کد خبر: ۱۳۶۰۴
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۱:۵۷

گزارش ديدار سران 17 كشور جهان با رئيس جمهور ايران

آفتاب‌‌نیوز : در اين ديدارها كه بلافاصله پس از ايراد سخنان احمدي‌نژاد در اجلاس سازمان ملل آغاز گرديد، رئيس جمهور مواضع دولت جديد ايران را براي آنان تشریح کرد.

ديدار كميسارياي عالي پناهندگان با رييس جمهوري ايران

آنتونيو گوترز كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل در ديدار با محمود احمدي نژاد در حاشيه نشست مجمع عمومي، انتخاب وي را به رياست جمهوري اسلامي ايران تبريك گفت و تصريح كرد: از شعارهاي انتخاباتي ايشان در حمايت از محرومان و مستضعفان، بسيار خرسند شده است.

ديدار با پادشاه اردن

محمود احمدي نژاد رييس جمهوري در ديدار عبدالله دوم پادشاه اردن به مشتركات دو كشور اشاره كرد و افزود: شرايط جديد منطقه، ضرورت ارتباط نزديك‌تر و همكاري بيشتر تهران و امان را براي پيشگيري از تحميل خسارات بيشتر بر ملت مظلوم عراق ايجاب كرده است و بايد به اين نكته توجه شود كه ناامني در عراق، امنيت كل منطقه را تحت تاثير قرار خواهد داد.

احمدي نژاد، ايجاد ثبات در عراق را به نفع كل منطقه دانست و تاكيد كرد كه ناامني در عراق، امروز به بهانه‌اي براي حضور بيگانگان تبديل شده است.

وي افزود: دشمنان اسلام از هرگونه تشتت در كشورهاي اسلامي استقبال مي كنند، بنابر اين حفظ منافع ملتهاي مسلمان در گرو آن است كه كشورهاي اسلامي با يكديكر همكاري نزديك و صميمانه‌اي داشته باشند. 

رييس جمهوري اضافه كرد: جمهوري اسلامي ايران آماده است تا نقش موثري را براي رفع سوء تفاهم بين برخي از كشورهاي منطقه و شروع همكاريهاي جدي و سازنده بين آنها ايفا كند. 

عبدالله شاه اردن نيز در اين ديدار خواستار شروع فصل جديدي در روابط دوجانبه شد و افزود: مشتركات فراوان بين دو كشور از جمله ارادتمندي دو ملت به اهل بيت عصمت و طهارت (ع)، زمينه مناسبي را براي همكاريهاي نزديك تر و موثرتر ايجاد مي‌كند.
وي به مساله فلسطين اشاره كرد و گفت: شكست فلسطين شكستي براي همه مسلمانان است و دو كشور بايد از نفوذ خود براي جلوگيري از بروز هرگونه بحران جديدي در منطقه استفاده كنند. 

پادشاه اردن همچنين از احمدي نژاد براي انجام ديدار رسمي از كشورش دعوت به عمل آورد.

ديدار با نخست وزير تركيه

رئيس جمهور در ديدار با رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه كه وزيران امورخارجه دو كشور نيز در آن حضور داشتند، وجود زمينه‌هاي فراوان همكاري بين دو كشور را خاطرنشان كرد و خطاب به نخست وزير تركيه گفت: تهران براي صدور گاز به اروپا، انتخاب‌هاي زيادي دارد اما دولت ايران ترجيح مي‌دهد كه اين ارتباط تجاري از طريق تركيه برقرار شود. 

احمدي نژاد با تشكر از مواضع دولت تركيه در ارتباط با مساله هسته‌اي ايران گفت: دانشمندان ايراني به چرخه سوخت هسته‌اي دست يافته‌اند و ما در چارچوب n.p.t و مقررات بين‌المللي و همكاري باآژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي، قاطعانه تصميم گرفته‌ايم تا بصورت صلح آميز از اين فناوري استفاده كنيم. 

رييس جمهوري به روند رو به كاهش منابع سوخت فسيلي و نياز كشور به ‌استفاده از حداقل 20 هزار مگاوات برق اشاره كرد و افزود: جمهوري اسلامي ايران به هيچ وجه به دنبال استفاده از سلاحهاي كشتار جمعي نيست و با توجه به نياز كشورهاي اسلامي به استفاده از انرژي هسته‌اي، آماده‌ايم تا دانش هسته‌اي را به اين كشورها منتقل كنيم. 

وي همچنين كشورهاي برخوردار از زرادخانه‌هاي بزرگ هسته‌اي را به سبب مخالفت با استفاده ملت ايران از فناوري صلح آميز هسته‌اي، مورد انتقاد و سرزنش قرار داد. 

دراين ديدار رجب طيب اردوغان نيز درسخنان خود، انتخاب احمدي نژاد به رياست جمهوري ايران در انتخابات اخير را تبريك گفت و ابراز اميدواري كرد كه با تشكيل دولت جديد در ايران، روابط دو كشور در ابعاد فرهنگي، سياسي، اقتصادي، گسترش يابد.
اردوغان نيز از احمدي نژاد براي انجام ديدار رسمي از تركيه دعوت به عمل آورد.

ديدار با رييس جمهوري شيلي

محمود احمدي نژاد رييس جمهوري ايران در ديدار با ريكاردو لاگوس رييس جمهوري شيلي نيز كه با حضور وزيران امور خارجه دو كشور برگزار شد، همتاي شيليايي خود را در جريان تحولات منطقه خاورميانه قرار داد و منشاء اين تحولات را به تلاش برخي از قدرتها براي حاكم كردن منطق سلطه گري بر منطقه، مربوط دانست. 

وي به ادعاي اشغالگران خاك عراق براي استقرار ثبات و امنيت در اين كشور اشاره كرد و افزود: آمريكايي‌ها، امروز حضور خود را با ناامن كردن عراق و تنگ كردن عرصه زندگي بر مردم مظلوم وبي گناه اين كشور، توجيه مي كنند و بطور مستقيم يا غير مستقيم، از تروريستها، عوامل ارتكاب قتلها و ناامني، حمايت به عمل مي‌آورند.
احمدي نژاد تاكيد كرد كه برخي از قدرتها در جهان با تحميل فقر و جنگ عليه ديگران، مي‌كوشند رفاه و پيشرفت را به انحصار خود در آورند و بر ملتها مسلط شوند. اين جهت گيري از نظر ملت ايران، نظام سلطه ناميده مي شود. 

رييس جمهوري شيلي نيز در اين ديدار از آشنايي با ديدگاههاي احمدي نژاد ابراز خوشحالي كرد و تمايل كشورش را به افزايش رايزني با ايران درباره مسايل دوجانبه و همكاريهاي منطقه‌اي و بين‌المللي مورد تاكيد قرار داد. 

لاگوس همچنين سخنان احمدي نژاد در اجلاس سران سازمان ملل را بسيار روشنگرانه خواند و وي را در جريان تركيب جمعيتي كشورش از جمله حضور جمع زيادي از اتباع سوري‌الاصل در شيلي قرار داد.

ديدار با رئيس جمهور اندونزي

سوسيلو بامبانگ يودينيو رئيس جمهوري اندونزي نيز در ديدار با رئيس جمهوري ايران، روابط دو كشور را مستحكم و برادرانه خواند و بر آمادگي كشورش براي گسترش مناسبات دوجانبه با ايران در زمينه‌هاي اقتصادي، تجاري، گردشگري و سرمايه گذاريهاي مشترك تاكيد كرد. 

احمدي نژاد نيز در اين ديدار گفت: كشورهاي اسلامي با انجام همكاريهاي مشترك، مي‌توانند نيازهاي يكديگر را برآورده ساخته و از حقوق يكديگر در مجامع جهاني دفاع كنند. 

رئيس جمهوري اسلامي ايران به همتاي اندونزيايي خود تاكيد كرد كه دو طرف با ارائه يك الگوي خوب از همكاري صميمانه ميان دو كشور مسلمان، مي‌توانند مشوق اين ايده در جهان اسلام باشند و آن را به پيش ببرند. 

در اين ديدار، رئيس جمهوري اندونزي نيز از احمدي نژاد براي انجام يك ديدار رسمي از جاكارتا دعوت به عمل آورد. 

ديدار با رئيس جمهوري عراق

همچنين جلال طالباني رئيس جمهوري عراق، روز پنجشنبه در حاشيه نشست سازمان ملل در ديدار رئيس جمهوري اسلامي ايران وي را در جريان آخرين تحولات عراق قرار داد و نقش ايران را در كمك به برقراري آرامش و امنيت در اين كشور مثبت و سازنده خواند. 

طالباني حادثه كاظمين را يك عمليات تروريستي برنامه ريزي شده خواند و گفت: بازگشايي پل مسدود شده و در حال تعمير الائمه و گلوله باران همزمان جمعيت عزادار، حاكي از يك برنامه ريزي قبلي براي انجام اين اقدام تروريستي بوده است. 

وي همچنين گزارشي از آخرين اقدامات انجام شده براي تدوين قانون اساسي عراق ارائه كرد و گفت كه با تصويب قانون اساسي و استحكام نهادهاي حكومتي عراق، اوضاع اين كشور بهبود خواهد يافت. 

در اين ديدار احمدي نژاد بار ديگر با آسيب ديدگان و بازماندگان حوادث تروريستي در عراق ابراز همدردي كرد و نسبت به اختلاف افكني دشمنان بين مردم عراق هشدار داد.
رئيس جمهوري اسلامي ايران نقش همسايگان عراق را در كمك به برقراري آرامش و امنيت اين كشور بسيار حائز اهميت دانست. 

ديدار با رييس جمهور اوكراين

احمدي نژاد در ادامه ديدارهاي سران كشورهاي جهان با وي با ويكتور يوشچنكو رييس جمهور اوكراين نيز ديدار كرد.
در اين ديدار كه وزيران امور خارجه دو كشور نيز حضور داشتند، محمود احمدي نژاد" از همتاي اكرايني خود كه نماينده ويژه‌اي را براي تسليم پيام تبريك به رئيس جمهوري اسلامي ايران، عازم تهران كرده بود، تشكر كرد و اين امر را حاكي از تحكيم دوستي‌ها و پيوندهاي صميمي ميان دو كشور دانست. 

وي تصريح كرد: پرونده روابط دو جانبه بايد بسيار قطورتر از وضعيت كنوني آن باشد و در صورت شناسايي ظرفيتهاي جديد و استفاده بهينه از ظرفتيهاي موجود مانند همكاري در بخش گاز و صنعت هواپيمايي مي‌توان چشم انداز تازه‌اي را در روابط دو كشور پديدار ساخت. 

يوشچنكو نيز روابط دو كشور را پويا و رو به رشد خواند و ابراز اميدواري كرد كه انتخاب احمدي نژاد به رياست جمهوري اسلامي ايران به دميده شدن روح تازه‌اي در روابط دو كشور بيانجامد. 

دوطرف همچنين بر تمايل خود براي افزايش همكاريها به ساير عرصه‌ها تاكيد كردند و به وزيران امور خارجه خود ماموريت دادند تا با افزايش تماسها و تشكيل نشستهاي كارشناسي، جهش تازه‌اي را در روابط دو جانبه بوجود آورند.

ديدار با مسئولان كشورهاي آسياي ميانه

محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران در ادامه ملاقاتهاي خود با سران كشورهاي مختلف جهان، با رييسان جمهوري بلاروس، تاجيكستان، گرجستان و نخست وزير ارمنستان به طور جداگانه ديدار و گفت و گو كرد. 

در ديدار رئيس جمهوري بلاروس، لوكاشنكو و احمدي نژاد توافق كردند كه وزيران امور خارجه دو كشور با بررسي راههاي تقويت روابط دو جانبه، دستور كار نشست آينده سران بلاروس و جمهوري اسلامي ايران در تهران را تدوين كنند. 

در ديدار رييسان جمهوري تاجيكستان و ايران نيز طرفين بر مشتركات فرهنگي و زباني ميان دو كشور تاكيد كردند و گسترش مناسبات فيمابين را در تمامي زمينه‌ها حائز اهميت دانستند.
رئيس جمهور گرجستان نيز در ديدار با احمدي نژاد ، تاكيد كرد كه كشورش با تحسين و افتخار به ملت فاخر، متمدن و با فرهنگ ايران مي‌نگرد و بر اين باور است كه ايران نقش مهمي را در روابط بين‌المللي و منطقه‌اي ايفا مي‌كند. 

احمدي نژاد نيز در اين ديدار به مشتركات فراوان دو ملت ايران و گرجستان اشاره كرد و گفت كه دو كشور در زمينه هاي مختلف بويژه ابعاد فرهنگي، مي‌توانند با يكديگر همكاري نزديك و گسترده اي داشته باشند. 

رئيس جمهوري گرجستان در اين ديدار از دكتر احمدي نژاد براي انجام يك ديدار رسمي از آن كشور دعوت به عمل آورد. 

در ملاقات احمدي نژاد با آندرانيك ماركاريان نخست وزير ارمنستان نيز طرفين بر علائق دو كشور براي تقويت همكاريهاي فيمابين تاكيد كردند. 


محمود احمدي نژاد رييس جمهوري همچنين در ادامه ديدارهاي خود با سران كشورهاي مختلف جهان، با شيخ صباح الاحمد الجابر الصباح نخست وزير كويت و اولوسيگون اوباسانجو رييس جمهور نيجريه و عضو شوراي رييس جمهوري بوسني هرزگوين ديدار و گفتگو كرد. 

وي همچنين عصر پنج شنبه با ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه نيز ديدار و گفت و گو كرد. 

همچنين وزيران امور خارجه سه كشور اروپايي همراه با خاوير سولانا نماينده عالي اتحاديه اروپا روز پنجشنبه با احمدي نژاد ديدار كردند. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین