت و آرامش سخن می گویند ولی این پیام ها مغایر خواسته القاعده و زرقاوی است. 

عراق زمانی می تواند به آرامش دست یابد که اقدامات اساسی برای جلوگیری از دخالت های دیگران خصوصا همسایه ها در این کشور صورت بگیرد. سخنان چند روز قبل جلال طالبانی رئیس جمهوری عراق و وزیر دفاع این کشور درباره دخالت های سوریه بر این واقعیت صحه می گذارد که شرایط در عراق چندان رضایت بخش نیست. 

وجود یک عراق یکپارچه و متحد به نفع منطقه و کشورهای همسایه بوده و تمامی این کشورها باید دست به دست هم داده و در راه استقرار صلح و آرامش در عراق تلاش کنند. در غیر این صورت ترکش های ناآرامی در عراق آنها را نیز آزرده و برای همسایه ها مشکل ساز خواهد گردید. زیرا نباید این تصور به وجود آید که القاعده و زرقاوی به عراق محدود خواهند شد. آنها در صورت موفقیت در عراق،‌ دیگر کشورهای همسایه را نیز آماج حملات و اقدامات تروریستی خود قرار خواهند داد. به همین دلیل هرگونه حادثه آفرینی در عراق می تواند تمامی منطقه را به آشوب کشیده و آنها را با جنگ و درگیری های داخلی مواجه سازد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۸۴/۰۶/۲۶
0
0
ارتش آمريكا ؛ دولت عراق و ساير كشور هاي همسايه همگي از پس يك نفر زرقاوي بر نمي آيند؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین